• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Z.

24.06.2019

11:25

PARTIZAN BEZ ELITE! Paspalj smiruje navijače: Igranje u Evroligi nije najbolja opcija za klub trenutno!

Partizan

PARTIZAN BEZ ELITE! Paspalj smiruje navijače: Igranje u Evroligi nije najbolja opcija za klub trenutno!

Podeli vest

Crno-beli su bili u užem izboru za vajld-kartu, ali njoj je trenutno najbliži Zenit iz Sankt Peterburga * Ruski klub ima podršku "Gasproma", koji će biti novi sponzor elitnog takmičenja

Nadao se Partizan, ali će specijalna pozivnica za učešće u Evroligi najverovatnije otići košarkašima Zenita! Crno-beli su bili u užem izboru kandidata za vajld-kartu, pored kluba iz Sankt Peterburga, Uniksa iz Kazanja i Lijetuvos Ritasa, a gotovo svi evropski mediji prenose da će ipak Zenit, koji sa klupe vodi Đoan Plaza, naredne sezone igrati u elitnom društvu!

Korak po korak

Partizan treba da nastavi sa oporavkom i da se naredne sezone fokusira na osvajanje ABA lige
Žarko Paspalj

Prvi su ovu informaciju objavili litvanski novinar Erikas Kirvelaitis i specijalizovani portal "Sportando". Navodno, razlog za takvu odluku borda Evrolige leži u tome što će ruska kompanija "Gasprom", u čijem je vlasništvu i Zenit, postati novi sponzor najjačeg evropskog takmičenja. Iz Barselone, u kojoj je sedište lige, nema zvanične potvrde informacije.

Odluka 27. juna

Zvanična odluka trebalo bi da bude saopštena 27. juna, a ukoliko ovi navodi budu potvrđeni, izabranici Andree Trinkijera će se nadmetati u Evrokupu, u kom im je prošle sezone za dlaku izmakao plasman u četvrtfinale.

- Zenit već nekoliko godina pokušava da uđe u Evroligu. Izgleda da je ovog puta uspeo da ispuni finansijske zahteve elitnog takmičenja, pa će ruski klub postati poslednji, 18. učesnik za sezonu 2019/20. - piše "Sportando".

UŽASNE VESTI ZA PARTIZAN STIŽU IZ LITVANIJE! Zenit u Evroligi!



Kakva god na kraju odluka da bude, Partizanu tokom leta predstoji potpuna rekonstrukcija tima. Plejmejker Aleks Renfro je već otišao, i to baš u Zenit, dok je Vanju Marinkovića izabrao
Sakramento na nedavnom draftu NBA lige. Ugovori su istekli Novici Veličkoviću i Đorđu Gagiću, a Džok Lendejl će verovatno biti prodat Žalgirisu. Na pozajmici je bio Ognjen Jaramaz, a neizvestan je i status Nikole i Stefana Jankovića, Vasilija Pušice, Amara Gegića...

Mijailović: Borimo se za klub

 

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović najavio je da će u toku ove nedelje održati konferenciju za medije povodom specijalne pozivnice za Evroligu. On je poručio da kakva god odluka bude bila, ona neće promeniti ciljeve kluba.
- Pred nama je važna stvar, a to je odluka borda Evrolige krajem meseca. Kakva god ona bude bila, mi ćemo nastaviti da se borimo za Partizan - poručio je Mijailović.

Zato legenda crno-belih Žarko Paspalj (53) u razgovoru za Informer naglašava da nije smak sveta ukoliko Partizan sada ne uđe u Evroligu. On kaže da je važnije da klub nastavi sa napretkom i oporavkom, napravi ozbiljan tim i fokusira se na osvajanje ABA lige sledeće sezone.

- Ne znam zašto se povela tolika buka oko specijalne pozivnice, kad su za nju konkurisali i neki finansijski mnogo jači klubovi od Partizana. Možda sad to nije ni realno da se dogodi. Znam da su ljudi iz uprave uradili sve što je do njih, ali mislim da igranje u Evroligi nije najbolja opcija za klub trenutno. Vajld-karta je samo za narednu sezonu i niko ne garantuje da će crno-beli i posle toga ostati u eliti - objašnjava Paspalj.

Veliki troškovi

Partizan je poslednji put u Evroligi igrao u sezoni 2013/14, kada je došao do top 16 faze. Navijači crno-belih će svakako biti razočarani što ni naredne sezone neće gledati svoj klub u eliti, ali Paspalj ističe da je potrebno strpljenje.

- Igranje u Evroligi donosi velike troškove. Bilo bi neophodno napraviti mnogo skuplji i ozbiljniji tim. Znam da bi zbog navijača i atmosfere to bilo sjajno, ali potrebno je gledati na duže staze. Partizan se tek stabilizovao, ova sezona je bila solidna, a Trinkijeri je napravio odličan posao. Naredna može da bude još bolja, da se ekipa pojača i da se baci akcenat na osvajanje ABA lige - poručuje Paspalj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija