• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

01.08.2024

21:15

Neuništivi Novak jači od Cicipasa i povrede! Đoković posle dramatičnih scena u polufinalu Olimpijskih igara! (FOTO)

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Neuništivi Novak jači od Cicipasa i povrede! Đoković posle dramatičnih scena u polufinalu Olimpijskih igara! (FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković (37) preživeo je dramu i plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu! Najveći teniser svih vremena danas je posle mučnih scena i nove povrede desne noge uspeo da savlada Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6 i da izbori meč polufinala olimpijskog turnira protiv Italijana Lorenca Muzetija!

Bio je to neverovatan meč i prosto je fascinantno iz kakve situacije je uspeo da se izvuče srpski as! Nakon što je dobio prvi set, u drugom je preživeo pravu dramu! Ponovo su mu se pojavili bolovi u desnoj nozi, a podsetimo, nedavno je operisao baš desno koleno. Činilo se da nema snage i da će Cicipas dobiti taj meč, ali Novak je još jednom potvrdio da je "od čelika" i da mu ne može niko ništa!

A delovalo je sve bajkovito na startu okršaja... Najbolji teniser svih vremena odlično je započeo meč i u tim trenucima nije ništa nagoveštavalo da će imati ikakvih poteškoća ka plasmanu u polufinale. Cicipas je na meč došao nasmejan i raspoložen, što je Informer ekskluzivno uhvatio, ali nije mu bilo baš do zabave u prvom delu igre, kada ga je Đoković doslovce odučio od tenisa.

Iako su prva tri gema, u kojima nije viđen brejk, trajala preko 20 minuta, u četvrtom je Nole pokazao klasu i oduzeo je servis Grku. Bio je dovoljno pribran u odlučujućim momentima i sjajno je skratio poen za prvi brejk na meču. Kritično je bilo na 4:2 za Novaka, kada je Cicipas dvaput na Srbinov servis dolazio do 40:40, ali sve te probleme najbolji svih vremena rešavao je bez neke drame i tenzije.

Za kraj prvog seta viđen je spektakularan poen - nakon razmene udaraca, Nole je pasing šotom pogodio samu liniju za erupciju odušveljenja srpskih navijača na stadionu "Filip Šatrije".

A onda, na startu drugog seta - ozbiljni problemi i dramatične scene! Cicipas je dobio gem na svoj servis, a potom je uzeo i brejk, a da stvar bude još gora, Đoković se jedva kretao po terenu! Poznato je da je nedavno imao operaciju desnog kolena i da je nosio steznik baš tu. Scene kako se jedva oslanja na desnu nogu zabrinule su sve navijače srpskog asa, a još više kada je na teren morao da uđe doktor. I to pri rezultatu 4:0 za Grka u drugom setu.

 

Jelena Đoković, Novakova supruga, u tim trenucima držala se za glavu, a zabrinutih lica sve to su posmatrali Noletovi prijatelji i saradnici, Miljan Amanović i Viktor Troicki. Od doktora je Novak dobio da popije nekakvu tabletu, koja je očigledno ubrzo delovala. Nakon kratkog istezanja desne noge, utisak je da je počeo malo bolje da se kreće na terenu i da se, malo po malo, vraća u meč.

Ipak, u tim trenucima rezultat je bio 5:2 za Stefanosa i bilo je samo pitanje ima li Đoković snage da se još jednom "digne iz mrtvih". Odnosno, može li da izdrži bolove koji su bili očigledni. Definitivno je popravio kretnju i slobodnije se oslanjao na desnu nogu, ali daleko od stanja u kojem je bio na početku meča. Čak i takav, spasao je tri meč lopte, a onda se izvukao iz maltene bezizlazne situacije. Vrlo brzo je na semaforu od 5:2 stajalo 5:5 i to kada su svi mislili da Novak nema više snage i da se neće vratiti u meč.

Osvojili su po gem obojica, a onda je u taj brejku Đoković još jednom potvrdio zašto je najveći svih vremena. Iako je imao mini brejk zaostatka, ubrzo se vratio u meč i preokrenuo, za veliki trijumf i plasman u polufinale!

 

Foto: Informer

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji!
Live TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji!

Međunarodni vojni forum traje još sutra. Veliki broj država je i te kako zainteresovan za ulaganje u svoju vojsku. Putin zadao zadatak vojnicima da oteraju neprijatelja iz Kurtske oblasti. Palestina računa na podršku Rusije, dok je Putin izrazio zabrinutost za eskalaciju sukoba. Donald Tramp i Ilon Mask su u najvećem fokusu u Americi. Na ove i sve druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić ispred Centra za odgovorne medije i Sava Stambolić ispred Centra za društvenu stabilnost.

13.08.2024

22:27

Zelenski može biti ubijen očas posla! Jedno Putinovo obećanje čuva život predsednika Ukrajine! (VIDEO)
Live TV

Zelenski može biti ubijen očas posla! Jedno Putinovo obećanje čuva život predsednika Ukrajine! (VIDEO)

Oružane snage Ukrajine tvrde da kontrolišu oko 1000 kvadratnih kilometara ruske teritorije. Sa druge strane, Rusija govori od 450 do 500 kilometara kvadratnih. Ljudi koji ratuju na ukrajinskoj strani govore maternjim engleskim jezikom. Ovaj rat definitivno predstavlja sukob između Rusije i NATO-a. Na ovu temu u emsiji "Otvoreni studio" govorili su Bojan Borovčanin iz udruženja NIT-nacionalna inteligencija i Marina Galogaža, iz Društva sunarodnika Rusije. Uživo u program javio se i pukovnik u penziji Miroslav Španović, koji je komentarisao upad ukrajinskih snaga na teritoriju Rusije. Uživo u program javio se iz Moskve i prof. dr Boris Bratina sa katedre za Filozofiju koji je komentarisao atmosferu u čitavoj Rusiji.

13.08.2024

19:59

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14