• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K. - J. P.

30.07.2024

22:57

SRPSKI BASKETAŠI "POČISTILI" AMERE! Zorana i Damir u Srpskoj kući! Plivači bez finala (VIDEO/FOTO)

Reuters/Tanju/AP/Profimedia

Ostali sportovi

SRPSKI BASKETAŠI "POČISTILI" AMERE! Zorana i Damir u Srpskoj kući! Plivači bez finala (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Pratite u blogu uživo na našem portalu Informer.rs dešavanja tokom četvrtog dana takmičenja na Olimpijskim igrama.

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu.

Utorak, 30. jul

9.30 Damir Mikec i Zorana Arunović osvojili su zlatnu medalju - 10m vazdušni pištolj miks 
9.30 Jovana Arsić plasirala se u polufinale C/D, što znači da je ostala bez mogućnosti da osvoji medalju, ali će se boriti za što bolji plasman - veslanje skif
10.30 Australija je deklasirala Srbiju u drugom k,olu sa 8:3
11.00 Andrej Barna i Velimir Stjepanović su u polufinalu na 100m slobodno
11.10 Martin Mačković i Nikolaj Pimenov  izborili su mesto u finalu B
17.00 Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Slovenije ubedljivim rezultatom 3:0, u okviru drugog kola odbojkaškog turnira na planetarnoj smotri u Parizu.

20.30 Srpski plivači Andrej Barna i Velimir Stjepanović nisu uspeli da se plasiraju u finale u disciplini 100 metara slobodno. Barna je završio na sedmoj poziciji svoje grupe, dok je Stejpanović bio osmi.

22.35 Basketaši Srbije pobedili su Ameriku 22:14 

 

UŽIVO:

22.53 - Srpski basketaši "počistili" Sjedinjene Američke Države! Srspki nacionalni tim savladao je protivničku selekciju ubedljivim rezultatom 22:14.

22.47 - Britanski teniseri Endi Marej i Danijel Evans plasirali su se u četvrtfinale dubla na takmičenju u Parizu, pošto su posle velike drame pobedili Belgijance Sandera Žila i Jorana Fligena sa 6:3, 6:7 (8), 11:9.

 

 

22.42 - Ruski teniser Danil Medvedev savladao je Austrijanca Sebastijana Ofnera u dva seta sa 6:2, 6:2, u okviru drugog kola teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu. Rus će u osmini finala igrati protiv Kanađanina, Feliksa Ože-Alijasima.

 

 

22.35 - AJMO SRBIJA! BASKETAŠI SU IZAŠLI NA TEREN I UPRAVO POČINJU MEČ PROTIV AMERA! 

22.25 - Basket reprezentacija Srbije igra prvi meč na Olimpijskim igrama protiv Sjedinjenih Američkih Država od 22.30 časova, a ovaj duel možete pratiti uživo na našem portalu informer.rs.

21.55 - ZLATO ZA ITALIJU!  Reprezentacija Italije osvojila je zlatnu medalju pobedom nad selekcijom Francuske u finalu mačevanja za žene rezultatom 30:29, na Olimpijskim igrama u francuskoj prestonici. Srebrna medalja otišla je u ruke nacionalnom timu Francuske, dok je bronzano odličje uzela Poljska.

 

 

21.50 - Trener streljačke reprezentacije Srbije, Jelena Arunović, poručila je večeras da je njena sestra Zorana imala veliku motivaciju da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. 

- To jeste bio jedan kamen oko vrata, ali jeste bio i velika motivacija da uložimo najveći napor, ne danas, ne juče, ne mesec dana, već godinama, godinama. Zorana se toliko mučila, da će stvarno pamtiti ovu medalju. Zorana je imala veliku motivaciju. Međutim, kad uđete u to i znate da postoji mogućnost da ne uspete, nije uticalo na kvalitet rada, iako su veće bile šanse da nećemo uspeti, nego da ćemo uspeti. Samo tri medalje se dele, a ima 44 učesnika u individualnom nastupu i tri medalje za 17 timova u ekipnom nastupu, tako da su zaista velike šanse da ne uspete. Sada treba da slavimo, to je ogromno dostignuće. Biće vremena za dalje planove, za rekapitulacije, za analize - poručila je Jelena Arunović.

Foto: Informer

Zorana Arunović i Damir Mikec

21.42 - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, govorio je o uoči meča sa Portorikom u drugom kolu Olimpijskih igara.

Popularni Kari ne beži od činjenice da je naša reprezentacija favorit u ovom duelu. 

- Njihova prednost je kontinuitet, dugo godina igraju zajedno i njihova prednost je taj napad. Mi sa normalnim napadom i veoma dobrom dobrom odbranom, možemo da držimo sudbinu u našim rukama. Biće teška utakmica. Naravno, mi smo bolji i favoriti smo, to niko ne može da nam oduzme, niti mi govorimo da nismo. Ipak, Portorikanci su jedna opasna ekipa, koja je izuzetno dobra u napadu, pogotovo ta njihova četiri mala beka. Oni nas mogu da dobiju, ne na čist kvalitet, ali na rizik, na prvi šut... da šutiraju od 30 do 35 trojki. Trojke se najviše šutiraju u tranziciji i moramo brže da se vraćamo u odbranu i da branimo. Moramo da dobru koncentraciju i naravno kontrolu skoka u odbrani - objašnjava iskusni stručnjak. 

Foto: Starsportphoto©

Svetislav Pešič i Vanja Marinković

21.30 - IRSKI REPREZENTATIVAC ISPISAO ISTORIJU NA OI! Danijel Vifen (23) postao je prvi atletičar iz Severne Irske koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju nakon 1988. godine. On je finalnu trku na 800 metra slobodnim stilom prošao za 7:38,19.

 

 

21.20 - Reprezentativci Srbije u streljaštvu, Zorana Arunović i Damir Mikec, stigli su na svečanost u Srpsku kuću! Njih dvoje su ranije danas osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u takmičenju miks parova u disciplini vazdušni pištolj 10 metara. 

Foto: Informer

Damir Mikec i Zorana Arunović

Foto: Informer

Damir Mikec i Zorana Arunović

21.15 - DOBRIĆ PRED PORTORIKO! 

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra (17.15, RTS 1) odmeriće snage sa selekcijom Portorika, u okviru drugog meča na Olimpijskim igrama u Parizu. Uoči ovog duela, srpski reprezentativac Ognjen Dobrić, izneo je očekivanja i ambicije i iskoristio priliku da pohvali kvalitet protivničkog tima.

Samim tim što se Portoriko plasirao u toj grupi sa Italijom i Litvanijom, to govori da oni imaju veliki kvalitet. Oni su to pokazali kroz utakmice i mislim da stvarno ne treba potcenjivati nikoga i da utakmicu treba odigrati maksimalno svih 40 minuta. Oni igraju jako dobro u tranziciji, imaju mnogo šuteva za tri poena, imaju odlične bekove koji su jako opasni, više šutiraju nego što prodiru. Moramo da se baziramo na to i da zaustavimo njihovu tranziciju. Sve ostalo je na nama i mislim da mi imamo kvalitet i prednost, ali to moramo da pokažemo na terenu. Papir je jedno, teren je drugo - izjavio je Dobrić.

Foto: Starsportphoto©

Ognjen Dobrić

21.10 - EVO KADA NOVAK IGRA SUTRA! Naš as će protiv nemačkog predstavnika Dominika Kepfera igrati od 12 časova na stadionu "Filip Šatrije". To će biti prvi meč na centralnom terenu kompleksa Rolan Garosa.

21.00 - ZLATO ZA SAD! Gimnastičarska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država predvođena sa Simon Bajls uspela je da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovo je prvo zlato atraktivne Amerikanke od Rija 2016. godine, a ukupno ih ima pet.

 

 

Foto: EPA

Simon Bajls

 

 

20.44 - NAŽALOST, NIŠTA OD FINALA ZA SRPSKE PLIVAČE!

20.40 - Srpski plivač Velimir Stjepanović zauzeo je osmo mesto u svojoj grupi sa 48.78, najbolji je bio kineski plivač Pan sa 47.21.

20.37 - Barna tek sedmi u svojoj grupi! Srpski plivač sa 48.11 završava pretposlednji u svojoj polufinalnoj grupi. Australijanac Čalmers je bio najbolji sa 47.58.

20.20 - AJDE SRBIJA! Srpski plivači u disciplini 100 metara slobodnim stilom, Andrej Barna i Velimir Stjepanović uskoro će stati na startnu liniju (20.30, RTS). Najboljih osam plasiraće se u finale, koje će se održati sutra.

Foto: Starsportphoto

Velimir Stjepanović

20.00 - Kraj sage! Tandem Rafael Nadal - Karlos Alkaraz uspeo je da se plasira u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu nakon više od dva ipo sata igre! Španski dvojac savladao je Holanđane Talona Grikspora i Vesleja Kolhofa rezultatom 2:1 (6:4, 6:7, 10:2). U četvrtfinalu takmičenja u Parizu, "bik sa Majorke" i treći teniser sveta će igrati protiv Amerikanaca, Radživa Rama i Ostina Krajičeka.

 

 

19.55 - PRAZNE TRIBINE NA OLIMPIJSKIM STADIONIMA UNOSE PANIKU ORGANIZATORIMA! Red za redom praznih sedišta na takmičenju u Parizu navodno je zabrinuo organizatore, koji su odlučili da turistima ponude karte po sniženim cenama. Kako piše portal "Dejli mejl", ulaznice za mečeve Velike Britanije prodate su po ceni od 12 funti, odnosno 16 dolara. Takođe, karte za žensku utakmicu grupne faze između Japana i Nigerije, 31. avgusta, kao i Australije i Sjedinjenih Američkih Država prodate su za samo 15 evra. Ulaznice za košarkaške utakmice 31. avgusta takođe su bile jeftine po ceni nešto većoj od 19 funti (24 evra).

 

 

19.40 - Sve oči uprte u nju! Bivša američka teniserka Serena Vilijams trenutno prisustvuje Olimpijskim igrama u Parizu, a obožavaoci su je uslikali u publici na takmičenju umetničke gimnastike.

 

 

19.20 - UZOR! Srpska džudistkinja Sara Ćirković objavila je na društvenoj platformi "Instagram" fotografiju sa teniskim velikanom Novakom Đokovićem uz opis "Uzor", sa Olimpijskih igara u Parizu. Ćirkovićeva je eliminisana u prvoj rundi planetarne smotre u kategoriji do 54 kg, pošto je izgubila od Tajlanđanke Jutamas Jitpong 1:4. 

 

 

19.10 - Košarkaši Francuske su posle produžetka upisali pobedu protiv Japana sa 92:90, u okviru drugog kola Grupe B na Olimpijskim igrama u Francuskoj. U redovima pobedničke ekipe istakao se Viktor Vembanjama sa dabl-dabl učinkom, odnosno 18 poena, 11 skokova i šest asistencija, dok je Metju Strazel upisao 17 poena uz tri asistencije.

S druge strane, Kavamura je bio najbolji igrač u redovima Japana sa 29 poena uz po sedam skokova i šest asistencija, a pratili su ga Rui Hačimura sa 24 poena i tri skoka, dok je dvocifren bio i Džoš Hokinson sa 16 poena i osam skokova.

 

 

18.55 - Reprezentativci Severne Koreje u stonom tenisu osvojili su prvu medalju na Olimpijskim igrama nakon osam godina, ali gest nakon toga dugo će prepričavati ljubitelji sporta. Naime, Ri Jong Sik i Kim King Jong su u miks dublu u stonom tenisu osvojili srebro, a za vreme svečane ceremonije sišli su sa postolja kako bi posebno pozdravili kolege iz Južne Koreje Lim Džong Hun i Šin Ju-bin. Popeli su se kod njih, a zatim i nekoliko puta fotografisali sa osvojenim medaljama. 

 

 

18.45 - Fudbaleri Uzbekistana i Dominikanske Republike odigrali su danas nerešeno (1:1), u okviru meča trećeg kola grupe C na smotri u Parizu. Dominikanci su poveli u 51. minutu, kada je Rafael Nunjez postigao gol iz penala. Protivnička ekipa je izjednačila rezultat u 58. minutu igre, golom Ališera Odilova.

 

 

18.40 - Fudbalska reprezentacija Egipta savladala je selekciju Španije rezultatom 2:1, u meču trećeg kola grupe C na Olimpijskim igrama. Golove za pobedničku selekciju postigao je Ibrahim Adel u 40. i 62. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Španiju bio Samu Omorodion u 90. minutu utakmice. 

Reprezentacija Egipta je grupnu fazu završila na prvom mestu sa sedam bodova, dok je Španija druga sa šest i obe su se plasirale u četvrtfinale sportske smotre u francuskoj prestonici.

 

 

18.35 - Vaterpolo reprezentacija Francuske pobedila je selekciju Japana rezultatom 14:13, u okviru drugog meča grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu.

Francuska će u četvrtak igrati protiv Australije, dok će se Japan sastati sa Mađarskom. Ranije danas, Australija je pobedila Srbiju 8:3, dok će se večeras od 21 ćas sastati Španija i Mađarska.

Foto: EPA

Detalj sa meča Francuska - Japan

18.30 - Žensku košarkašku reprezentaciju Srbije sutra od 13.30 časova očekuje novi test na Olimpijskim igrama u Parizu, a rival u drugom kolu biće selekcija Kine. 

Srpska košarkašica Saša Čađo uverena je da ona i saigračice mogu da ostvare novi trijumf. 

- Imali smo pripremnu utakmicu sa njima i poznajemo ih dobro. Danas smo radile na stvarima kako da ih zaustavimo. Verujem da možemo da ih dobijemo. Smatram da imamo dobru taktiku. Na nama je da izađemo na teren i odradimo šta se traži od nas - poručila je Čađo.

Foto: kss.rs

Saša Čađo

18.25 - Šta je bre ovo? Španski navijači u šoku, tandem Nadal - Alkaraz muči muku protiv Holanđana na terenu. Posle 45 minuta igre rezultat je 0:0 (3:3).

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Karlos Alkaraz

18.21 - KAKVA ŠTETA! Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Slovenije ubedljivim rezultatom 3:0, u okviru drugog kola odbojkaškog turnira na planetarnoj smotri u Parizu. 

Foto: Reuters

Detalj sa meča Srbija - Slovenija

18.18 - Selektor Španije, Serđo Skariolo, izneo je utiske posle pobede nad Grčkom (84:77), u okviru drugog kola grupe A na Olimpijskim igrama u francuskoj prestonici.

- Osnovna ideja je bila da čuvamo Janisa kolektivno kao tim, ali da vrlo pažljivo biramo situacije u kojima ćemo stavljati drugog igrača na njega i situacije u kojima to nećemo raditi, kao i da pažljivo odlučimo šta ćemo raditi kada lopta bude izlazila iz njegovih ruku. Mislim da smo obavili dobar posao jer nismo želeli da, ma šta bilo, stavljamo dva igrača na njega. Na kraju krajeva, on može da pronađe saigrače i niko ne može da skrene te pasove. Imali smo puno vere, čak i sa tim oscilacijama u rezultatu, i da smo to kontrolisali. U celini, kontrolisali smo utakmicu. Imali smo neke male padove. Ovo je bila mana u našim poslednjim utakmicama - poručio je Skariolo.

Španija će u trećoj utakmici grupne faze snage odmeriti protiv Kanade. Meč je na programu u petak, drugog avgusta.

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Serđo Skariolo

18.10 - Grčki košarkaš Nik Kalates (35) hospitalizovan je zbog povrede rebra na meču sa Španijom. Prvobitni snimci nisu pokazali da se radi o frakturi, ali nakon utvrđenih medicinskih analiza odlučeno je da plejmejker bude zadržan na lečenju, u nadi da će biti spreman za ključnu utakmicu protiv Australije. 

S obzirom da selekcija Grčke trenutno ima dva poraza na najvećoj sportskoj smotri, trijumf protiv Australijanaca bio bi od velike koristi da kao trećeplasirani dođu do četvrtfinala.

 

 

18.00 - Tužne vesti, preminuo je ruski olimpijski šampion tokom Igara u Parizu! Rus Vladimir Ješinov izgubio je borbu sa dugom i teškom bolešću, a vest da je legendarni veslač napustio ovaj svet u 76. godini, saopštila je Ruska veslačka federacija.

On bio šampion na Olimpijskim igrama u Montrealu, 1976. godine, a osim toga je bio i dvostruki svetski prvak, a imao je po srebrnu i bronzanu medalju sa planetarnih šampionata. Po završetku profesionalne karijere, Vladimir je radio kao trener, a potom je bio i funkcioner Ruske veslačke federacije. Trke u njegovu čast održavaju se svake godine u Sankt Peterburgu.

 

 

17.55 - Dignite se "orlovi"! Srbija gubi 0:2 u setovima od odbojkaške reprezentacije Slovenije! Iako su u drugi set ušli sa znatno više samopouzdanja i odmah poveli, protivnici su olako uspeli da istope rezultatsku razliku i ponovo preokrenu rezultat.

Foto: Reuters

Detalj sa meča Srbija - Slovenija

17.47 - Senzacija u Parizu! Slovakinja Ana Karolina Šmijedlova savladala je italijansku teniserku Jasmin Paolini rezultatom 2:1 (7:5, 3:6, 7:5), i tako eliminisala igračicu koja je važila za jednu od velikih favorita na ovom teniskom turniru.

 

 

17.40 - Klasa je večna! Američka plivačica Kejti Ledeki, uništila je konkurenciju na današnjim  kvalifikacijama u okviru olimpijskog turnira. Iskusna Amerikanka slovi za jednu od najboljih plivačica u istoriji SAD, a u svojoj kolekciji ima sedam zlatnih olimpijskih medalja i 21 zlatnu medalju na Svetskim prvenstvima. 

Ona je danas ponovo pokazala da epitet najbolje ne nosi bez razloga, pa je u trci na 1500 metara slobodnim stilom završila 17 sekundi pre protivnica koje su bile iza nje.

 

 

17.35 - Španski tandem Rafael Nadal - Karlos Alkaraz ponovo na terenu! "Bik sa majorke" i treći teniser sveta pokušaće da nastave dobar niz i da u istom ritmu savladaju Holanđane Talona Grikspora i Veslija Kolhofa. 

 

 

17.25 - Situacija nakon prvog seta - 1:0, u korist reprezentacije Slovenije. Ne mogu "orlovi" da nađu rešenje kako da se izbore sa protivničkom selekcijom. Iako su u jednom trenutku vodili, Slovenci su brzo preokrenuli rezultat i nastavili da marširaju u istom ritmu do kraja seta. 

 

 

17.15 - "Orlovi" kaskaju za Slovencima. Naši odbojkaši trenutno igraju drugi meč na Olimpijskim igrama protiv reprezentacije Slovenije, a utisak je u najmanju ruku veoma bled. Slovenci su se prvi odlepili i krenuli u vođstvo zahvaljujući "orlovima" koji su u tri navrata pogrešili, pa sada kaskaju za protivnicima poen po poen. Rezultat nakon 15 minuta igre na terenu je - 16:15, Slovenci vode!

 

17.10 - Angelina Topić puca visoko na Olimpijskim igrama! Iako nije u krugu najvećih favorita, naša nacija očekuje puno od Angeline u Parizu. Aktuelna vicešampionka sveta u skoku udalj imaće priliku da prvi put u karijeri učestvuje na najvećoj sportskoj smotri, a tamo, iako debitant, ne ide bez ambicija.

- Ne volim sebi da postavljam očekivanja pred veliko takmičenje, zato što onda ostavljam i neki prostor za razočaranje, a to nikako ne želim da budem posle prvih Olimpijskih igara u karijeri, na koje idem sa 19 godina. Šta god uradim, biću ponosna. Neki prvi cilj i izazov su kvalifikacije. Tamo je norma jaka, 197 centimetara, što je centimetar od mog ličnog rekorda. Mislim da sam spremna, puno puta sam u sezoni potvrdila da mogu da preskočim kada hoću. Volela bih da se proguram u finale. Mislim da sam spremna za neke nove visine, u odličnoj sam formi i nadam se da ću se vratiti srećna - poručila je Angelina.

Foto: Starsportphoto

Angelina Topić

17.05 - Da li postoji neko ko nije Srbin, a da voli i prati srpskog tenisera Novaka Đokovića? Jedan od Rafinih obožavalaca na društvenoj platformi "Iks" već izvesno vreme kači objave o srpskom velikanu i vređa ga. Ovoga puta na njegov post kratko i jasno je odgovorio i australijski teniser Nik Kirjos, koji je svojim komentarom postavio na svoje mesto šiptarskog provokatora.

Foto: printscreen

 

17.00 - Upravo kreće meč Srbija - Slovenija, u okviru drugog kola muškog odbojkaškog turnira. Ovaj duel uživo možete pratiti na našem portalu klikom ovde.

16.55Odbojkaški olimpijski turnir već ima prva dva učesnika četvrtfinala, a to su reprezentacije Italije i Sjedinjenih Američkih Država. Selekcija sa Apenina je posle startne pobede nad Brazilom, olako savladala i Egipat rezultatom 3:0 (25:15, 25:16, 25:20). S druge strane, selekcija SAD je posle pet setova savladala Nemačku koja je pre ovog meča slovila za favorita - 25:21, 25:17, 17:25, 20:25, 15:11.

Foto: EPA

Reprezentacija SAD

16.50 - Za svega deset minuta startuje meč Srbija - Slovenija, u okviru drugog kola muškog odbojkaškog turnira. U prvom kolu je naš nacionalni tim poražen od domaćina Francuske posle velike borbe koja je okončana nakon pet setova - 3:2. Sada ih očekuje duel sa Slovencima, koji su u prvom kolu savladali reprezentaciju Kanade - 3:1. 

Foto: profimedia

Odbojkaši Srbije

16.40 - ZLATO ZA BRITANCE! Nejtan Hejls je osvojio olimpijsko zlato i postavio novi rekord na najvećoj kontinentalnoj smotri. On je u finalu trap gađanja pogodio 48 od 50 šuteva i tako oborio poslednji rekord od 43, koji je na Igrama u Tokiju postavio češki par David Kostolecki - Jirži Liptak. 

 

 

Kineskinja Đi Jing je osvojila srebro, dok je bronzano odličje otišlo u ruke Žan Pjer Brol Kardenasu iz Gvatemale.

16.34 - Nemački teniser Aleksander Zverev savladao je Čeha Tomaša Mahača u dva seta 2:0 (6:3, 7:5) u drugom kolu takmičenja u francuskoj prestonici. Aktuelni olimpijski šampion će u trećem kolu odmeriti snage sa 24-godišnjim Australijancem, Aleksejem Popirinom.

 

 

 

16.25 - ZLATO ZA KINU! Kineska stonoteniserka Sun Jingša i njen kolega u dublu, Vang Čućin, osvojili su zlatnu medalju u miskovanim parovima, u okviru finalnog meča na Olimpijskim igrama u Parizu. 

 

 

 

16.11 - Drama u olimpijskom selu zbog korona virusa! Naime, australijska plivačica Lani Palister (22) odlučila je da se povuče sa takmičenja 1500 metara slobodnim stilom, jer je nekoliko sati pre turnira saznala da je pozitivna na korona virus. Otkako je stigla u olimpijsko selo ona je imala simptome pomenutog virusa, a kada su joj stigle tačne analize, odlučila je da se povuče iz bezbednosnih razloga. 

 

 

Australijanka planira i da se takmiči u subotu u trci na 800 metara, pa se nada da će se do tada njeno zdravstveno stanje stabilizovati. Ona nije jedina koja je zaražena koronavirusom u francuskoj prestonici, jer je i pre samog otvaranja Igara bilo pozitivno par članova australijanskog vaterpolo tima.

Foto: EPA

Lani Palister

15.45 - U direktnom okršaju za prvu poziciju odbojkaške grupe C, Sjedinjene Američke Države su savladale Nemačku sa 3:2 u setovima.

15.30 - Ostvarili su Kanađani i drugu pobedu i tako se osamili na prvoj poziciji grupe A. Savladana je Australija sa 93:83.

Foto: AP/Photo

Egzum u duelu sa Gildžes Aleksanderom

15.00 - Kanađani u ovim trenucima vode tešku bitku protiv Australije i vode 74:72. Ostalo je sedam minuta do kraja susreta.

14.40 - U velikom košarkaškom derbiju Španci su savladali Grke 84:77. Najbolji u redovima pobednika bio je Santi Aldama sa 19, dok je Janis Adetokumbo parirao sa 21 poenom i 11 asistencija.  

14.23 - Bivša prva teniserka sveta olimpijska vicešampionka Anđelik Kerber plasirala se u četvrtfinale OI. Ona je  u osmini finala savladala Kanađanku Lejlu Fernandes 6:4, 6:3.

14.22 - Andrej Barna i Velimir Stjepanović izborili su mesto u polufinalu trke na 100 slobodno na Olimpijskim igrama u Parizu. Polufinale je na programu  od 20.30 časova.

14.15 - Hrvatska teniserka Dona Vekić je među osam najboljih na Olimpijskim igrama pobedila je  Koko Gof 7:6, 6:2.

14.00 - Komšije Hrvati još nisu osvojili zlato na Olimpijskim igrama pa svojataju našeg strelca Damira Mikeca koji je sa Zoranom Arunović postao šampion u disciplini pištolj deset metara. Damir je rođen u splitu, pa je sad slavlje i Hrvatskoj zbog srpskog zlata.

13.45 -  Velimir Stjepanović je oduševljen što su se Andrej Barna i on domogli polufinala.

- Drago mi je da smo i Barna i ja ušli. Velika je stvar da Srbija ima dvojicu u jednoj disciplini u polufinalu. Mnogo mi je drago što nisam dopustio da mi loš prvi dan utiče na ostatak takmičenja. Konkurencija je ozbiljna. Stotka kraul je jedna od najpopularnijih disciplina. Tu su uvek najjači i najbolji. Ja sam sigurno jedan od najmanjih koji je ušao u polufinale. Idem da se borim za sebe, za što bolje vreme. Ako uspem ima šanse i za finale - poručio je Stjepanović

 

13.00 - Ivana Španović je čestitala Zorani i Mikecu osvajanje zlatne medalje.

"Bog je veliki", poručila je ivana na Instagramu.

12.50 - Pogledajte kako je plakao selektor turskih strelaca koji su poraženi u finalu od Zorane i Damira.

 

 

12.30 - Novak Đoković se javio i na društvenim mrežama čestitao Zorani Arunović i Damiru Mikecu osvajanje zlatne medalje.

12.23 - Uroš Stevanović, selektor vaterpolista Srbije, bio je ljut posle poraza Srbije od Australije 8:3.

- Sramotno izdanje u svakom smislu, najveća odgovornost je na meni kao treneru što je ekipa izgledalo ovako. Idemo dalje, imamo sledeće tri utakmice, moramo da se vadimo protiv boljih protivnika. Naš napad nije funkcionisao ni u jednom trenutku. Ne znam ni da li smo dolazili u napad. Niti smo imali dodavanja, niti agresivnost, niti su to bili naši šutevi. Nismo izgledali kako smo izgledali u prethodnom periodu. Neka mentalna blokada, strah, šta li je. Kao da nismo došli na utakmicu. Sad ćemo da uradimo analizu,  da se vidi šta je bio problem. Jednostavno mora da se igra mnogo bolje da bismo igrali u četvrtfinalu, sad smo doveli i to u pitanje - zaključio je Stevanović.

12.00  - Bravooo! Srpski plivač Andrej Barna je u polufinalu na 100 metara!  Posle kvalifikacija je imao deseto vreme - 48.34, dok će se za finale boriti i Velimir Stjepanović, imao je ukupno 13. vreme.

11.59 - Damir Mikec je posle srebra u Toku sad osvojio zlato.
- Moram da sumiram utiske i vidim da je sve ovo stvarno. Jako je velika stvar, popeti se nakon Tokija stepenik više. Presrećan sam, malo sam psihički pao posle mog finala i dobrog polufinala. Federacija nam je malo neorganizovana pa nam menjaju pravila nekoliko medeci pred Igre. Finale je bilo sutradan, krivo mi je bilo što se nisam bolje pripremio. Verujem u Zozu i ona je u mene, osvojili smo svašta u ovo je više nego zasluženo. Evropske, svetske, mediteranske medalje… Kompletirali smo i naše karijare s ovom medaljom. Svima je san, na meni je da pretvorim to u javu. Imali smo osećaj “kad pre”. Nema kukanja, stisli smo zube i radili naporno, živimo blizu pa smo se dobro spremili. Sada odmor, ceo avgust i septembar.

11.56 - Zorana želi da ide kući da se naspava. 

- Sad kući, da se naspavamo. Samo da se naspavam. Bio je iscrpljujuć olimpijski turnir i isti takav trogodišnji ciklus. Ne razumete koliko je malo spremiti se, ova cela sutuacija sa kovidom je uticala i na ove OI. Pripreme su bile iscrpne i radili smo vredno. Drago mi je da smo ovako završili. Moram da se naspavam - rekla je Zorana.

11.45 - Srpski plivač Velimir Stjepanović ostvario je vreme od 48.40 na 100 meatar slobodnim stilom. Dovoljno za peto mesto u kvalifikacionoj grupi osam.

Andrej Barna je 100 metara isplivao za 48.34 sekundi, to je bilo dovoljno za četvrto mesto. 

11.36 - Vaterpolisti Srbije poraženi su ubedljivo od Australije 8:3 u drugom kolu.  "Delfini" sledeći duel igraju sa sjajnim Špancima već 1. avgusta (12.05). 

11.25 - Veslački dvojac u sastavu Nikolaj Pimenov i Martin Mačković zauzeo je četvrto mesto u polufinalnoj trci dubl skula i tako se plasirali u B finale koje ih očekuje 1. avgusta.

 

 

11.15 - Propast! Srpski vaterpolisti posle prvog poluvremena gube od Australije čak 7:1 preti nam katastrofa.

11.11 - Bože pravde grmi posle osvajanje zlatnog odličja.Zorana Arunović i Damir Mikec  osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama , a tokom intoniranja himne Bože pravde savladale su ih emocije, Zorana nije mogla ni želela da sakrije suze.

 

 

11.11 -  Pogledajte ludo slavlje Zorane i Damira. Pali su na pod od sreće i valjali se.

 

 

10.55 - Gube srpski vaterpolisti od Australije sa 2:0. Meč možete da pratite OVDE.

10.28 - ZLATOOOOOOOOO! ZORANA ARUNOVIĆ I DAMIR MIKEC SU OLIMPIJSKI ŠAMPIONI.

10.08 - Bravo 2:0 za Srbiju, bolje smo počeli od rivala! Šteta, Turci bolji u drugom pucanju pa je 2:2. Mikec samo 9,6 pa Turci poravnavaju. Auuu, Zorana je sad bila lošija samo 9,2 preokret i vode Turci 4:2 posle trećeg pucanja.

Turci bolji sad pucaju 10,7, 10,6 i vode 6:2, imaju 21,3 boda posle ovog pucanja , a Srbija 20,7, nakon štpo je Zorana pucala 10,6, a Mikec 10,1. Jelena Arunović je tražila tajm-aut za naš tim.

Totalni pad, Srbija gubi 8:2. Zorana je u ovoj seriji pucala 8,5, a Mikec 9,0.  Bolje šesta serija, pa Srbija smanjuje na 8:4. Zorana je sad pucala 10.5, Damir samo 9,7, ukupno 20,5, dok su Turci imali 20,0.

Foto: Printscreen/RTS

 

 

Idemooo! Prilazi Srbija na 8:6, Turci traže tajm-aut. Bili su naši sad odlični. Zorana je pucala 10,2, a Damir 10,3. Dok su Turci pucali 10,1 i 9,9.

Turci briljiraju posle pauze i vode 10:6 u ukupnom skoru, pucali su u osmoj seriji 10.4 i 10,5. Arunovićeva je imala 9,9, a Damir 9,2.

Dva boda za Srbiju, ne predajemo se prilazimo na 10:8. Zorana je pucala u devetoj seriji 10,8, a Mikec 9.3.

Idemo000 izjednačenje 10:10. Opet je Zorana sjajna 10,5 je pucala u desetoj seriji, a Mikec 9,9.

Preokret, vode Srbi 12:10. Turci su podbacili samo 7,3 je pogodio Jusuf, a Mikce gađa 10,3

Novi egal, vraćaju se Turci - 12:12, ni naše dve desetke nisu bile dovoljne. Sledi nadm drama.

Neee! Turci imaju meč loptu nastavljaju dobro da gađaju i vode 14:12. Opet smo imali dve desetke ali džabe.

14:14, novi egal, bravo Damire, bravo Zorana.

Pobedaaaa 16:14 ! Srbije je osvojila zlatnu medalju.  Mikec je stavio tačku u poslednjoj seriji briljirao je sa 10,7 i Srbija je osvojila zlato.

 

 

 

 

Foto: Printscreen/RTS

 

 

10.07 - Idemoooo! Počinje finale!

10.00 - Zagrevaju se Zorana i Damir.

09.50 - Sad kreće ono najvažnije, uskoro počinju takmičenje Zorana i Mikec protiv Jusufa Dikeca i Seval Ilajda Tarhal. Imaju pet minuta zagrevanja pre početka takmičenja.

Foto: Printscreen/RTS

 

 

09.50 -  Jovana Arsić je u svojoj četvrtfinalnoj grupi bila peta, ostvarila je vreme 7:56.18  što nažalost nije bilo dovoljno za plasman u borbu za najsjajnije odličje. Plasirala se u polufinale C/D trke u skifu, a naredna trka očekuje je sutra.

 

 

 

 

09.48 - Kraj, Indija osvaja bronzanu medalju, posle pobede protiv Južne Korej 16:10.

09.44 - Sada je 12:6 za Baker i Sing, pa 14:8 blizu su bronze Indijci. Vraća se Južna Koreja i prilazi na 14:10, briljiraju, dok Indiji pada koncentracija.

09.43 - Indija čuva prednost, vode 10:6, pa je njihova selektorka tražila tajm-aut. 

09.34 - U borbi za bronzu Indija vodi 4:2. Sad Indija ima prednost od 8:2, a selektor Južne Koreje tražio je tajm-aut.

09.32 - Pravila strelaca u miksu - tim koji je u rundi ostvario bolji ukupan rezultat osvaja dva boda, dok poraženi tim za tu pojedinačnu rundu dobija nula bodova. U slučaju da je kojim slučajem rezultat dva tima izjednačen i jedan i drugi tim dobiće po jedan bod i tako do 16.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

09.23 - Prvo se strelci Indije i Južna Koreje bore za bronzu, a potom Srbi i Turci za zlato u u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

09.16 - Skanadal u najavi.Dve bokserke Imane Kelif iz Alžira i Lin Ju-Ting iz Tajvana  koje su prošle godine diskvalifikovane sa svetskih prvenstava zbog sumnji u njihov biološki pol mogu da se takmiče na Olimpijskim igrama kao žene, prenosi Dejli mejl. One su izbačene sa Svetskog prvenstva u boksu za žene u martu 2023. godine u Nju Delhiju zbog pitanja o njihovom biološkom polu. Tražen su DNK testovi kako bi se utvrdio njihov pravi pol. Međutim, Međunarodni olimpijski komitet je potvrdio da obe bokserke ispunjavaju sve kriterijume i da mogu da učestvuju na Igrama. .

09.00 - Jovanu Arsić uskoro vesla za polufinale takmičenja.

08.04 - Naša odbojkašica Tijana Bošković u šali prokomentarisala izjavu Bianke Buše da su pomalo ljute što je Novak Đoković uživo pratio odbojkaše protiv Francuske, a nije njihov meč.

- Ajde, pošto je imao izuzetno težak meč, oprostićemo mu, ali očekujemo ga kad budu malo važnije utakmice za nas - uz osmeh je poručila Boškovićeva.

08.03 - Organizatori kažu da je kvalitet vode u Seni doveden na optimalan nivo i da nema nikakve opasnosti, ali iz  Svetske trijatlon organizacije ne misle tako.

"Testovi  koji su napravljeni danas na Seni pokazuju da kvalitet vode nije pokazao dovoljne garancije koje bi dozvolile da se takmičenje održi. Nažalost, meteorološka situacije je van naše kontrole, tako da kiša koja je padala 26. i 27. jula u Parizu može da pokvari kvalitet vode. Iako je bilo popravljanja kvaliteta u poslednjim satima, očitavanja na pojedinim delovima reke pokazala su da su iznad prihvatljivih granica za takmičenje", poručuju i Svetske trijatlon organizacije.

08.00 - Zbog kvaliteta vode u reci Seni prvo su otkazani treninzi trijatlona na Olimpijskim igrama u Parizu, pa  muško takmičenje koje je bilo planirano za danas od osam časova. Odlučeno je da se takmičenje održi u sredu od 10.45.

 

07.28 - U četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu Australija je krajem treće četvrtine vodila protiv naših vaterpolista 8:5, ali su naši momci do kdaraj preokrenuli na 11:8. U Riju u utakmici grupe koja je rešavala hoće li Srbija proći u nastavak takmičenja teškom mukom je bilo 10:8 za naš tim. U Tokiju je bilo lako 14:8, a poluvreme 10:1. Na Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2022. Srbija je pobedila 6:5, dok nedavno u Šapcu bilo 15:9 tokom priprema.

07.27 - U drugom kolu olimpijskog turnira Srbija će igrati u 10.30 sa Australijom koja je u prvom kolu poražena od evropskog prvaka Španije 9:5. Pobeda donosi skoro izvesno četvrtfinale. U slučaju remija Srbija mora da pobedi na peterce. 

- Tradicionalno su nam nezgodan protivnik. Imali smo u prošlosti neke utakmice u kojima smo okretali rezultat. Moramo da budemo maksimalno koncetrisani. Videli smo ih u Šapcu, gledali smo neke njihove utakmice na pripremama i neće iznenađenja u bazenu. Biće kompletni sa Pavilardom koji zbog kazne nije igrao protiv Španije. Ušli smo u turnir sa pobedom, bilo bi lepo da nastavimo na isti način - rekao je selektor Uroš Stevanović.

07.20 - Danas plivaju Andrej Barna i Velja Stjepanović na 100 metara slobodno, takođe odbojkaši igraju sa Slovenijom od 17 časova, ni to ne smete da propustite, dok od 22.35 kreću basketaši po zlato i ti protiv Amera na startu. 

07.19 - Vaterpolisti su u prvom kolu posle mučenja pobedili Japan, nadamo se da će lakše izaći na kraj sa Australijancima od 10.30. 

07.19 - Idemo po zlato! Damir Mikec i Zorana Arsović takmičiće se u miksu u finalu sa Turcima. Srebro su naši strelci već osvojili, a ako pobede u finalu osvojiće prvo zlato za Srbiju u Parizu. 

07.18 - OVDE možete da pogledate sve što se dešavalo tokom minulog dana, rezultate i satnicu takmičenja naših najboljih sportista na Igrama u Parizu. 

07.18 - Pratite uz Informer.rs srpske sportiste četvrtog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i sva ostala dešanja sa OI.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Zelenski može biti ubijen očas posla! Jedno Putinovo obećanje čuva život predsednika Ukrajine! (VIDEO)
Live TV

Zelenski može biti ubijen očas posla! Jedno Putinovo obećanje čuva život predsednika Ukrajine! (VIDEO)

Oružane snage Ukrajine tvrde da kontrolišu oko 1000 kvadratnih kilometara ruske teritorije. Sa druge strane, Rusija govori od 450 do 500 kilometara kvadratnih. Ljudi koji ratuju na ukrajinskoj strani govore maternjim engleskim jezikom. Ovaj rat definitivno predstavlja sukob između Rusije i NATO-a. Na ovu temu u emsiji "Otvoreni studio" govorili su Bojan Borovčanin iz udruženja NIT-nacionalna inteligencija i Marina Galogaža, iz Društva sunarodnika Rusije. Uživo u program javio se i pukovnik u penziji Miroslav Španović, koji je komentarisao upad ukrajinskih snaga na teritoriju Rusije. Uživo u program javio se iz Moskve i prof. dr Boris Bratina sa katedre za Filozofiju koji je komentarisao atmosferu u čitavoj Rusiji.

13.08.2024

19:59

"Veseli se srpski rode" pevali jednim glasom svi naši pobednici! Beogradom se orila najlepša pesma modernih vremena! (VIDEO)
Live TV

"Veseli se srpski rode" pevali jednim glasom svi naši pobednici! Beogradom se orila najlepša pesma modernih vremena! (VIDEO)

Toliko je razloga danas bilo za radost, slavlje i ponos. Slika jedinstva i sloge poslata je u svet. Danas su Srbi pokazali zašto su nebeski narod. Bilo je ljudi iz Crne Gore, Severne Makedonije, Republike Srpske. Na ovu temu u Informer specijalu govorili su Dragoslav Bokan ispred Instituta za nacionalno istraživanje i analitičar Stevica Deđanski.

12.08.2024

22:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14