• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

17.08.2024

14:31

Kakve reči slavnog trenera o Srbima! Gvardiola: Novak, Jokić... Mora da ste strašno ponosni! (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Kakve reči slavnog trenera o Srbima! Gvardiola: Novak, Jokić... Mora da ste strašno ponosni! (VIDEO)

Podeli vest

Slavni fudbalski stručnjak Pep Gvardiola (53) divi se Srbima! Menadžer Mančester sitija oduševljen je uspesima srpskih sportista na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu i nahvalio je naš mentalitet kao retko ko dosad!

Jedan od najboljih trenera današnjice uoči starta sezone u Premijer ligi dao je intervju za televiziju "Arena sport", a jedno od pitanja bilo je kako vidi na sve uspehe srpskih sportista. Čuveni Pep sa poštovanjem je govorio o Novaku Đokoviću, Nikoli Jokiću i našim vaterpolistima, što je još jedan dokaz koliko su uspesi ljubimaca nacije cenjeni ne samo u okviru naše države, već na globalnom nivou.

Gvardiola, osim što je ovom izjavom oduševio sve Srbe, još jednom je dokazao koliko je upućen u sva sportska dešavanja. Naravno, nezaobilazna tema bio je Novak Đoković, koji je na Olimpijskim igrama pobedio dva Pepova zemljaka - Rafaela Nadala u 2. kolu i Karlosa Alkaraza u finalu.

Mora da ste strašno ponosni u Srbiji, da ne pričam o Đokoviću… Teško je reći pored Nadala i Đokovića, neverovatno je šta su uradili, a Đoković je i dalje tu. Mentalitet sa kojim je igrao protiv Alkaraza je razlog zbog koga su Olimpijske igre veličanstvene - poručuje Gvardiola.

Foto: EPA

Pep Gvardiola

 

Slavni trener sipao je hvalospeve i na račun vaterpolista. Dakle, jedan od najvećih trenera svih vremena gledao je i podvig "delfina" u Parizu, koji su osvojili zlatnu medalju treći put uzastopno.

- Pogledajte i vaterpolo. Srbija je loše počela, ali onda jedan gol u poslednjoj sekundi, pa finale protiv Hrvatske - dodaje Pep.

Nezaobilazna tema bio je i Nikola Jokić, trostruki MVP NBA lige.

- Vidite šta radi Jokić. Zamalo da Srbija pobedi SAD u polufinalu. Mentalitet u celoj bivšoj Jugoslaviji je neverovatan i voleo bih to da naučim. Kako se bore za apsolutno sve. Mogu da se svađaju na treninzima, da viču jedni na druge, ali kada izađu na teren, ili su u bazenu, na parketu… U tom trenutku su braća i više od toga. Zbog toga treba da budete ponosni, na zaostavštinu koji ste ostavili Evropi. Talenat i veštnine koje imaju u svim sportovima su neverovatni - zaključuje Gvardiola.

 

 

 

Legendarni trener biranim rečima govorio je i o Crvenoj zvezdi prošle godine uoči susreta ta dva tima u Ligi šampiona, a odranije je poznato da je u fantastičnim odnosima sa selektorom košarkaške reprezentacije Srbije Svetislavom Pešićem. Povezuje ih to što su u istom momentu bili treneri Bajerna - Pešić košarkaške, a Pep fudbalske sekcije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!
Live TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!

Brojna žarišta trenutno postoje širom sveta. Jedna bukte, druga tinjaju, a treća se tek pripremaju. Kakva je situacija na frontu u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, kao i kakva ratna dešavanja se odvijaju širom planete komentarisali su ekspert za energetiku profesor dr Dragan Škobalj i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost tokom gostovanja u "Ratu uživo".

16.08.2024

22:28

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

“Sonja Savić nije imala prava da sebi oduzme život, ljut sam na nju”! Petar Božović kroz suze govorio o svojim kolegama pa se dotakao i Vlaste Velisavljevića (VIDEO)
Kultura

“Sonja Savić nije imala prava da sebi oduzme život, ljut sam na nju”! Petar Božović kroz suze govorio o svojim kolegama pa se dotakao i Vlaste Velisavljevića (VIDEO)

Petar Božović je u okviru Jedinog pravog 48. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji bio gost promocije knjiga “Idemo dalje” autora Slobodana Stojanovića i “Mojih 500 glumaca” autora Zdravka Šotre na kojoj je govorio o zajedničkom radu sa najznačajnijim rediteljima, scenaristima ali i kolegama srpske kinematografije.

17.08.2024

07:15

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija