• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

20.07.2024

18:58

Epska trka na "Krovu Srbije": Međunarodna trka u planinskom biciklizmu na Staroj planini okuplja evropske asove! (VIDEO)

Serbia Epic

Ostali sportovi

Epska trka na "Krovu Srbije": Međunarodna trka u planinskom biciklizmu na Staroj planini okuplja evropske asove! (VIDEO)

Podeli vest

Krajem avgusta Stara planina biće svetski centar planinskog biciklizma.

Spektakularno prošlogodišnje izdanje Serbia Epic serije obezbedilo je Srbiji centralno mesto u svetu planinskog biciklizma i za 2024. godinu. Nakon uspešnih takmičenja u Andrevlju, Čačalici i Petrovaradinu, došao je red i na Staru Planinu. 

"Krov Srbije" od prošle godine nalazi se u redovnom kalendaru Serbia Epic serije, a sjajna trka koju su takmičari mogli da okuse prošle godine podigla je interesovanje za 2024. Pored činjenice da će se sportisti na Staroj Planini boriti za bodove u cilju plasmana na Olimpijske igre, organozatori takmčenja - Serbia Epic i Biciklistički klub Novi Sad, posebno su ponosni na činjenicu da će još jedna trka razviti nove destinacije pogodne za sportski turizam, ali i poslati afirmativnu sliku naše zemlje u svet. 

Foto: Serbia Epic

 

- Predsednik opštine Knjaževac, gospodin Milan Đokoić i direktor JP Stara planina - Goran Karadžić, prepoznali su kvalitet Srbija Epic-a i mogućnost da se na Staroj planini, na "krovu Srbije", poboljša turistička letnja sezona i pošalje afirmativna slika o Staroj planini i Srbiji u svet. Reč je o kvalifikacionoj trci za Olimpijske igre, ona je u međunarodnom kalendaru i vidljivost je preko 800 miliona pregleda godišnje. To je nešto na šta smo jako ponosni, prelepa trka - rekao je Nemanja Vajs, direktor Serbia Epic-a. 

Prošlogodišnje izdanje Serbia Epic-a imao je i efekta na očuvanje životne sredine budući da je za svakog sportistu koji je učestvovao na trkama zasađeno po jedno drvo u novembru 2023. godine. Cilj je da u narednoj deceniji bude zasađeno preko 100.000 stabala čime bi bila "napravljen" Serbia Epic šuma koja će ostati narednim generacijama. 

Foto: Serbia Epic

 

Međunarodna trka u planinskom biciklizmu startuje 24. avgusta i trajaće do 28. Biće održana na izazovnim terenima Starae planine, a spremni vozači takmičiće se na trkama od 30 i 60 kilometara, oni najbolji doći će do kvalifikacionih bodova za Svetsko maraton prvenstvo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija