• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.07.2021

16:33

STANOJEVIĆ SUROVO REALAN! Voleo bih 3-5-2, ali ne mogu! Potreban nam je stranac koji preuzima odgovornost!

printscreen

Partizan

STANOJEVIĆ SUROVO REALAN! Voleo bih 3-5-2, ali ne mogu! Potreban nam je stranac koji preuzima odgovornost!

Podeli vest

Kada se osvrne na pripremni period u Ptuju, trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević ocenio ga je pozitivnom ocenom, ali je bio kao i uvek realan

Rezultati kontrolnih utakmica Partizana mogu da raduju sve u crno-belom taboru! Pobeda protiv Kopra (3:0), Krakovije (3:0) i Rostova (1:0), potom u drugom poluvremenu nadoknađen zaostatak za Murom (od 0:2 do 2:2) nagoveštava da će Parni valjak da liči na onaj iz prolećnog dela minule sezone!

- Što se tiče priprema, neka bude osmica. Devetka i desetke su visoke ocene. Zadovoljan sam uslovima, terenima, smeštajem, motivisanim igračima! Kod nas se tim neprestano menja. Kombinujemo. Uvek imam dva igrača za jedno mesto. Najbolje se to vidi na primeru zadnjeg veznog: nekad počinju Zdjelar i Jojić, nekad Jojić i Šćekić, nekad Zdjelar i Šćekić. Zatim bočni igrači, bekovi... Novajlije su zaoštrile konkurenciju. Nemamo standardan tim, tako funkcionišem. Zato i kažem da je svaki igrač slobodan da ode pod uslovim da nije spreman za svakodnevne rotacije - počeo je Aleksandar Stanojević.

Foto: Starsportphoto

 

Imao Stanojević 29 igrača na raspolaganju, u Beogradu će kadar proširiti Filip Holender i Sejduba Suma...

 - Pričaćemo sa mlađim, ali i igračima kojima bi možda bilo bolje da odu negde na kaljenje. Ovaj sastav možemo samo da povećamo. U međuvremenu ćemo reagovati, ako neko ode! Nezahvalno je da pričam o mladima, ali su se Milovanović i Baždar dobro pokazali, mogu ozbiljno da konkurišu za tim. I Nikola Terzić je prijatno iznenadio. Ostale ni ne računam kao mlađe. Subotić i Đorđević su nešto nagovestili, videćemo šta je najbolje za mlade štopere, da li da odu negde da igraju ili da ostanu i treniraju sa nama.

Na pitanje „Ko je prvi golman?“, rešena je "misterija"

- Vladimir Stojković ima status prvog golmana, uvek. Bio je i prošle sezone. Naš je kapiten, prvi golman i dok je ovde biće tako. Ko će i koliko braniti zavisi od hiljadu razloga. Primera radi, da li će Stojković ići (u Saudijsku Arabiju, au) ili ne. Aleksandru Popoviću verujem 100 odsto zbog stabilnosti, a Nemanja Stevanović je pokazao da uvek možete da ga koristite. Kao što ne znam koja su dva standardna zadnja vezna ili bočna igrača, tako je i sa čuvarem mreže. Kod mene to ne postoji. Ne dajem diplomatske odgovore, stvarno je tako!

Foto: fkpartizan.rs

 

Vratio se Danilo Pantić, angažovan je štoper Vojvodine Siniša Saničanin, ponovo je tu špic Rikardo Gomeš. O svakom novajliji po koja...

- Pantić je pokazao da ubrzava igru, želeo sam da bude konkretniji, direktniji, opasniji po gol rivala. Radi to i na treninzima, ozbiljno me raduje. Saničanin ima reputaciju standardnog reprezentativca Bosne i Hercegovine, igrao je utakmice na višem nivou, stalno napreduje. Rikardo nam je doneo ozbiljnost u napadu, ali neke situacije rešava sam, pošto se još nismo sinhronizovali. Već je igrao sa Dačom Pantićem, Lazarom Pavlovićem...

Odbrana je pretrpela manje promene...

- Sačekajmo malo jače situacije da donesemo sud o poslednjoj liniji. Saničanin se dobro uklopio, zasad smo zadovoljni, ali očekujemo da bude bolji kad se navikne na zahteve. Obradovićev peh nam je poremetio planove, drugi put se to dešava, ovoga puta je u pitanju mehanička povreda, ništa nije kriv... Odavno ga nisam video motivisanijeg uoči priprema, ali smo zbog takvih situacija odložili proveru sa Tabor Sežanom. Igraće najspremniji. Ionako smo kombinovali na levom beku. Na desnom je Živković popravio dosta fazu odbrane, dobro igrao, prijatno je iznenađenje i imaće bolji status. Biće i Marko u konkurenciji kao što su Obradović i Urošević na drugoj strani.

Foto: fkpartizan.rs

 

Tek ovog vikenda Filip Holender kreće da hvata zalet za narednu sezonu. Uz nedoumicu, posle dolaska Rikarda, da li je Filip bolji na levom ili desnom krilu, možda iza napadača?

- Moj stil podrazumeva intenzitet u oba pravca, što zahteva veliku potrošnju. Najviše se troše bočni igrači i napadači. Smatram da je Holenderova najbolja pozicija drugi napadač, što je igrao u Honvedu, dao dosta golova... Možemo i desno da ga koristimo. I levo, mada... Na toj strani je Nemanja Jović postao reprezentativac, moramo da držimo tu priču. Pantić je pokazao da na njega ozbiljno može da se računa. Ako ovako nastavi tražiću Dači mesto da igra, dobrom fudbaleru morate da nađete mesto, makar krenuli sa četvoricom istih! tražimo stranca koji može da igra bočnog ili drugog napadača. Jednog smo našli i klub je želeo da plati obeštećenje od 1.500.000 evra (Žilijen Ngoj, op. au). Dakle, nije problem u tome. Ne želimo da dovodimo igrače za koje nismo sto odsto sigurni da mogu da prave razliku. Imamo rešenja, ali nismo sto odsto sigurni. Zbog rada na sinhronizaciji meni ne odgovara što je Holender bio van stroja, a Jović se povredio. Ključna stvar je povratak Rikarda, tu smo popunjeni. Na vreme su nam došli igrači bez obeštećenja, ali želimo još jednog igrača. Kao što tražimo i u drugim linijama, za slučaj da neko ode. Neka rešenja već imamo. Nećemo dovoditi po svaku cenu! Generalno smo popunjeni, ali treneru uvek fali igrača. Uvek sam za zdravu konkurenciju i mislim da su nam pojačanja potrebna. Stranac koji preuzima odgovornost. To znaju i ljudi iz kluba. Mi smo se pokrili na svim pozicijama, ali imate i situaciju kod konkurenta  da stranac menja stranca. Mada, možda i mi imamo situaciju da nam Lazara Markovića menja reprezentativac Mađarske ili će Filipa Holendera menjati Markec, koji je igrač kakvog kalibra!

Foto: fkpartizan.rs

 

Početkom priprema nagoveštena je promena formacije, pričalo se o sistemu sa tri štopera, međutim, povrede pojedinaca su poremetile plan...

- Voleo bih da menjamo formacju, ali nam i dalje neki igrači ne dozvoljavaju da igramo u sistemu 3-5-2 ili 3-4-3. Želimo da otvaramo igru sa štopera i bekom koji će se manje pojavljivati, hoćemo da krenemo sa tri pozadi, pređemo na četiri... I to ćemo uraditi. Zavisi... Natho i Jović nas vezuju za određeni sistem. Teško je neke igrače staviti u neke sisteme, ali dolaskom Saničanina imamo mogućnost da igramo sa trojicom u poslednjoj liniji“, ostavio je Aleksandar Stanojević širok prostor za kombinovanje i kad počnu takmičarske utakmice - poručio je Aleksandar Stanojević!

Kompletne pripreme Partizana protekle su bez Sejdube Sume...

- Nije bio u Sloveniji iz administrativnih razloga. Status ne može da mu bude isti kao igračima koji su prošli kompletne pripreme. Konkuriše za tim, a ako na treningu bude najbolji status će mu se promeniti i igraće. Sve zavisi od njega. Naravno da ću uvek staviti najboljeg igrača. Trenutno nije blizu startera, ali pitajte me za sedam dana i kazaću vam tad da li mu se status promenio - zaključio je Stanojević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15