• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

03.09.2024

13:11

Sreća pogledala "plavu četu"! Srpski odbojkaši se plasirali na Svetsko prvenstvo! (FOTO)

Reuters

Ostali sportovi

Sreća pogledala "plavu četu"! Srpski odbojkaši se plasirali na Svetsko prvenstvo! (FOTO)

Podeli vest

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije obezbedila je svoje mesto na Svetskom prvenstvu 2025. godine, koje će se održati u Manili, objavljeno je danas od strane Odbojkaškog saveza Srbije.

Na osnovu najnovije rang liste Svetske odbojkaške federacije (FIVB), Srbija će biti jedan od 32 timova koji će se takmičiti na ovom prestižnom globalnom takmičenju.

Svetsko prvenstvo u odbojci 2025. biće održano od 12. do 28. septembra naredne godine u filipinskoj prestonici. Žreb za grupnu fazu šampionata zakazan je za 14. septembar, sa početkom u 13:30 časova po lokalnom vremenu u Manili.

Pored Srbije, na Svetskom prvenstvu će učestvovati i domaćin Filipini, aktuelni svetski prvak Italija, kao i po tri reprezentacije sa kontinentalnih šampionata 2023. godine: Poljska, Slovenija i Francuska iz Evrope; SAD, Kanada i Kuba iz Severne i Srednje Amerike; Argentina, Brazil i Kolumbija iz Južne Amerike; Japan, Iran i Katar iz Azije; te Egipat, Alžir i Libija iz Afrike.

Dodatno, plasman na SP obezbedile su i 15 reprezentacija prema rang listi FIVB, uključujući Nemačku, Holandiju, Ukrajinu, Belgiju, Tursku, Češku, Bugarsku, Portugaliju, Finsku, Tunis, Kinu, Rumuniju, Čile i Koreju.

Foto: Reuters

odbojkaška reprezentacija Srbije

Reprezentacije će biti podeljene u osam grupa sa po četiri tima, a raspodela u grupe biće određena na osnovu FIVB rang liste.

Ovo je izvanredna prilika za srpske odbojkaše da se ponovo dokažu na svetskoj sceni i nastave tradiciju uspeha koju su gradili prethodnih godina. Svi ljubitelji odbojke u Srbiji mogu se radovati uzbudljivim mečevima i mogućem uspehu na predstojećem Svetskom prvenstvu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Od najave zlata, do kraha! Da, Gvideti je krivac
Ostali sportovi

Od najave zlata, do kraha! Da, Gvideti je krivac

Đovani Gvideti (51) od sinoć više nije selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. Nakon poraza od Italije u četvrtfinalu Olimpijskih igara rezultatom 3:0 izjavio je da je njegov ugovor istekao i da misli da se više neće vraćati na klupu jedne od najjačih generacija u istoriji naše odbojke.

07.08.2024

08:00

sledeća vest

Vesti

Kakav je dres kod u školama bez klime tokom toplotnog talasa? Markov: Prema pravilima, učenici ne bi smeli ni da piju vodu na času
Društvo

Kakav je dres kod u školama bez klime tokom toplotnog talasa? Markov: Prema pravilima, učenici ne bi smeli ni da piju vodu na času

Dok se učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji i njihovi roditelji pitaju da li zbog vrućina moraju striktno da poštuju dres kod ili postoji, barem ove sedmice dok ne stigne zahlađenje, „gledanje kroz prste“ kada je oblačenje u pitanju, s obzirom da škole nisu klimatizovane i da sparina i visoke temperature otežavaju nastavu, u Bosni i Hercegovini je odložen početak školske godine.

03.09.2024

14:07

TV

Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"
Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeni su S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita iz Leskovca, i D. M. zaposlena u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita.

03.09.2024

12:03

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija