• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.11.2020

11:49

TRENER PARTIZANA POSLAO MOĆNU PORUKU NAVIJAČI PRED DERBI! Nisam došao u Beograd da ŠETAM I RAZGLEDAM!

Partizan

TRENER PARTIZANA POSLAO MOĆNU PORUKU NAVIJAČI PRED DERBI! Nisam došao u Beograd da ŠETAM I RAZGLEDAM!

Podeli vest

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski, pred večiti derbi u 8. kolu ABA lige protiv Crvene zvezde (ponedelja, 21.00), rekao je da se njegov tim mora da odigra maksimalno i na visokom novu svih 40 minuta.


- Uzimam svaku utakmicu samu za sebe, tako i ovu. Svaka je važna, za svaku se treba pripremiti maksimalno. Spremamo se kao i za svakog drugog rivala. Znamo da treba da odgiramo na visokom nivou sa koncentracijom 40 minuta - rekao je Filipovski za TV Partizan.


Posle duplih programa oba rivala u Evroligi i Evrokupu, crno-beli sutra od 21 sat u hali sportova "Ranko Žeravica" dočekuju crveno-bele u prvom ovosezonskom derbiju.

- Zvezda ima duboku rotaciju, igraju sa mnogo igrača i sa visokim intenzitetom tokom cele utakmice, tako da treba naći odgovor na takvu igru. Oni imali mnogo utakmica kao i mi, nema mnogo vremena za veliku pripremu, ali biće važno da imamo visoku koncentraciju da izvodimo precizno elemente odbrane i napada. Najvažnije imati koncentraciju, jer je to dnevna forma, ona je uvek važna i nikad se ne zna ko u ovom našem sistemu može da iznenadi - rekao je on.

Od dolaska Filipovskog na klupu Partizana, crno-beli nemaju poraz, pošto su ostvarene dve pobede u Evrokupu i dve u ABA ligi.

Foto: Starsportphoto

 



- Na utakmicama dolazi do padova u igri i važno je što pre vratiti koncentraciju i vratiti se u ritam igre. Zadovoljan sam pristupom, zalaganjem, pobedama, time što se igrači trude da sve ono što radimo na treningu pokušavamo da sprovemo na utakmici. Nije svaki put idealno, ali normalno je da u ovom periodu gde je bilo mnogo utakmica i malo prostora za trening, teško da sve tako brzo dođe na svoje mesto - kazao je trener crno-belih.

Igrali smo protiv ekipa koje su koristile različite odbrane protiv nas. Adaptacija na te odbrane je bila solidna, ekipa ima uspostavljena pravila na različite vrste defanzivnih postavki rivala, ali ta pravila nisu još uvek dobro uvežbaa - rekao je Filipovski.

Foto: Starsportphoto

 



Upitan kako izgleda njegov život po dolasku u Beograd, kaže da spava mnogo manje nego obično i da nije mnogo video od grada.

- Uglavnom su analize utakmica, treninga, pripreme protivnika, mnogo sastanaka sa stručnim štabom i igračima. Nisam došao u Beograd da šetam i razgledam, iako je fantastičan grad. Imam mnogo prijatelja, koje nisam ni čuo, a kamoli video. U ovom trenutku prioritet je rad i samo rad - zaključio je Filipovski.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija