• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

02.08.2019

11:57

CRNO-BELI ODREŠILI KESU! Asano će Partizan koštati 2,5 MILIONA EVRA!

Partizan

CRNO-BELI ODREŠILI KESU! Asano će Partizan koštati 2,5 MILIONA EVRA!

Podeli vest

Japanski napadač Takuma Asano (24) koštaće Partizan ukupno 2,5 miliona evra, saznaje Informer

Crno-beli su u sredu uveče postigli dogovor sa Arsenalom da otkupe Japanca za milion evra, koji će biti isplaćen u tri godišnje rate. Istovremeno, Asano će u Humskoj u naredne tri sezone dobijati nešto više od 500.000 evra godišnje.

Partizan je značajno odrešio kesu za jedno od najzvučnijih pojačanja u poslednjih nekoliko godina. Novac je obezbeđen nakon prodaje Rikarda Gomeša u Al Šaržu za tri miliona evra. Međutim, s obzirom na ne tako sjajnu finansijsku situaciju u Humskoj, isplatu obeštećenja za Asana obaviće u tri rate u naredne tri godine.

Miloševićeva želja 

Miloševićeva želja

Sa Asanom smo potpisali trogodišnji ugovor i na taj način ispunili veliku želju treneru Savi Miloševiću
Miloš Vazura, direktor Partizana


Transfer je potvrdio generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

- Sa Asanom smo potpisali trogodišnji ugovor i na taj način ispunili veliku želju treneru Savi Miloševiću. Obeštećenje od milion evra Arsenalu plaćaćemo u naredne tri godine, a prva rata biće narednog januara - potvrdio je Vazura.

Crno-beli mesec dana pregovarali su s Arsenalom oko transfera Asana i prva ideja čelnika srpskog kluba bila je da on dođe na jednogodišnju pozajmicu, uz otkupnu klauzulu od milion evra. Međutim, londonski klub pošto-poto je želeo da proda Asana, pa je na kraju postignut dogovor da beogradski klub otkupi reprezentativca Japana.

(FOTO) PARTIZANU STIGLO NAJVEĆE POJAČANJE! Napadač Arsenala sleteo u Beograd - svi su pričali o njegovoj odevnoj kombinacijI!

(VIDEO) CRNO-BELIH 45 MINUTA ZA PUT U TURSKU! Partizanu dosta jedno poluvreme protiv Velšana, Stevanovićev prvenac u Humskoj!

Prema rečima našeg izvora iz Humske, Asano će dobiti platu od pola miliona evra, plus eventualne bonuse, koji zavise od učinka igrača i tima.


- Prvo je bila priča da će mu plata biti 600.000 evra, ali fiksni deo iznosiće oko 500.000, plus bonusi. Asano je prošle sezone u Hanoveru na pozajmici zarađivao 460.000 evra, a ostatak je plaćao Arsenal. Što se obeštećenja tiče, prve dve rate će iznositi po 300.000 evra, a poslednja 400.000. Partizan će to početi da isplaćuje od januara, što znači da je u kasi ostalo još novca za ovaj prelazni rok - objašnjava izvor Informera.

PRELAZNI ROK U PARTIZANU

DOŠLI OTIŠLI
Pešukić Marković
Vujačić Valijente
Brežančić Rikardo Gomeš
Dinga Ilić (kraj karijere)
Lutovac
Sadik
Gigić
Asano


Od novog igrača očekuje se da bude jedan od nosilaca igre, a Savo Milošević ga vidi na poziciji levog krila. Osim što od njega očekuju golove i asistencije, u klubu se nadaju da bi mogli i da zarade ozbiljan novac.

- Crno-beli će u igrača uložiti 2,5 miliona evra, ali očekuje se da se proda ranije. S obzirom na godine i potencijal, u klubu veruju da će ga prodati za mnogo veće pare u odnosu na uložen novac - zaključuje naš izvor.

Poveo i kuvara

Asano je prvi Japanac u istoriji Partizana, a po mnogo čemu je netipičan u odnosu na sve ostale fudbalere koji su dolazili u Humsku. On je u Beograd sa sobom poveo kuvara i tim od još četiri čoveka. U pitanju su ljudi iz njegove menadžerske agencije "JEB Entertainment Co", koji će biti s njim u Beogradu u prvih nekoliko dana. Kuvar će osoblju u restoranu u Teleoptiku sugerisati kakvu hranu jede Asano, dok će preostali deo tima pronaći stan fudbaleru, završiti sve administrativne poslove i olakšati mu prilagođavanje prestonici Srbije.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloš Frankfurt

pre 4 godine

Neki mediji pišu da sa sobom dovodi kuvara, a to mu nije kuvar, nego dečko... Pročitajte u nemačkim medijima o tome ako već nemate info. Asano je pripadnik LGBT populacije i to ne krije. Pozdrav!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija