• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

27.10.2024

23:08

Nova pobeda Ferarija! Sajnc osvojio Meksiko, Ferštapen žestoko kažnjen

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Nova pobeda Ferarija! Sajnc osvojio Meksiko, Ferštapen žestoko kažnjen

Podeli vest

Vozač Ferarija Karlos Sainc pobednik je trke Formule jedan vožene za Veliku nagradu Meksika.

Španac je tako ostvario drugu pobedu ove sezone, pošto je prethodno bio najbrži i u Australiji, a ukupno četvrtu u karijeri. Drugi kroz cilj prošao je pilot Meklarena Lando Noris, dok je treći bio drugi vozač Ferarija Šarl Lekler, inače pobednik prošlonedeljne trke u Ostinu. 

Trostruki aktuelni šampion Maks Ferštapen trku je na kraju završio na šestom mestu i to pošto je zbog izguravanja sa staze Norisa dobio kaznu od deset sekundi. 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Sajnc i Maks Ferštapen u borbi za prvo mesto

Sajnc je trku počeo sa pol-pozicije, ali ju je izgubio već u prvoj krivini kada ga je pretekao aktuelni šampion Maks Ferštapen. Ipak, već posle prvih par metara na stazu je moralo da izađe bezbednosno vozilo posle kontakta Aleksa Albona i Jukija Cunode, posle čega je vozač Vilijamsa ostao bez točka. 

Foto: Tanjug/AP

Žestoko krenulo od prve krivine u Meksiku

Posle nekoliko krugova iza bezbednosnog vozila trka je nastavljena, a poveo je Ferštapen, ipak nije se dugo zadržao na čelu. U devetom krugu, Sajns je iskoristio problem vozača Red Bula sa sistemom DRS, pa ga je pretekao. Ferštapenu se ubrzo iza leđa našao Noris. Usledila je žestoka borba između Holanđanina i Britanca iz krivine u krivinu da bi u devetom krugu, Ferštapen u nameri da odbrani drugo mesto izgurao sa staze Norisa. Ubrzo je usledio još jedan izlazak sa staze obojice vozača, što je iskoristio Lekler iz pozadine, pretekao ih i stigao do drugog mesta. 

Foto: Tanjug/AP

Juki Cunoda izleteo sa staze već u prvoj krivini

Najavili su Ferštapen i Noris uzbudljivu trku, ali su se ubrzo oglasili stjuardi i kaznili aktuelnog šampiona sa čak deset sekundi zbog izgurivanja sa staze protivnika. To je u potpunosti promenilo tok trke, pa je Ferari u nastavku kontrolisao i diktirao ritam i činilo se sve da ide ka novoj dvostrukoj pobedi. Ipak, konce ekipi iz Maranela pomrsio je Noris, koji je polako sustizao Leklera, a potom ga u 63. krugu i prestigao u borbi za drugo mesto i to posle greške i kratkog izletanja sa staze Monačanina. 

Pored pomenute trojice u prvih pet su završili dvojac Merdecesa Luis Hamilton i Džordž Rasel. Bodove su još osvojili Ferštapen, Kevin Magnusen iz Hasa, drugi vozač Meklarena Oskar Pjastri, Niko Hulkenberg (Has) i Pjer Gasli iz Alpine.

As Meklarena je ovim ostao u igri za šampionsku titulu, Ferštapen je i dalje vodeći sa 362 boda, dok Noris ima 315, treći je Lekler sa 291 poenom. Neizvesno je i u konkurenciji konstruktora gde je vodeći Meklaren sa 566, drugi je Ferari sa 537, dok Red Bul ima 512. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija