• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

15.08.2024

11:16

Srbi i dalje u neverici! Novak nam je rekao da mu je naša medalja dala snagu i bila pelcer!

Reuters

Ostali sportovi

Srbi i dalje u neverici! Novak nam je rekao da mu je naša medalja dala snagu i bila pelcer!

Podeli vest

Srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović obradovali su Srbiju zlatom na Olimpijskim igrama, a sada tvrde da srebro nije bila opcija, da i dalje nisu svesni šta su uradili i da su presrećni jer su se "vozdigli" i prema priznanju Novaka Đokovića "pogurali" njega i ostale olimpijce ka njihovim odličjima.

Uzbuđenje i dalje nije splaslo, besane noći su još uvek njihova svakodnevnica, a svaki put kada se sete šta su učinili, Damir i Zorana razvuku osmeh od uva do uva i otkriju neku novu anegdotu vezanu za olimpijski turnir. 

- Imam još uvek fleševe! Ipak, ništa se nije promenilo, imamo pregršt medalja, iako je ovo najsvetlija i najvažnija koju smo uvek priželjkivali. Bili smo blizu i u Tokiju, ali greškice su presudile. Tada smo i meč za bronzu nesrećno izgubili, ali verujte, zaslužili smo ovu medalju! Možda neko i ne zna, ali kao par smo ušli u anale, sedam godina zaredom smo bili na postolju na Evropskim prvenstvima, zaslužili smo ovo - poručio je Damir Mikec u gostovanju na televiziji Prva.

 

Foto: eoaimages

 

 

 

Otkrio je srpski sportista da srebrna medalja ne bi zadovoljila njihove želje i očekivanja.

- Lako je sada pričati u studiju, ali zaista se nismo zadovoljili finalom. Pucali smo vrhunski, nakon kvalifikacija svi smo se okupili i zagrlili, potekle su suze radosnice, ali nismo smeli da doživimo emotivno pražnjenje! Čovek uvek hoće još, bili smo gladni smo uspeha! Turci nisu bauk, iako su imali odličnu sezonu i znali smo da možemo da se nosimo sa njima!

Pelcer za Novaka i ceo tim

Prvi put je viđena situacija da strelci imaju dan viška, inače bi nakon kvalifikacija pucali nakon sat vremena. No, na kraju su se naši strelci okitili zlatom i otkrili da su samo dali vetar u leđa Novaku Đokoviću, vaterpolistima i ostalima.

- Iz nepoznatih razloga promenjena su pravila tik pre Igre! Ubeđen sam da bih pojedinčano prošao mnogo bolje! Dao sam 20-30 odsto drugog dana, nisam se snašao iako sam u kvalifikacijama bio prvi. Bilo kako bilo, ponosni smo jer je ovo bilo prvo zlato za naš tim! I u Tokiju sam ja osvojio prvu medeljau, to je značilo i našim tekvondistima, posebno Galetu i Tijani, sami su mi to rekli! Kada se probije zid, sve krene, ruka se opusti! Tako je bilo i u vaterpolu, Noletu. Nole nam je rekao da mu je to bilo pelcer, dala mu je snagu naša medalja! Svi su bili toliko srećni zbog nas, neko zbog sujevereja nije hteo ni da pipne medalju, drugi su se izlupali u čelo za sreću - kroz osmeh je ispričao Mikec.

 

Foto: Reuters

 

 

 

Zaboravili govor

Ni više od dve nedelje nakon ostvarenja velikog uspeha, Damir i Zorana nisu svesni šta su učinili i prolaze kroz pravi rolerkoster emocija.

- Sva odricanja, sva putovanja, sve staje u taj momenat gde kliču na balkonu tvoje ime. Spremili smo govor, ali smo sve zaboravili! Trema pred narodom kao pred finale, krenuo sam da dišem da se smirim iako smo posle Tokija i Londona svi bili na balkonu... Ipak, sada je bila druga vrsta treme. Ne znam kako da opišem koliko mi znači sve ovo! Osećam da sam i dalje u mašini i još uvek osecam sve..  Odmah posle emisije idem na trening! Nismo imali pauzu od Tokija, ali nema veze.. - kroz osmeh je poručio Damir Mikec.

 

Foto: eoaimages

 

 

 

 

Vozdigli smo se

Harizmatična Zorana u svemu se slaže sa kolegom iz tima i potvđuje da i dalje nije svesna šta su postigli.

- Nismo se sabrali! Kada budemo imali više vremena sami sa sobom, možda ćemo onda. Sjajno zvuči olimpijski šampoini, nadrealno. Kako sam odborila Damira, paaa džudo mi je naredni sport (smeh). Lepo mi je da gledam slike dok vi pričate, nisam imala prilike da ih gledam. Nisam neko ko gleda svoja stara finala, ali ovo je bilo toliko lepo! Narod je ukačio iskrenu i sirovu emociju koju smo uneli u osvajanje ove medalje! Kada shvatiš da imaš medalju, a da se boriš za zlato, ne smeš da nosiš emociju sa sobom, onda zbogom rezultatu! Moraš da ih smanjiš na miminmum, a to je izuzetno teško! On je bio sedmi u finalu, ja se nisam ni plasirala, ali moram da upotrebim taj izraz - vozdigli smo se i bili pravi mi, hendlovali naše emocije i euforiju! Srebro jednostavno nije bilo opcija - istakla je Arunovićeva.

Foto: AP PHOTO

 

 

 

Tvrdi naša strelkinja da je njihova medalja dala vetar u leđa ostalim sportistima.

- Znate kako, samo je potrebno da jedan uzme medalju i prvi krene! Mi nismo bili smešteni u Parizu i hvala Olimpijskom komitetu što smo mogli nakon takmičenja da budemo sa ostatkom tima! Mnogo je lepo da živite u istoj zgradi i delite isti san sa zemljacima. Svi pričaju samo o krajnjem produtku, a to je samo jedan moment nakon godina teškog rada! Treniram 23 godine, Damir 25, eto toliko nam je trebalo da dođemo do ovde. Sve to stane u jedan metak, trenutak i par milimetara - isrkeno će Zorana.

 

Foto: AP PHOTO

 

 

 

Agonija u snovima

 

Oduševljena je Arunovićeva rekacijom naroda i toplim dočekom.

- Fantazija, hvala svakome ko je došao ono veče. Za mene je to bio jedan od najboljih trenutaka u životu! Šta god da smo rekli na balkonu, ne bilo dovoljno da dokažemo koliko nam znači to što je narod uradio za nas! Noću sanjam da tek treba da idem na OI i to je agonija! Dok se ne probudim, i kažem sebi "ne, ne, ne, to je gotovo!" Režim života koji imamo je drugačiji od prosečnog čoveka. Tgrebaće nam vremena da se opustimo i pripremimo. Nemojte molim vas jos o Los Anđelesu - kroz osmeh je zaključila Zorana Arunović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija