• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

30.09.2021

08:56

PARTIZAN DOČEKUJE ESTONSKU FLORU U LIGI KONFERENCIJA! Favoriti smo, hoćemo proleće u Evropi

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN DOČEKUJE ESTONSKU FLORU U LIGI KONFERENCIJA! Favoriti smo, hoćemo proleće u Evropi

Podeli vest

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević kaže da bi njegova ekipa u slučaju pobede nad estonskom Florom bila korak bliže glavnom cilju, prolasku u nokaut fazu Lige konferencija

Pobedom protiv Flore značajno bismo se približili nokaut fazi Lige konferencija, poručuje trener Partizana Aleksandar Stanojević (47)! Vicešampion Srbije večeras dočekuje prvaka Estonije u utakmici 2. kola Lige konferencija (18.45, RTS 1, Arena sport 1).

Crno-beli bi trebalo da imaju lagan zadatak protiv znatno slabijeg protivnika. Čitav prvi tim estonskog predstavnika vredi svega 4,65 miliona evra, što je skoro sedam puta manje od igračkog kadra Partizana. Osim toga, izabranici Aleksandra Stanojevića imaju neuporedivo više iskustva u evropskim mečevima, pa ukoliko budu igrali kao do sada u sezoni, teško da će Estonci moći na bilo koji način da ih ugroze.

Pre 22 godine bilo 10:1


Partizan i Flora su već jednom igrali u evropskim takmičenjima, a to je bilo 1999. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crno-beli su tada, predvođeni Matejom Kežmanom i Vladimirom Ivićem, bili nemilosrdni prema ovoj ekipi, pošto su u dvomeču ostvarili trijumf ukupnim rezultatom 10:1. Sadašnji trener Stanojević je tada sedeo na klupi.
- Vremena su se promenila, tada smo bili veliki favoriti. Jasno je da smo imali kvalitetan sastav i tada. Vlada Ivić, Saša Ilić, Igor Duljaj, Mateja Kežman i Đorđe Tomić bi mogli da igraju i u današnjem Partizanu - poručuje Stanojević.



Posebna energija

Nakon prvog kola u B grupi, Partizan i Gent imaju po tri boda, dok su Flora i Anortozis bez bodova. Stanojević je svestan da bi pobeda u večerašnjoj utakmici crno-bele dodatno pogurala ka novom proleću u Evropi.

- Ovaj meč može dosta da nam pomogne da prezimimo na evropskoj sceni. Pobedili smo u 1. kolu na Kipru, druga pobeda bi nas približila plasmanu u narednu rundu. Zbog toga u ovu utakmicu ulazimo s posebnom energijom. Srećni smo što imamo mnogo duela ove jeseni, spremali smo se za ritam od dva meča sedmično, što znači da vredimo. Želimo što duže da ostanemo u Evropi - poručuje Stanojević.

Foto: Starsportphoto

 



Uprkos ogromnoj razlici u kvalitetu i ceni igrača, Partizanov strateg je vrlo oprezan. On naglašava da je Flora maksimalno uigran tim, budući da imaju čak 14 reprezentativaca Estonije.

- Igrači Flore imaju po 50 ili 60 utakmica za nacionalni tim. Igrali su utakmice protiv Portugala, Holandije, Belgije... Videli ste koliko mogu da budu opasne ekipe iz Luksemburga, kao i šta radi ove sezone moldavski Šerif. Tu su negde i Estonci. Flora neće igrati bunker protiv nas, nije tako igrala ni protiv Genta u 1. kolu. Videćete da će izvršiti presing na našu poslednju liniju. U timu imaju nekoliko igrača koji su u Beogradu pobedili našu reprezentaciju - podseća Stanojević.
 

Foto: Starsportphoto

 

Krije karte

 Trener crno-belih najavio je određene rotacije u ekipi, s obzirom na to da ih već za vikend čeka teško gostovanje Napretku u Kruševcu u okviru domaćeg prvenstva.

- Spremali smo se da igramo četvrtkom i nedeljom svake sedmice. Imamo takvu ekipu i grupu igrača da možemo da menjamo tim za svaki meč. Imamo utakmicu danas, pa u nedelju, a potom reprezentativnu pauzu, tokom koje će mnogo igrača ponovo biti s nacionalnim timovima. Raduje me što su Rikardo Gomeš i Kvinsi Menig u dobroj formi. Videćemo da li će igrati zajedno od starta, ne bih baš sve karte da otkrivam - zaključuje Stanojević.

Osim ove utakmice, večeras će se u okviru B grupe u Belgiji sastati Gent i Anortozis. Favorit je domaća ekipa, s kojom bi Partizan trebalo da se bori za prvo mesto na tabeli B grupe.

LIGA KONFERENCIJA


B GRUPA

2. kolo

Gent - Anortozis 18.45
Partizan - Flora 18.45


Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija