• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

03.09.2024

10:00

Vaterpolista izdao Srbiju! Preko noći odlučio da postane Hrvat, odluka izazvala burne reakcije!

Starsportphoto

Ostali sportovi

Vaterpolista izdao Srbiju! Preko noći odlučio da postane Hrvat, odluka izazvala burne reakcije!

Podeli vest

Srpski vaterpolista Matija Žeželj izazvao je lavinu negativnih reakcija nakon što je odlučio da zatraži i dobije hrvatsko državljanstvo.

Odluka Hrvatskog olimpijskog odbora, doneta na nedavnom zasedanju u Zagrebu, samo je produbila osećaj izdaje među srpskim sportskim fanovima, koji su ovu vest dočekali s ogorčenjem.

Žeželj, koji je ponikao u Srbiji i godinama nosio kapice Crvene zvezde, Novog Beograda i Šapca, odlučio je da svoju karijeru nastavi pod hrvatskom zastavom. Iako trenutno igra za nemački Potsdam, njegov potez je okarakterisan kao izdaja matične zemlje, zemlje koja ga je oblikovala kao sportistu.

 

 

Ovaj prelazak u redove potencijalnih protivnika na međunarodnoj sceni dolazi kao šok za mnoge. Očekivalo se da Žeželj postane jedan od stubova buduće generacije srpskih vaterpolista, ali umesto toga, on je odlučio da obuče boje rivala, što je potez koji će se dugo pamtiti i prepričavati u srpskim sportskim krugovima.

Za mnoge navijače i stručnjake, ovo je više od obične promene državljanstva – to je čin koji se vidi kao izdaja i okretanje leđa zemlji koja mu je pružila prve sportske korake. Ostaje da se vidi kako će se ovaj potez odraziti na Žeželjevu karijeru, ali jedno je sigurno – ovaj prelazak neće proći bez posledica, kako na sportskom terenu, tako i u očima srpske javnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Skandal na N1! Antisemitski i antisrpski ispad Ponoša: Prvo napao Marka Đurića zbog jevrejskog porekla, a onda uvredio SPC i pravoslavne vernike! (VIDEO)
Politika

Skandal na N1! Antisemitski i antisrpski ispad Ponoša: Prvo napao Marka Đurića zbog jevrejskog porekla, a onda uvredio SPC i pravoslavne vernike! (VIDEO)

Zdravko Ponoš, lider stranke Srbija centar, jutros je, gostujući na N1, napao ministra spoljnih poslova Marka Đurića zbog njegovog delimično jevrejskog porekla, da bi potom uvredio Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vernike, sumanutom izjavom da je Milorad Dodik zvanično u Saboru SPC, koju je posprdno nazvao “Es-pe-ce”.

03.09.2024

11:56

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija