• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2024

12:43

Čudo sa Zvezdare! Nemaju sponzora, ali sanjaju Superligu! Upoznajte odbojkaše Laki stara

Instagram

Ostali sportovi

Čudo sa Zvezdare! Nemaju sponzora, ali sanjaju Superligu! Upoznajte odbojkaše Laki stara

Podeli vest

Odbojkaški klub Laki star sa beogradske opštine Zvezdara opčinio je ljubitelje ovog sporta u Srbiji! Ova ekipa, osnovana 2008. godine, prošle sezone uspela je da se iz Druge lige plasira u Prvu. Momci koji trenutno nastupaju za pomenuti tim sanjaju da, možda, već od 2025. godine, budu deo Superlige i da vode bitke sa Crvenom zvezdom, Partizanom i Vojvodinom.

Laki star je klub koji je poznat po tome što je mnogim mladim igračima, koji vole odbojku, pružio priliku da prvi put prebacuju loptu preko mreže. Muška seniorska ekipa je prošle sezone, predvođena trenerom Nemanjom Dragovićem, uspela da se domogne trofeja u Drugoj ligi. Njemu je tokom sezone pomagao trener ženske kadetske ekipe, Nemanja Brajović, a zajedno su sa mladim i talentovanim timom uspeli da osvoje ligu iako je to malo ko očekivao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucky Star Volleyball (@luckystarvolleyball)

Momci su dominirali maltene tokom čitave sezone i zasluženo će od jeseni igrati u Prvoj ligi, drugom rangu takmičenja u Srbiji. San im je da za koju godinu budu u najvišem rangu, pa da odmeravaju snage sa višestrukim šampionima poput Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine.

Ovu mladu i veselu ekipu odlikuje i jedan zanimljiv ritual. Naime, nakon svake pobede momci ukrste ruke, a taj gest je, prema njihovom objašnjenju, simbol snage, jedinstva, solidarnosti i ponosa. 

Nemanja Brajović, srednji bloker ovog kluba, rekao je da je svaka pobeda za njih posebna.

- Ukrštanje ruku posle utakmice je više od rituala - to je naš način da pokažemo snagu, jedinstvo i ponos. Kada gledamo jedni druge i vidimo taj znak, znamo da smo zajedno prošli kroz sve izazove i da smo nepobedivi kao tim. Ovaj gest nas podseća da smo zajedno stvorili nešto veliko i da nas ništa ne može zaustaviti – istakao je Brajović.

Klub nema sponzore, ali odbojkaši su željni dokazivanja. Mečeve igraju u sali osnovne škole "Veljko Dugošević" kod Novog groblja, a kako iz kluba kažu, u ekipi su svi drugari, ali i surovi profesionalci. Seniori su, nažalost bez sponzora, rešili da započnu pripreme za prvu sezonu u Prvoj ligi. Na pripremama su trenirali triput dnevno, a cilj im je da se u što boljem svetlu prikažu u drugom rangu srpske odbojke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Mijatović: Eksploatacija litijuma bezbedna za okolinu ako se ispoštuju sve procedure (VIDEO)
Politika

Mijatović: Eksploatacija litijuma bezbedna za okolinu ako se ispoštuju sve procedure (VIDEO)

Generalni sekretar Saveza inženjera rudarstva i geologije Srbije Predrag Mijatović izjavio je danas da je dekanka Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu Biljana Abolmasov u pravu kada kaže da eksploatacija litijuma u Jadru može da bude potpuno bezbedna za okolinu ukoliko se ispoštuju sve zakonske procedure koje je Srbija donela i donesu svi neophodni tehnički dokumenti koji prate otvaranje rudnika.

24.08.2024

13:45

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija