• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

30.07.2024

17:20

Topići pucaju visoko na OI! Angelina: Prvi cilj je finale! Dragutin: Ovo je san svakog sportiste!

ATA Images

Ostali sportovi

Topići pucaju visoko na OI! Angelina: Prvi cilj je finale! Dragutin: Ovo je san svakog sportiste!

Podeli vest

Srpska atletičarka Angelina (19) i njen otac i trener Dragutin Topić (53) puni su samopouzdanja pred učešće na Olimpijskim igrama.

Možda nije u krugu najvećih favorita, ali Srbija svakako očekuje puno od Angeline u Parizu. Aktuelna vicešampionka sveta u skoku udalj imaće priliku da prvi put u karijeri učestvuje na najvećoj sportskoj smotri na svetu, a tamo, iako debitant, ne ide bez ambicija.

Naprotiv, supertalentovana tinejdžerka spremna je za najveći izazov. Prema programu Igara, planirano je da ona u petak. 2. avgusta, učestvuje u kvalifikacijama.

Upravo danas je, zajedno sa biciklistima i Arminom Sinančevićem, krenula put francuske prestonice.

- Ne volim sebi da postavljam očekivanja pred veliko takmičenje, zato što onda ostavljam i neki prostor za razočaranje, a to nikako ne želim da budem posle prvih Olimpijskih igara u karijeri, na koje idem sa 19 godina. Šta god uradim, biću ponosna. Neki prvi cilj i izazov su kvalifikacije. Tamo je norma jaka, 197 centimetara, što je centimetar od mog ličnog rekorda. Mislim da sam spremna, puno puta sam u sezoni potvrdila da mogu da preskočim kada hoću. Volela bih da se proguram u finale. Mislim da sam spremna za neke nove visine, u odličnoj sam formi i nadam se da ću se vratiti srećna - poručila je Angelina.

Foto: EPA Images

Angelina Topić

Ona je dodala da je potpuno svesna šta znače Olimpijske igre i koliko je tu jaka konkurencija.

- Drugačije je od svega, ovo ima posebnu težinu. Jesam mlada, ali imam puno iskustva sa evropskih i svetskih šampionata. Ovo su sve devojke s kojima sam se takmičila i zato želim da se ponašam kao i na svakom drugom takmičenju. Ne želim da menjam ništa, spremna sam i verujem da imam da pokažem. Volela bih da, za početak, ostvarim svoj san, da se nazovem finalistom OI - naglasila je Angelina.

I dok su njoj prve, njenom ocu će ovo biti sedme Igre u karijeri.

- Kao i uvek, osećaj je veličanstven. Olimpijske igre su san svakog sportista. Idem na njih po sedmi put, na šest sam bio kao sportista, a sada kao trener. Ponosan sam na Angelinu i jedva čekam Pariz - rekao je Dragutin Topić, a potom i dodao:

Foto: ATA Images

Dragutin Topić

- Što se tiče samog Olimpijskog sela, ni u kom slučaju ne bi trebao da joj odmogne. Biti u samom kremu svetskog sporta je dovoljna inspiracija. U društvu naših reprezentativaca, koji su najbolji na svetu poput Jokića i Đokovića, lako je biti dobar, a trudićemo se da idemo njihovim stopama. Pokušao sam svoje iskustvo da prenesem Angelini, ali ona mora to sama da iskusi i oseti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

"Veseli se srpski rode" pevali jednim glasom svi naši pobednici! Beogradom se orila najlepša pesma modernih vremena! (VIDEO)
Live TV

"Veseli se srpski rode" pevali jednim glasom svi naši pobednici! Beogradom se orila najlepša pesma modernih vremena! (VIDEO)

Toliko je razloga danas bilo za radost, slavlje i ponos. Slika jedinstva i sloge poslata je u svet. Danas su Srbi pokazali zašto su nebeski narod. Bilo je ljudi iz Crne Gore, Severne Makedonije, Republike Srpske. Na ovu temu u Informer specijalu govorili su Dragoslav Bokan ispred Instituta za nacionalno istraživanje i analitičar Stevica Deđanski.

12.08.2024

22:15

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)
Live TV

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)

Doček olimpijaca održaće se večeras u Beogradu ispred staraog dvora. Po dolasku iz Pariza, naši sportisti najpre će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a onda će tradicionalno izaći na balkon Skupštine grada da pozdrave svoje verne navijače. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Anja Pešić, nekadašnja reprezentativka u odbojci i Nenad Peruničić, bivši reprezentativac u rukometu.

12.08.2024

19:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14