• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

15.09.2024

12:30

Tragedija! Poznati motociklista poginuo na stazi! (FOTO)

Printscreen You Tube

Ostali sportovi

Tragedija! Poznati motociklista poginuo na stazi! (FOTO)

Podeli vest

U tragičnoj nesreći koja je potresla svet moto-sporta, italijanski motociklista Luka Salvadori izgubio je život 15. septembra 2024. godine, usled teških povreda zadobijenih u incidentu na Frohburgovoj drumskoj trci.

Salvadori, koji dolazi iz porodice duboko ukorenjene u svetu moto-sporta, bio je sin Mauricija Salvadorija, osnivača i direktora poznatog tima Trident Rejsing.

- Sa beskrajnom tugom objavljujemo gubitak našeg Luke Salvadorija. Nakon nesreće na stazi Frohburg, zbog višestrukih povreda koje je pretrpeo, nije uspeo da se izbori i napustio nas je. Upućujemo najdublje saučešće i saosećamo sa članovima njegove porodice - potvrdio je Bronkos Rejsing.

Luka Salvadori je svoju karijeru započeo 2009. godine u Italijanskom prvenstvu brzine, a tokom godina postao je prepoznatljivo ime na evropskim stazama. Iako nije ostvarivao vrhunske rezultate u svim sezonama, njegov trud i talenat su ga izdvajali kao jednog od najupornijih vozača.

 

 

Njegov put vodio ga je od klase Stok 600, pa sve do prestižne Superstok 1000 FIM Kup, gde je vozio za nekoliko timova, uključujući Altea Rejsing i Berklaz Rejsing Tim. Tokom karijere, često je bio na ivici velikih uspeha, ali i suočen sa brojnim izazovima, uključujući fizičke probleme koji su ga pratili u poslednjim sezonama.

Godine 2023. je debitovao u MotoE šampionatu vozeći za Pramac Rejsing na Dukatiju V21L, ali su ga povrede sprečile da završi sezonu, zbog čega su ga zamenili Oskar Gutijerez i Andrea Minjo. Uprkos ovim problemima, Salvadori je uspeo da ostvari plasman na 17. mesto u šampionatu.

 

 

Nesreća na stazi Frohburg prekinula je život motocikliste koji je bio simbol strasti prema brzini i neprestanog borca. Svet moto-sporta oplakuje njegovu preranu smrt, dok se porodica, prijatelji i fanovi opraštaju od talentovanog vozača koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu trka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija