• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

22.12.2018

07:15

INFORMER SAZNAJE: PARTIZAN HTEO IVANIĆA! Pregovorili propali zbog visokog obeštećenja

Partizan

INFORMER SAZNAJE: PARTIZAN HTEO IVANIĆA! Pregovorili propali zbog visokog obeštećenja

Podeli vest

Partizan je pokušao Crvenoj zvezdi da preotme vezistu Mirka Ivanića (25), ali nisu imali para da ga plate, saznaje Informer

Vicešampion Srbije imao je nameru da u zimskom prelaznom roku dovede reprezentativca Crne Gore iz BATE Borisova, ali problem je nastao kada su Belorusi zatražili obeštećenje od 1,5 miliona evra, što je bila previsoka cifra za crno-bele.

Na angažovanju Ivanića insistirao je lično trener Partizana Zoran Bata Mirković, s kojim je sarađivao u reprezentaciji Crne Gore. Ipak, najveći problem je novac, pošto klub iz Humske finansijski stoji veoma loše.

Nudili milion

Prema rečima našeg izvora bliskog klubu iz Humske, Ivanić i ljudi iz BATE su saslušali ponudu Partizana, ali do dogovora nije došlo.

- Ivanić je pristao da sasluša ponudu Partizana iz poštovanja prema Mirkoviću, koji je bio asistent selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića i fudbaler ga veoma ceni. Međutim, zapelo je oko obeštećenja. BATE je tražio 1,5 miliona evra. Bilo je čak i mogućnosti za cenkanje, ali crno-beli trenutno nisu u mogućnosti da plate ni sniženu cifru. Jednostavno, u klubu trenutno nema para i budžet za naredni prelazni rok prvenstveno će zavisiti od eventualne prodaje štopera Svetozara Markovića - poručuje naš izvor blizak klubu iz Humske.

Za Ivanića je veoma zainteresovana Crvena zvezda, a sportski direktor srpskog šampiona Mitar Mrkela javno je rekao da želi da ga vidi u timu.

- Želimo Ivanića, ali da li će on doći u Zvezdu, zavisi od mnogo stvari - rekao je nedavno Mrkela.

Remont ekipe

Inače, ovo nije prvi put da Partizan želi da dovede Ivanića. Crno-beli su ga želeli i u leto 2015. godine dok je još igrao za Vojvodinu i bio jedan od najtraženijih srpskih igrača. Tada je Ivanića klub iz Humske čekao do poslednjeg dana prelaznog roka, nudio čak i milion evra, ali Vojvodina je tražila 1,5 miliona.

Hteo ga i Dinamo Kijev

Partizan i Crvena zvezda nisu jedini klubovi koji su imali nameru da angažuju Mirka Ivanića, pošto je za njegove usluge donedavno bio zainteresovan i kijevski Dinamo. Ukrajinski velikan želeo je još proletos da dovede momka iz Bačkog Jarka koji igra za Crnu Goru, ali je Ivanić tada produžio ugovor s BATE Borisovim. Međutim, trenutno nema informacija do kada traje ugovor Ivanića s Belorusima, pošto klub u trenutku produženja saradnje nije objavio vremenski period.

Umesto Ivanića, Partizan je tog dana doveo Alena Stevanovića, a sadašnji predsednik kluba Milorad Vučelić tad je izjavio da Ivanić nije želeo u Humsku.

- Bili smo na stalnoj vezi s ljudima iz Vojvodine, ali nam je agent igrača rekao da Mirko ne želi da dođe u Partizan. Bilo nam je jasno koliko je sati. On je imao čvrst stav i tu se ništa nije moglo - kazao je tada Vučelić.

Crno-beli će najverovatnije morati da se okrenu angažovanju nekih drugih fudbalera, pošto je jasno da ih u zimskom prelaznom roku čeka totalna rekonstrukcija ekipe. Kao nova pojačanja spominju se Ivan Obradović, Milan Gajić, Everton Luiz, Radosav Petrović i Čeh Jozef Šural, kao i vezista Napretka Miloš Vulić, za kojeg je takođe zainteresovana Crvena zvezda.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija