• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

27.06.2024

10:25

Strava i užas! Silovao dete, ali učestvuje na Olimpijskim igrama!

EPA

Ostali sportovi

Strava i užas! Silovao dete, ali učestvuje na Olimpijskim igrama!

Podeli vest

Odbojkaš na pesku Stiven Van de Felde (29) trebalo bi da predstavlja Holandiju na Olimpijskim igrama u Parizu (26. jula - 11. avgusta), što ne bi bila vest koja bi odjeknula svetom da momak iz Haga nije osuđen za silovanje!

Holanađanin je osuđen na četiri godine zatvora 2016. godine jer je priznao po tri tačke optužnice silovanje dvanaestogodišnjeg deteta, koje se dogodilo u avgustu 2014. kada je imao 19 godina.

Van de Felde, koji je svoju žrtvu upoznao na društvenoj mreži Fejsbuku, otputovao je iz Amsterdama u Veliku Britaniju i više puta silovao devojčicu u gradu Milton Kinz, koja se zbog toga samopovređivala i predozirala!

Dozvoljeno mu je da izdržava kaznu u Holandiji, ali je pušten nakon samo 12 meseci.

Van de Felde je kasnije nastavio svoju odbojkašku karijeru i takmičio se na međunarodnim turnirima od 2018. godine. Kvalifikovao za Olimpijske igre sa partnerom Metjuom Imersom.

 

 

Holandski olimpijski komitet u izjavi za Bi-Bi-Si poručuje da nema ništa sporno u tome što će učestvovati na Igrama.

"Nakon puštanja na slobodu, Van de Felde je tražio i dobio profesionalno savetovanje. On je ljudima oko sebe, privatno i profesionalno, pokazao da je uvideo grešku i da se promenio. Van de Feldeov povratak sportu ispunio je smernice Holandskog odbojkaškog saveza koji postavlja uslove za sportiste da nastave da se takmiče nakon što su osuđeni. Ispunio je sve kvalifikacione kriterijume za Olimpijske igre", poručili su iz Olimpijskog komiteta.

U jednom intervjuu holandskim medijima Van de Felde je rekao da se kaje.

- Ne mogu to da promenim, pa ću morati da snosim posledice. To je bila najveća greška u mom životu - rekao je odbojkaš rodom iz Haga.

Bi-Bi-Si je za komentar kontaktirao Međunarodni olimpijski komitet, Holandsku odbojkašku federaciju i Međunarodnu odbojkašku federaciju, ali odgovora za sada ne,a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija