• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

19.09.2024

10:55

Srbija ostala bez selektora! Igor Kolaković više neće voditi "plavu četu"!

Reuters

Ostali sportovi

Srbija ostala bez selektora! Igor Kolaković više neće voditi "plavu četu"!

Podeli vest

Odbojkaški savez Srbije je u potrazi za novim selektorima nakon što su dosadašnji treneri, Igor Kolaković i Đovani Gvideti, završili svoje mandate.

Odluka o njihovom odlasku doneta je nakon sastanka Predsedništva OSS, kojim je predsedavao Đula Mešter, a tema je bila analiza rezultata seniorskih reprezentacija Srbije na velikim takmičenjima.

Pod vođstvom Igora Kolakovića, muška reprezentacija Srbije uspela je da se plasira na Olimpijske igre prvi put nakon 12 godina, ali su takmičenje u Parizu završili u grupnoj fazi, sa dve izgubljene i jednom pobedom.

Iako je postignut cilj kvalifikacija za OI, Kolaković je odlučio da se povuče sa mesta selektora, smatrajući da reprezentaciji treba novi vođa sa svežim idejama.

Foto: Reuters

Igor Kolaković

"Igor Kolaković je kao prvi trener seniora Srbije, u svom drugom mandatu, posle 12 godina izborio plasman na Olimpijske igre i tako ostvario zadati cilj. Po završetku turnira u Parizu i isteku ugovora, Kolaković je izrazio želju da se oprosti od nacionalnog tima smatrajući da posle olimpijskog ciklusa neko sa novim idejama i novom energijom treba da nastavi da radi kao prvi trener reprezentacije. Predsedništvo OSS se saglasilo i izrazilo zahvalnost Igoru Kolakoviću na svemu što je uradio tokom trogodišnjeg mandata na mestu prvog trenera", navodi se u saopštenju.

Slično je prošla i ženska reprezentacija, koju je vodio Đovani Gvideti. Iako su na Olimpijske igre otputovale sa velikim ambicijama, dame su eliminisane u četvrtfinalu. Nakon završetka turnira, Gvideti je odmah najavio da neće produžiti saradnju.

Foto: OKS

Đovani Gvideti

Sada je pred OSS-om zadatak da pronađe nova trenerska rešenja za oba tima, a ujedno se suočavaju sa promenama u igračkom kadru. Marko Podraščanin i Aleksandar Atanasijević, dva ključna igrača muške reprezentacije, već su se oprostili od dresa Srbije, pa će tim u budućnosti izgledati znatno drugačije.

Očekuje se da će odbojkaški savez uskoro objaviti imena novih selektora, koji će voditi srpske odbojkaške reprezentacije u sledećem olimpijskom ciklusu i pripremama za nadolazeće izazove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija