• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

18.08.2024

07:37

Brutalan UFC spektakl! Sevali udarci sa svih strana, a onda usledilo gušenje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Ostali sportovi

Brutalan UFC spektakl! Sevali udarci sa svih strana, a onda usledilo gušenje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Podeli vest

MMA borac iz Južne Afrike Drikus Du Plesis prvi put je odbranio UFC pojas srednje kategorije.

Du Plesis je savladao nekadašnjeg šampiona Izraela Adesanju gušenjem u četvrtoj rundi meča na UFC 305 u Pertu.

Bio je ovo veoma dinamičan udarački meč, videlo se da je Nigerijcu koji živi na Novom Zelandu stalo da vrati pojas u svoje vlasništvo, ali nije uspeo da do kraja sprovede svoje ideje u delo.

Već u prvoj rundi gledali smo sjajne razmene, Adesanja je prednjačio, imao je čistije udarce, ipak u sledećoj rundi Du Plesis ga je spustio na pod i tako kontrolisao situaciju.

 

U trećoj je ponovo Izrael Adesanja preuzeo kontrolu, najviše je pogađao protivnika u telo, a uspeo je i da odbrani jedno rušenje.

U narednoj rundi, ponovo je čovek koji je pet put odbranio titulu kategorije do 84 kilograma bio taj koji je dominantniji, međutim uspeo Du Plesis da ga uzdrma i sruši na pod. Nakon toga mu je uzeo leđa i zaključao u gušenje, vrlo brzo je Adesanja odlučio da preda meč.

 

 

Usledilo je veliko slavlje, a vrlo brzo su se ova dva fajtera zagrlila. Adesanja je skinuo rukavice, mnogi su pomislili da će objaviti kraj karijere, ipak demantovao je to za vreme intervjua u oktagonu sa Džo Roganom.

 

 

Mnogo prašine se diglo oko ovog meča, a ova dva borca su bili u sukobu dugo vremena. Sve je počelo Du Plesisove izjaver da želi biti prvi šampiona sa afričkog kontinenta. To je objasnio tako da bio on bio jedini koji živi i trenira na ovom kontinentu. 

Ta rečenica je mnogo uvredila Izraela Adesanju koji je rođen u Nigeriji, ali je odrastao i sada živi na Novom Zelandu. Nije imao lepe reči za svog kolegu iz Južne Afrike, a ni ovaj mu nije ostao dužan. Konačno je došlo vreme da odmere snage, a Du Plesis se u svoju Pretoriju vraća kao pobednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Šolak i njegovi mediji vode u Srbiji antievropsku kampanju
Politika

Vesić: Šolak i njegovi mediji vode u Srbiji antievropsku kampanju

Poslednjih meseci u Srbiji se vodi strašna medijska kampanja protiv Evropske unije u kojoj Brisel pokušava da se prikaže kao zlo koje želi da uništi Srbiju i pretvori je u koloniju, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i navodi da najstrašniju kampanju vodi Dragan Šolak.

18.08.2024

09:51

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija