• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

28.08.2024

18:46

Transfer bomba odjeknula u Šumadiji! Olimpijski šampioni ponovo zajedno - Jakšić ide kod Stevanovića!

profimedia

Ostali sportovi

Transfer bomba odjeknula u Šumadiji! Olimpijski šampioni ponovo zajedno - Jakšić ide kod Stevanovića!

Podeli vest

Kapiten "delfina" napustio Novi Beograd i pojačao kragujevački Radnički!

Režirali su vaterpolisti Srbije čudo na nedavno završenim Olimpijskim igrama pošto su mimo svih očekivanja došli do zlatne medalje. Četa Uroša Stevanovića mučila se u grupnoj fazi, ali su bili pravi kada su došle odlučujuće bitke. Pred "delfinima" redom su padali Grci, Amerikanci i u finalu - Hrvatska, a jedan od ključnih igrača bio je i kapiten Nikola Jakšić. 

Bila je to treće olimpijsko zlato za Jakšića budući da je kapiten Srbije bio deo reprezentacije i u Rio de Žaneiru i u Tokiju, a sada je kao lider predvodio novu generaciju "delfina". U četvrtfinalu protiv Grčke postigao je spektakularan gol za pobedu i potvrdio da se radi o jednom od najboljih igrača današnjice. 

Nakon Olimpijskih igara Jakšić je otišao na zasluženi odmor, a sada je ponovo zatresao vaterpolo svet. Naime, kapiten Srbije napustio je Novi Beograd i od naredne sezone nosiće kapicu kragujevačkog Radničkog. U srcu Šumadije Jakšića čeka selektor Srbije - Uroš Stevanović. 

- Vaterpolo klub Novi Beograd prihvatio je ponudu Vaterpolo kluba Radnički, koji je izrazio želju da Nikola Jakšić, naš igrač pod ugovorom, nastavi dalju karijeru u kragujevačkom klubu - rekao je Sobodan Soro. 

Foto: Starsportphoto

 

Predsednik Novog Beograda ističe da je Radnički za Nikolu Jakšića platio propisno obeštećenje, a da je plan regionalnog i srpskog šampiona da naredne sezone značajno podmladi ekipu. 

- Želimo da budemo tim sa mnoge više kretanja i agresivnosti nego u prethodnom periodu. Imamo kod nas najbolje mlade igrače u zemlji i želimo da im damo šansu da se pokažu i na najvišem evropskom, regionalnom i nacionalnom nivou. Ambicije nam se ne menjaju, iako dolaskom Jakšića sada, a pre toga Drašovića, Rašovića, Filipovića i mlađeg Jakšića, Radnički postaje apsolutni favorit za osvajanje našeg prvenstva uz činjenicu da u svojom redovima ima pet olimpijskih pobednika - istakao je Soro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Žiofre poručio: Litijum je prilika za Srbiju da razvije celokupan lanac vrednosti!
Politika

Žiofre poručio: Litijum je prilika za Srbiju da razvije celokupan lanac vrednosti!

Šef delegacije EU u Beogradu Emanuele Žiofre izjavio je danas da mogući rudnik litijuma predstavlja priliku za Srbiju da potencijalno razvije celokupan lanac vrednosti, uzevši u obzir da naša zemlja već proizvodi električne automobile u Kragujevcu i poručio da je ovu temu potrebno rešavati kroz dijalog zasnovan na informacijama i činjenicama.

28.08.2024

20:38

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28