• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.10.2018

21:55

PARTIZAN SRUŠIO OSLABLJENE RUSE! Zenit je pao u gromoglasnom "Pioniru"

Partizan

PARTIZAN SRUŠIO OSLABLJENE RUSE! Zenit je pao u gromoglasnom "Pioniru"

Podeli vest

Košarkaši Partizana hrabrom igrom u drugom poluvremenu savladali su favorizovani Zenit 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:27) za prvu pobedu u Evropkupu i nagoveštaj dobrih partija u nastavku

Činilo se da će ruski predstavnik posle stabilnijeg ulaska u meč i boljeg prvog poluvremena lako izaći na kraj sa Partizanom, ali su crno-beli posle skormnih 20 minuta igre u nastavku dodali gas i uzeli skalp favorizovanom timu iz Sant Peterburga.

Trojke Australijanca Lendejla i dobri momenti Zagorca i Gagića uz solidan voljni momenata Sija i Nikolića uticali su da se crno-beli najpre vrate, a zatim odnesu jako vrednu pobedu protiv Rusa.

Najefikasniju u redovima srpskog tima bili su Rade Zagorac i Džok Lendejl sa 16, Si, Marinković i Gagić su postigli 12, dok je Nikolić ubacio 11 poena.

U gostujućem sastavu izdvojili su se Uthof sa 25, Rejnolds sa 16, Skrab sa 14 i Mekel sa 12 poena. Simonović je imao samo četiri poena.

PARTIZAN - ZENIT 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:27)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić", sudija: Migel Anhel Perez

PARTIZAN: Pejdž 7, Trifunović 0, Si 12, Aranitović 0, Marinković 12, Gegić 1, Veličković 0, Pecarski 2, Gavrilović 0, Zagorac 16, Lendejl 16, Gagić 12, Nikolić 11

ZENIT: Armand, Rejnolds 16, Dženings 0, Karasev 0, Mekel 12, Dezjatnikov 0, Pušov 0, Truškin 5, Voronov 4, Simonović 4,  Panin 2, Uthov 25, Skrub 14, Valiev 0

KRAJ!

- Pejdž stavlja tačku na ovu utakmicu 89:82.

- Voronov maši trojku, Zagorac je hapsi pod obručom za napad crno-belih koje završava Nikolić poenima sa slobondim bacanja i visoko vođstvo od 87:80.

- Period bolje igre Partizana i poeni Gagića za vođstvo od 83:78.

- Nikolić pogađa trojku na polovini poslednje četvrtine za novo izjednačenje 78:78.

- Rezultatska klackalica, još jedna odlična aistencija Rejnoldsa za 75:75.

- Pejdž posle duže vremena praznog hoda na ovom meču pogađa trojku za vpđstvo crno-belih od 72:70.

III četvrtina

- Završena je i treća četvrina. Rezultat je 65:65, a veliki problem bi mogao da bude problem sa faulovima Đorđa Gagića, koji ima pravo na još samo jednu ličnu do kraja.

- Kraj četvrtine i velika rezultatska neizvesnost u "Pioniru", Gagić pogađa bacanja za vođstvo od 65:62.

- Zagorac se potpuno raspalio za plus šest Partizana i vođstvo od 61:55.

Foto: Starsportphoto

 

- Rejnolds sprečava Zagorčevo kucanje i priliku da izjednači rezultat, ali bivši košarkaš Memfisa je imao polovičan učinak sa linije penala, koje ubrzo ispravlja pa Partizan vodi 52:51.

- Još jedna trojka Partizanovog Australijanca, Partizan stiže Zenita i sada je na samo 47:51.

- Lendejl pogađa trojku, koju je ubrzo vraćena od strane gostuju i sada je 42:51 za ruski tim.

POLUVREME

- Završeno je prvo poluvreme, gosti odlaze na odmor sa vođstvom od 39:46.

Foto: Starsportphoto

 

- Zagorac pogađa oba bacanja za crno-bele koji sada imaju zaostatak od pet poena - 37:42.

- Er-bol Simonovića izazvao je burne rekacije Grobara sa tribina koji su ga zbog toga častili pogrdnim povicima sa tribina.

- Polaganje Pejdža za 33:38.

- Mekel pogađa trojku, pa zatim u narednom napadu odlično upošljava Rejnodlsa koji sa linije bacanja ne uspeva da vrati dvocifrenu prednost gostima iz Sant Peterburga pa ostaaje 28:36.

- Posle dobrog početka Partizan je opet u kontraritmu koje je rezultiralo prepuštanjem vođstva protivniku koji sada vodi 26:34.

- Vanja Marinković pogađa trojku na asistenciju Sija. Crno-beli vode 26:24.

I četvrtina

- Period dobre igre na obe strane. Nikolić i Marinković pogađaju na jednoj, a Simonović na drugoj strani. Posle prve četvtine u "Pioniru" je 21:22 za goste.

- Partizan vezuje četiri poena preko Gagića i Sija i sada je toliki i zaostatak u odnosu na ruski tim koji vodi 16:20.

- Crno-beli ponovo ulaze u period praznog hoda, Gagić pravi faul u napadu, a Čanak je prinuđen da česšće pravi izmene. Gosti vode 12:20.

- Rusi se vraćaju u ritam posle male serije Partizana i vode 10:17.

- Prvi put na terenu je Đorđe Gagić koji ulazi umesto Lendejla.

Foto: Starsportphoto

 

- Šest vezanih poena za Partizan, "Pionir" se budi posle kucanja Zagorca i meč dobija potpuno novi ritam.

- Pejdž je loše počeo utakmicu, izgubio je loptu u jednom napadu, dok je u drugom ishitreno šutirao. Čanak je zatražio prvi tajm-aut na meču. Rusi vode 2:9.

- Neuspešan pokušaj polaganja Pejdža kažnjava Skrab na drugoj strani i donosi vođstvo gostujućem timu od 2:5.

- Vanja Marinković postiže prve poene za Partizan na ovom meču sa linije slobodnih bacanja. Crno-beli vode 2:0.

- Meč je počeo!

Foto: Starsportphoto

 
 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saolin

pre 5 godina

moralo se napisati da su Rusi oslabljeni....sto se nas tice,ne morate vise nikad ni da pisete o Partizanu. NUSKNVP

moma52

pre 5 godina

Kako se nipodaštavaju pobede Partizana.Šta me briga u kom je sastavu igrao,pobedili smo Zenit.Naslov ko kuća ,a moglo je i pozitivnije.Prošle godine u drugom sportu,drugom klubu su se veličali porazi od Arsenala i sličnih koji su igrali sa 2-3 startera.Budite malo objektivniji.Sve su to naši klubovi,bar bi tako trebalo da bude.

Zvezdan

pre 5 godina

A da je igraa Zvezda,bio bi naslov "mocna Zvezda,pred prepunim pionirom, razbila Zenit i oducila ih od kosarke". Vi novinari ste zaista postali placeni olos

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija