• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

07.01.2021

22:00

DRŽAO SAM AUTO-LIMARSKU RADNJU, TOGA SE NE STIDIM! Ostoja Mijailović za Informer otvoreno o poslovnim počecima!

Partizan

DRŽAO SAM AUTO-LIMARSKU RADNJU, TOGA SE NE STIDIM! Ostoja Mijailović za Informer otvoreno o poslovnim počecima!

Podeli vest

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović s ponosom ističe da je iz Prislonice kod Čačka i ne krije čime se sve bavio nekad * Otvorio sam limarsko-farbarski servis 2000. u Čačku, a danas imam 700 zaposlenih, kaže vlasnik šest kompanija

Kada sam došao iz vojske 1999, otvorio sam auto-limarski servis u Čačku, nije sramota biti zanatlija, kaže prvi čovek Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović (41).

Biznismen iz sela Prislonica došao je na čelo kuba iz Humske u oktobru 2017, a kad navijači ili protivnici žele da ga uvrede i omalovaže, onda kažu da je Ostoja Mijailović limar. U razgovoru za Informer danas uspešni biznismen otkriva kakvi su bili njegovi počeci u biznisu i objašnjava zašto ga zovu limar.


Ostoja objasnio zašto ga zovu limar


Kada žele da vas uvrede, kažu vam da ste "limar iz Prislonice". Kako je došlo do toga?

Kritikuju me, a neće da plate kartu


Čuveni trener Partizana Dušku Vujošević pohvalio je nedavno vaš rad. Prijaju li njegove reči?
- Hvala mu na tome. On zna da prepozna šta je dobro, a šta ne. Neki drugi daju sebi za pravo da kritikuju, a neće ni kartu da plate i pomognu klubu, već mi traže besplatan ulaz. Niko nije hteo da dođe u klub 2017. i da bar flašu vode radnicima koji nisu primali plate, da ih pita imaju li od čega da žive iako ih lično poznaju. Gde su bili svi oni 2017, a danas komentarišu da ja ne znam posao.

- Kada sam se vratio iz vojske, gde me je zadesio i rat na Kosovu i Metohiji 1999. godine, u Čačku nije bilo šta da se radi. Otvorio sam servis koji se bavio limarsko-farbarskim radovima i mehanikom na vozilima. Biti zanatlija nije uvreda. To su bile preteške godine za mene, ali su me naučile da budem pošten i ne stidim ih se. Sa 23 godine sam otišao u Italiju da se borim za život i porodicu.

Očigledno je da ste se dobro izborili, s obzirom na to da ste danas vlasnik nekoliko kompanija... Jeste li saglasni?

- Ponosim se tim periodom, svojom radnjom, kao što se danas ponosim sa svojih šest kompanija, u kojima vodim 700 ljudi. Bavim se uvozom automobila, osiguranjem, operativnim lizingom i mnogim drugim poslovima. Mnogo veće kompanije od mojih su smanjivale plate zbog epidemije koronavirusa, ali moje firme ne. To je odlika mojih sposobnosti i profesionalnog upravljanja.

Foto: Predrag Milosavljević

Ostoja Mijailović o svemu bez dlake na jeziku


Da li su vas poslovni uspesi promenili ili i dan-danas posećujete Prislonicu?

- Svake nedelje! Prislonica ima istoriju. Tu je manastir Vujan, gde je boravio patrijarh Pavle. Ne zavidim nikome ko je odrastao u centru Beograda. Mislim upravo da Beograđani treba da zavide nama sa sela jer smo naučili da se borimo. Meni ništa u životu nije dato i poklonjeno.


Vujoševiću isplatili 75 odsto duga


Šta od svega pomenutog danas primenjujete u vođenju KK Partizan?
 

Igra fudbal, jaše, vaspitava sinove...

 

Malo toga se zna o vašem privatnom životu ili gotovo ništa. Šta radite kad niste zauzeti poslom?
- Imam dva sina, od 15 i 18 godina, stariji je u Hjustonu. Gledam što više vremena da provedem sa njima i idem u SAD da ga posećujem. Često boravim i sa majkom u Prislonici, jašem konje i volim da igram fudbal.

- Sve. Sve kroz šta sam prošao me je naučilo poštenju i ja se zbog toga neću zaduživati. Klub, otkad ga ja vodim, troši novac koji ima, a ne koji nema. Bio bih sigurno bolji predsednik u očima mnogih kad bi se klub zadužio dva miliona evra, a mi doveli četiri odlična pojačanja i ušli u Evroligu, ali kako da finansiramo to sledeće godine? Ja nisam tako vaspitan, bolje bi bilo za mene da to uradim, ali ja gledam interes Partizana.

Tvrdite da pošteno poslujete, ali deo navijača vas ne voli i smatra da ste došli da uništite klub. Dotiču li vas takvi komentari?

- Ja sam jutros uplatio novac za premije za titulu iz sezone 2011/12. Plaćam radost od pre deset godina. Dušku Vujoševiću smo isplatili 75 odsto duga, dobili smo prvostepenu presudu protiv Marfin banke, radnicima su po dve godine kasnile plate, a sada su primili 40 uplata za 40 meseci... Vratili smo dva i po miliona evra duga prema bivšim igračima i trenerima. Mnogi su zaboravili da je Partizan 2017. godine imao tim na nivou treće lige.

Uprkos svemu, crno-beli se ne proslavljaju u ABA ligi ove godine i plej-of je sve dalje. Kako gledate na tekuću sezonu?

- Mnogo utakmica smo izgubili za pola koša ili koš razlike. I dalje ćemo davati sve od sebe da uđemo u top četiri ABA lige i top osam u Evrokupu. Nismo digli ruke.

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ANA

pre 2 godine

DRAGI OSTOJA NIJE REC O TOME DA LI SE TI STIDIS ILI NE, CINJENICA JE DA NIGDE U STABILNIM DRZAVNIM SISTEMIMA NE POSTOJI NI JEDAN COVEK KOJI JE MOGAO DA IZGRADI IMPERIJU ZA 10 GODINA. TO SE U STABILNIM PRAVIM DRZAVAMA RADI GENERACIJAMA.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija