• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2019

19:52

(VIDEO/FOTO) PAMTIĆE SE SAMO PROLAZ! Velika greška Stojkovića donela Malatiji rano vođstvo, ali crno-beli idu dalje

Partizan

(VIDEO/FOTO) PAMTIĆE SE SAMO PROLAZ! Velika greška Stojkovića donela Malatiji rano vođstvo, ali crno-beli idu dalje

Podeli vest

Fudbaleri Partizana izdržali su nalete turske Malatije i uprkos porazu od 1:0, kome je doprineo veliki kiks Stojkovića, plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope

Bila je ovo utakmica ni nalik onoj od pre sedam dana u Beogradu, ali najvažnije je da su crno-beli uspeli u nameri da izbore plasman u plej-of.

U potpuno drugačijem ambijentu nego u Beogradu i prilično visokoj temperaturi fudbaleri Malatije su neočekivano brzo poveli. Posle jedne duge lopte golman crno-belih Vladimir Stojković je bespotrebno istrčao omogućivši Jahoviću da ga prebaci i u sedmom minutu zatrese mrežu.

Rani zaostatak uneo je nervozu u igru crno-belih, a prvu ozbiljniju priliku do kraja poluvremena imali su u 14. minutu kada je Takuma Asano prebacio gol Farnola.

Šteta što Umar Sadik nije bolje izjednačio u poslednjem minutu nadoknade prvog poluvremena. Tošić je centrirao, a nigerijski centarfor je namučio golmana Malatije, međutim mreža je ostala mirna.

U nastavku vreme je radilo za crno-bele. Stojković je u finišu meča odlično odbranio udarac Mine, koji je pride bio u ofsajdu, a Sadik je u dva navrata ponovo loše reagovao i propustio priliku da svom klubu donese izjednačenje.

Partizan će u plej-ofu igrati protiv boljeg iz duela Arisa i Moldea, a norveški klub je u Grčku poneo tri gola prednosti.

MALATIJA - PARTIZAN 1:0 (1:0)

Strelac: Jahović u 7. minutu za Malatiju.

Stadion: Yeni Malatya (Malatija). Sudija: Kris Kavanag.

MALATIJA:  Farnol – Šebake (od 11. Čegiran), Mina, Akbaš, Kaš – Šalali, Jildirim – Tore, Giljerme (od 74. Tozlu), Bifuma (od 68. Fofana)  – Jahović.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Tošić (od 71. Lutovac), Suma (od 81. L. Pavlović), Asano - Sadik (od 96. Ožegović).

Kraj!

90+4. minut - Kakve šanse na obe strane. Najpre je Sadik promašio "čist gol", a zatim su i igrači Malatije mogli da to kazne. Na kraju ništa od svega.

90. minut - Igraće se još sedam minuta u Malatiji.

86. minut - Rezervista Tozlu je pokušao glavom posle centaršuta Torea, ali je njegov šut završio preko gola Stojkovića. 

78. minut - Gužva u kaznenom prostoru Partizana. Stojković je odbio loptu u korner posle udarca Mine, koji je bio u očiglednom ofsajdu.

70. minut - Beozopasni su igrači Malatije na 20-ak minuta do kraja meča. 

59. minut - Odličan napad za Malatiju, ali je posle udarca njihovog igrača šut izblokirao jedan od defanzivaca crno-belih. 

55. minut - Nezgodan udarac je dobio Sadik priliko jednog duela, ali se ubrzo vratio u igru.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme meča u Malatiji.

Poluvreme

45+5. minut - Najbolja šansa za Partizan na ovom meču. Zoran Tošić je izveo slobodan udarac, Umar Sadik je gađao glavom, Farnol je odbio jednom, nigerijski napadač je uzvratio, ali lopta ponovo nije htela iza linije.

45. minut - Igraće se još tri minuta u Malatiji.

40. minut - Period nešto mirnije igra iza nas. Fudbaleri Malatije drže loptu u svom posedu, ali nisu uspeli da stvore izglednu priliku da ponovo savladaju Stojkovića.

30. minut - Solidan pokušaj Bifume, ali lopta posle njegovog udarca završava pored gola. Malatija je posle prvih pola sata ozbiljniji rival, sreća što po crno-bele što su primili samo jedan gol.

20. minut - Novi opasan napad Malatije. Visio je drugi gol u vazduhu kada su se ušunjali domaći igrači u kazneni prostorr Partizana, ali je intervenisao Saša Zdjelar. Već u narednom napadu Gokan Tore je tražio penal, ali je jasno da Strahinja Pavlović nije igrao rukom.

14. minut - Partizanov Japanac Takuma Asano imao je prvu priliku za Partizan. Bivši napadač Arsenala je šutirao, ali je lopta završila iznad gola.

12. minut - Ponovo su domaći zapretili, ali ovaj put je pas ka Jahoviću bio prejak.

7. minut - GOOL! Malatija vodi sa 1:0 golom Adisa Jahovića. Bila je ovo katastrofalna procena golmana Partizana Vladimira Stojkovića, koji je direktni krivac za rano vođstvo turskog kluba. Na dugu loptu bivši reprezentativac je bespotrebno istrčao, a Jahović je bio brži i prebacio ga glavom.

 

6. minut - Blag pokušaj Sejdube Sume posle kombinacije sa Zoranom Tošićem.

1. minut - Počeo je duel u Malatiji.

 

18.24 - Nešto više od posla sata do početka meča je ostalo, a sa tribina stadiona " Yeni Malatya" čuju se jaki zvužduci upućeni igračima Partizana.

18.20 - Neverovatnih 36 stepeni Celzijusa zateklo je ovog popodneva crno-bele u Malatiji. Prilično teški uslovi za igru, nadamo se da neće prviše uticati na raspoloženje među izabranicima Save Miloševića.

17.59 - Igrači su na terenu. Nadamo se da će nas večeras i crno-beli obradovati kao njihovi večiti rivali pre dva dana.

17.50 - Crno-beli su bili bolji u prvom meču i slavili sa ubedljivih 3:1, ali će im za prolaz u plej of i duela sa boljim iz meča Molde - Aris biti potrebna podjednako dobra partija kao pre sedam dana.

Foto: fkpartizan.rs

 

17.48 - Poštovani čitaonici, dobar dan i dobro došli na naš blog gde ćete iz minuta u minut moći da se informišete o najzanimljivijim dešavanjima sa stadiona Malatije, gde beogradski Partizan gostuje u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija