• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

12.08.2024

06:20

Na današnji dan: "Delfini" okrenuli Crnogorce za olimpijsku bronzu

profimedia

Ostali sportovi

Na današnji dan: "Delfini" okrenuli Crnogorce za olimpijsku bronzu

Podeli vest

Vaterpolisti Srbije na današnji dan, 12. avgusta 2012. godine osvojili su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Izabranici tadašnjeg selektora Dejana Udovičića u meču za treće mesto pobedili su Crnu Goru sa 12:11 (3:2, 1:3, 4:5, 4:1).  Bila je to repriza meča iz Pekinga, kada su takođe iste reprezentacije odlučivale ko će se popeti na treći stepenik pobedničkog postolja. I ponovilo se, "delfini" su ponoo nadigrali braću Crnogorce. 

Okršaj u Londonu bio je pun uspona i padova, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a obeležilo ga je i skandalozno suđenje, pošto su arbitri više bili naklonjeni našem protivniku. Ipak ništa to nije moglo da zaustavi "delfine" u pohodu na novo odličje. 

Foto: EPA Images

 

Od prvog minuta vodila se velika borba na terenu, igralo se gol za gol, ali je posle prve četvrtine Srbija imala minimalnu prednost od 3:2. U nastavku, usledio je veliki pad u igri našeg tim, što su "đetići" znali da kazne i do odmora preokrenu rezultat u svoju korist - 5:4.

Početkom trećeg perioda Crnogorci su se odlepili i na dva gola razlike, ali su naš tim u igri brzo vratili golovima Duško Pjetlović i Nikola Rađen za 6:6. Delovalo je u tim trenucima da će izabranici Dejana Udovičića uspeti da nametnu svoj ritam, ali su onda sudije umešale prste, olako su isključivale naše vaterpoliste, a onda i sa dva dosuđena peterca pomogli Crnogorcima da poslednji period dočekaju sa dva gola viška - 10:8.

Već početkom poslednje četvrtine činilo se da su naši momci "potopljeni, jer su Crnogorci posle još jednog peterca otišli na 11:8. Ipak, izgleda da je u tim trenucima proključao inat u srpskim vaterpolistima. Buđenje "delfina" najavio je Filipović projektilom, a onda i snalažljivi Nikić koji je posle odbitka poslao loptu u mrežu za 11:10.

Foto: profimedia

 

Na drugoj strani bazena, Slobodan Soro je bio poput hobotnice na golu, branio je svaki pokušaj protivniku. A kada je na minut i po kraja Filipović posle loba pogodio mrežu rivala za 11:11 usledila je erupcija slavlja na tribinama i našoj klupi. Već u sledećem napadu lopta je stigla do kapitena Vanje Udovičića, koji je hladnokrvno šutirao i pored trojice protivnika pronašao put do gola i tako kompletirao nestvarnu seriju "delfina" od 4:0 i potpuni preokret.

Foto: EPA Images

 

Dramu u bazenu u poslednjem minutu dodatno su "zakuvale" i sudije svojim sramnim odlukama, pa su zbog navodnog prigovora redom isključile selektora Dejana Udovičića, njegovog pomoćnika Dejana Stanojevića, te igrače Duška Pjetlovića, Vanje Udovičića.. Naš tim gotovo da nije imao ni s kim da igra, ali je tada u heroja izrastao golman Soro, koji je odbranio prvi napad Crnogorcima, a onda nas je pogledala i sreća i u dva navrata se isprečila prilikom šuta protivnika. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23