• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G. - V. T.

10.08.2024

21:16

Perišić: Kakva je ovo čast! Kari: Najlepše je ići kući s pobedom!

AP PHOTO

Ostali sportovi

Perišić: Kakva je ovo čast! Kari: Najlepše je ići kući s pobedom!

Podeli vest

Košarkašima Srbije, osvajačima bronzane medalje na Olimpijskim igrama, kao i srebrnoj tekvondistkinji Aleksandri Perišić, posvećeno je veče u srpskoj kući u Parizu.

Selektor Svetislav Pešić obratio se u ime košarkaša i rekao da je najlepše što će se "orlovi" kući vratiti s pobedom.


- Radujem se što sam ovde i što mogu da se pohvalim da smo i mi košarkaši osvojili medalju za Srbiju. Verovatno je većina vas bila u dvorani ili ste nas bodrili pored TV, ali hvala svima - rekao je popularni Kari okupljenima u srpskoj kući i nastavio:
- Osetili smo u dvorani tu podršku, ona nam je uvek dodatni impuls, a imali smo tri izuzeno zahtevne utakmice u Parizu. Ne samo da smo dali sve od sebe, nego i sebe! Želim javno da čestitam mojim igračima. Drago mi je da idemo kući sa pobedom i medaljom.

Foto: AP/Photo

 

 


Tekvondistkinja Aleksandra Perišić, na koju je Srbija izuzetno ponosna a koja ja veoma teško podnela poraz u finalu, obećala je zlatna odličja u godinama koje slede.


- Velika mi je čast što sam Srbiji donela srebrnu medalju. Jeste bio težak put da dođem do ovoga, ali sanjali smo o tome. Nadamo se da će u godinama koje dolaze biti još više i još sjajnijih odličja - dodala je ona.

Foto: Reuters

 

 

Okupljenima se obratio i ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.


- Prenosim vam pozdrave čitave nacije. Ponosni smo na poslednje medalje koje ste osvojili. Tek kad dođete u Beorad, kad dođete kući, biće vam jasnije šta ste uradili. Iz ove perspektive možete samo da naslutite. Svi osvajači medalja, ne da ste dali 100 posto, nego ste, što mi treneri kažemo, dali 110 posto! Iako možda niste bili na vrhuncu sportske forme, vi ste snagom volje preskočili sve prepreke. Ostavili ste srce na borilištu. Pre početka Igara govorili smo da će pobeda biti da svaki sportista da maksimum, a siguran sam da ste svi dali sve od sebe. Čestitam onima koji su osvojili medalju, a onima koji nisu želim da već sad počnu uspešne pripreme za Los Anđeles 2028 - kaže Gajić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23