• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

17.12.2015

12:59

POPOVIĆ OD PARTIZANA UZEO 82.000 EVRA! Predsednik novac trošio na privatni biznis

Partizan

POPOVIĆ OD PARTIZANA UZEO 82.000 EVRA! Predsednik novac trošio na privatni biznis

Podeli vest

Predsednik crno-belih Zoran Popović pozajmio od kluba 10.000.000 dinara, pa ih vratio u petak, dan pošto je podneo ostavku

Predsednik Partizana u ostavci Zoran Popović uzeo je iz klupske kase 82.000 evra, saznaje Informer! Popović je novac pozajmio pre nekoliko meseci, a vratio ga je u petak, dan nakon što je podneo ostavku!

Biznismen iz Loznice je u Humsku došao početkom godine, obećavši da će doneti osam miliona evra. Ne samo da nije ispunio obećanje, nego je na kraju klupskim novcem počeo da krpi rupe u svojim privatnim firmama.

Postoji i ugovor

Prema rečima odlično obaveštenog sagovornika, Popović je imao žestokih finansijskih problema, pa je bio primoran da se posluži sa 10.000.000 dinara s Partizanovog računa.

ZORAN POPOVIĆ POSLE DEBAKLA ZA INFORMER: Odlazim iz Partizana, a Drulovića nisam ja doveo!

- Popović je pozajmio pare iz Partizana kako bi nešto "premostio". Nije poznato zbog čega je uzeo novac i kakva ga je muka pritisla, ali je sve vratio u petak. Sve je zavedeno u klupskoj dokumentaciji, postoji ugovor o pozajmici, kao i priznanica. Popović nije prvi čelnik Partizana koji je pozajmljivao pare iz klupske kase - kaže naš izvor iz Humske.

Savo pre Toleta

Zoran Popović bi trebalo u narednih nekoliko dana da odredi datum održavanja sednice Skupštine kluba. Skupština će se sigurno zasedati u januaru i tada će Partizan dobiti novo rukovodstvo.

Najozbiljniji kandidat za novog predsednika je Savo Milošević, mada se pominje i mogućnost da se za tu funkciju kandiduje i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić. Ta varijanta je, međutim, malo verovatna.

Uprava Partizana na čelu s Popovićem redovno je isplaćivala plate i premije igračima, ali nije uspela da pokrije dugove iz prethodnih sezona. Popovića, međutim, nije bilo briga za to, iako je prilikom dolaska na čelo crno-belih preuzeo sve obaveze na sebe.

- Popovića uopšte nije zanimalo to što se igračima i zaposlenima duguje novac, već je iz kase pokupio 10 miliona dinara. Doduše, vratio ih je, ali uopšte nije razmišljao da su te pare namenjene za igrače i zaposlene u klubu - ističe izvor Informera.

Kad je dolazio u klub, Popović je najavljivao da će napuniti klupsku kasu, a ne da će je koristiti kao bankomat za sopstvene potrebe.

- Finansijski plan koji predstavljam podrazumeva ulazak 8.000.000 evra do kraja 2015. godine. Obećavam investicije od 6.000.000 evra do 31. marta, a do februara ćemo izaći iz blokade u kojoj smo trenutno. Moj plan je da se pre ovih 6.000.000 oformi kreditno preduzeće u okviru kluba koje će za prvu pomoć doneti 2.000.000 - rekao je Popović 25. decembra prošle godine.

Umesto ulaganja novca i najavljenih investicija, Popović je Partizanu preko svojih firmi prodavao meso. Odlazeći predsednik crno-belih se javnosti predstavljao kao vlasnik firme "EMC holding", koja se bavi izvozom svinja. On je meso slao u Partizan preko mesare "Adimes", čiji je vlasnik upravo "EMC holding".

Prodavao meso

Prema rečima našeg izvora, insistirao je da mu klub robu plati odmah, iako su ga saradnici iz Humske jednom prilikom zamolili da sačeka na novac sedam dana.

- Već je odranije poznato da je Popović prodavao meso klupskom restoranu u sklopu sportskog centra "Teleoptik". S druge strane, ni dinar nije uložio u Partizan, a pravio je probleme i kukao je kada su iz klupskog restorana tražili da mu isplate meso na odloženo - tvrdi naš izvor.

BABIĆ OTKRIO ZAŠTO JE PRODAT ŽIVKOVIĆ: Morali smo da gasimo požar! 

PARTIZAN DOBIJA NOVU "JEDINICU"! Crno-beli hoće Stevanovića iz Čukaričkog

TOLE O PARTIZANU: Ne znam da li ću se kandidovati, Savo može da ide!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RasniPantela

pre 8 godina

Placi voljena zemljo. Da nije do krmetine? Nije bas dobro fudbalere hraniti sa toliki prasici otezaju noge.Mozda Sava valja govedinu uzmite njega da bar letujemo na trećem mestu.

Djole

pre 8 godina

Tipičan primerak fudbalskog funkcionera u Srbiji.Jednom rečju,bitanga!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17