• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2021

13:10 >> 13:22

SAD ILI NIKAD! Partizan je spreman za NAJVIŠE domete! Crno-beli "DRIM TIM" želi povratak u EVROLIGU!

Starsportphoto

Partizan

SAD ILI NIKAD! Partizan je spreman za NAJVIŠE domete! Crno-beli "DRIM TIM" želi povratak u EVROLIGU!

Podeli vest

Košarkaši Partizana u ponedeljak su upalili motore kako bi što spremniji dočekali novu sezonu

Košmarna sezona Partizana je daleka prošlost, a uprava kluba se tokom leta potrudila da povrati poverenje navijača i od crno-belih napravi ozbiljno dobar tim. Da će leto za Grobare biti lepo nagovestio je dolazak iskusnog sportskog direktora Zorana Savića, a bivši as Partizana iz igračkih dana vukao je od dolaska samo dobre poteze. 

Foto: Starsportphoto

Do pre par meseci povratak Željka Obradovića u Partizan delovao je samo kao san, ali su crno-beli to pretvorili u realnost. Najbolji trener u istoriji Evrope potpisao je ugovor sa voljenim klubom i vratio se na mesto uspeha kako bi Partizan sa njim ponovo dosegao visine, ali ni tu nije bio kraj. 

Dolazak Obradovića u Partizan privukao je u Beograd veliki broj vrhunskih igrača, a na konto "imena" Željka Obradovića u Beograd su stigli Kevin Panter, Aleksa Avramović, Zek Ledej, Alen Smailagić, Dalas Mur i Rodions Kuruks. Crno-beli su formirali ozbiljno dobar tim, čak i za Evroligu, te ne čudi što su među glavnim favoritima za osvajanje Evrokupa. 

Foto: kkpartizan

Kada je reč o novcu koji je Partizan uložio u formiranje novog tima, detaljnih informacija nema, ali je sajt "Eurohoops" po dolasku Kevina Pantera objavio ekskluzivne vesti o dvogodišnjem ugovoru vrednom tri miliona evra, ujedno i najvećem košarkaškom poslu u istoriji srpske košarke. Sigurno je da Ledej i Avramović kao igrači koji su bili na radaru i evroligaša, kao i Kuruks, odnosno Smailagić koji se vraćaju iz NBA lige nemaju mala primanja. 

Budući da su crno-beli rešili sva pitanja u ovom prelaznom roku, te da su na svim pozicijama itekako popunjeni došlo je vreme da se napravi paralela u odnosu na najveće rivale u ABA ligi i Evrokupu. 

ABA LIGA

Nema sumnje da će se ponovo trka za šampionski prsten svoditi na tri imena, a to su Partizan, Crvena zvezda i Budućnost. Naravno, tu je i Cedevita Olimpija, ali je utisak da su Slovenci izgubili trku u odnosu na navedene timove. 

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda se takođe ozbiljno pojačala, ali klub sa Malog Kalemegdana još uvek traga za igračem na poziciji centra, a Radonjić želi i beka šutera. Opcija je produžetak saradnje sa Lendrijem Nokom koji je pod trenerskom palicom crnogorskog stručnjaka procvetao, dok za "dvojku" najviše imena stiže iz NBA lige.

Pored toga, crveno-beli su potpisali Nikolu Kalinića, a povratak srpskog reprezentativca u Beograd sigurno je kapitalna invensticija ove generacije Crvene zvezde. Pored njega sa Radonjićem će opet raditi Luka Mitrović i Nejt Volters, a od pojačanja dolaze i Eron Vajt, Stefan Lazarević i Nikola Ivanović. 

Budućnost je takođe formirala opasan tim. U Moraču su "sleteli" Vladimir Micov, Edin Atić, Marko Jagodić-Kuridža, Džejkob Vajli i Di Džej Sili. Uz to, na klupi Podgoričana desila se rokada pa će Budućnost ponovo predvoditi Aleksandar Džikić umesto Dejana Milojevića koji će se oprobati "preko bare". 

Foto: Starsportphoto

Utisak je da će ja Jadranu biti vođena žestoka borba između tri tima, te da će derbi mečevi odlučiti ko će imati prednost u doigravanju. Teško je zamisliti da će neki od klubova "prosipati" bodove na utakmicama protiv "lakših" protivnika. Realnost je da kada se pogledaju sastavi u ligi Budućnost, Zvezda i Partizan su "liga iznad". 

Evrokup

Kada je reč o evropskom takmičenju crno-beli su takođe u prvom redu favorita. Ipak, konkurencija će u Evrokupu biti daleko jača budući da je Virtus iz Bolonje formirao tim kao za napad na titulu u Evroligi. Pre svega u Italiju se posle rada u NBA ligi vratio Serđo Skariolo i on je nasledio Aleksandra Đorđevića na klupi Virtusa. 

Foto: Starsportphoto

Tim je od značajnijih igrača napusti Stefan Marković, Vinsent Karter koji se preselio u Levaloa, kao i Rići Đampaolo koji je prešao u redove najvećeg rivala iz Milana - Olimpiju. Ipak, nije Virtus sedeo skrštenih ruku pošto su u Bolonju stigla ogromna pojačanja pre svega iz NBA lige. Italijanski plejmejker Niko Manion poslednje je u redu zvučnih pojačanja, a on stiže iz redova Golden Stejt Voriorsa. 

Virtus je produžio ugovor sa Milošem Teodosićem i to je najveća pobeda kluba, a centarsku liniju su pojačali Ekpe Judo i Kevin Harvi. Nema sumnje da je Virtus prvi favorit za osvajanje Evrokupa. 

Foto: Starsportphoto

Pored Italijana, veliki "problem" za crno-bele mogla bi da predstavlja Valensija. Dojučerašnji evroligaš ostao je bez mesta među elitom, a španski velikan ima ambicije da se ekspresno vrati u najjače evropsko društvo. Tim u kom su Bojan Dubljević, Martin Hermanson, Sem Van Rosom, Viktor Klaver i za kraj Klemen Prepelič već je imao iskustva sa osvajanjem Evrokupa. 

Za kraj, u prvi red favorita treba svrstati i Lokomotivu Kubanj. Prava legija stranaca koju sa klupe predvodi Evkeni Paršutin neće biti lak protivnik nikom, pa ni Partizanu. Iz Orlanda je stigao DŽinatan Motli, tu su još Stenton Kid, Darius Tompson, Greg Vitingam, a srpski plej Ivan Paunić produžio je ugovor. 

Foto: kkpartizan.rs

Bilo kako bilo, Partizan ima sastav da napadne sve trofeje ove sezone. Partizan ima trenera koji zna kako je osvojiti titulu i ako je nekada pravi trenutak za povratak na veliku scenu, onda je za crno-bele to ova sezona! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mix

pre 2 godine

Idemooooo! Jos nekolicinu mladih lavova...Koprivicu Balsu,Nika Rakocevica i, naravno, Filipa Petruseva. Za dve do tri godine osvojicemo sve u Evropi pa idemo kao Klub u NBA!!! Ahaha! Ma, jaojjj, bre! Partizane Velicanstveni ,samo tako, samo jako,jos jace, najjace!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija