• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sport klub

28.07.2020

19:45

MIJAILOVIĆ IZNEO ŽESTOKE KRITIKE! Prvi čovek crno-belih o utakmicama Zvezde i FMP-a: To je prijateljski meč!

Partizan

MIJAILOVIĆ IZNEO ŽESTOKE KRITIKE! Prvi čovek crno-belih o utakmicama Zvezde i FMP-a: To je prijateljski meč!

Podeli vest

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović, žestoko je kritikovao odnos koji gaje Crvene zvezda i FMP u ABA ligi

Partizan traži da se nezavisno međunarodno telo (FIBA ili Sportski arbitražni sud u Lozani - CAS) izjasni o ovom slučaju, a da ABA liga nakon toga odluči šta će biti sa FMP-om.

ODLIČNE VESTI ZA ZVEZDU! Najnovija INFORMACIJA koja menja sve!

- Ne treba da postoji jedan klub koji je iznad drugih. Ne treba da postoje timovi koji su podređeni ili nadređeni u odnosu na konkurente. Da bi ovo bilo pravo sportsko takmičenje, svi treba da počnu sa istih pozicija. Partizan ima svoj stav i obavstio je ABA ligu. Ne postoji niko protiv koga je Partizan lično, naš klub samo zastupa stanovište da liga mora da bude regularna i na taj način održava ugled. Svi želimo ABA ligu kojoj će biti garantovano mesto u Evroligi. Želimo da zbog toga uredimo ligu kako bi ona bila pravno čista. Partizan nikada neće praviti takve kompromise, koje prave neki drugi klubovi, a ja zaista ne znam koji su njihovi interesi za to - izjavio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović za Sport klub.

Foto: Starsportphoto

- Iskreno, ABA liga ne postoji bez Partizana i Crvene zvezde – to su vodeći klubovi regionalne košarke, ma koliko drugi klubovi bili dobri i zasluživali da igraju tu ligu. Ne treba da ucenjujemo jedni druge i da govorimo o tome ko će šta da igra, a ko neće, ali moramo da rešimo ovaj veliki problem. Neke stvari nam godinama urušavaju ugled, a ljudi povodom toga ćute. Zaista ne znam zbog čega. U poslednje tri godine, otkad sam ja na čelu Partizana, ja stalno govorim o tim stvarima. Nisam želeo da ‘izađem na front’ dok ne skupimo sve jasne dokaze, a sada ABA liga mora zauzeti sličan stav ako se pridržava svojih zakona i svog osnivačkog akta. Taj akt jasno ukazuje da su njegovi članovi prekršeni zbog očiglednog sukoba interesa - rekao je prvi čovek KK Partizan i dodao:

Foto: Starsportphoto

- Možda mi je i jasno zašto manji klubovi ćute, ali ako svi stalno budemo ćutali to neće odvesti nigde – onda ćemo ceo život biti u prekršaju, a košarka će gubiti na kvalitetu i zanimljivosti. Utakmice ta dva tima niko ne gleda ni na televiziji, ni u hali, jer se one praktično igraju kao prijateljske. To tako ne treba da funkcioniše. Ovo je pitanje ugleda srpske košarke, koja je važan segment društvenog života u ovom regionu i jedna od retkih stvari koja je ostala da spaja zemlje u regionu - izjavio je Mijailović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17