• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2021

09:25

OBRADOVIĆ - ODLIČAN TRENER, JOŠ BOLJI ČOVEK! Ledej ODUŠEVLJEN srpskim strategom! Amerikanac otkrio zašto je došao u PARTIZAN!

Starsportphoto©

Partizan

OBRADOVIĆ - ODLIČAN TRENER, JOŠ BOLJI ČOVEK! Ledej ODUŠEVLJEN srpskim strategom! Amerikanac otkrio zašto je došao u PARTIZAN!

Podeli vest

Košarkaš Partizana Zek Ledej oduševio je navijače crno-belih sjajnim igrama na startu sezone

Bilo je jasno i pre početka sezone da će Zek Ledej biti ogromno pojačanje za Partizan, a snažni američki centar na startu takmičarske godine sjajnim igrama potvrdio je očekivanja svih i brzo osvojio srca navijača. 

Ledej je u Beograd stigao na insistiranje Željka Obradovića, a Ledej u razgovoru ta "Mozzart sport" nije krio oduševljenje što sarađuje sa najboljim trenerom Evrope i to baš u njegovom voljenom klubu. 

- Odličan je čovek, odlična osoba. Voli tim. Voli klub. Računa na sve igrače. Znamo šta želimo, ali i da to ne možemo u jednom danu da ostvarimo. Potrebno je vreme da dođemo tamo gde hoćemo. Osećam da zna, da veruje u kvalitet kod igrača. Ne traži ono što ne vidi da igrač može. Neki treneri pokušavaju da treniraju sve na isti način. Željko pak razume prednosti i slabosti pojedinaca. I kako da se pokažu te prednosti na terenu - rekao je Zek Ledej.

Foto: Starsportphoto

Američki centar stigao je u Partizan kao veliko pojačanje, a presudnu ulogu u odluci da se posle Armanija okuša i u Beogradu imali su upravo Obradović, ali i bivši plej crno-belih Najdžel Vilijams-Gos. Na iznenađenje mnogih otišao je "korak unazad" i iz Evrolige došao u Evrokup.

- Ne razmišljam o tome. Kada je trener Obradović rešio da uzme klub, a meni se otvorilo mesto, rešio sam da idem da igram za Obradovića. Najdžel i ja provodimo leta zajedno. Pričao mi je o Beogradu, o sjajnim ljudima ovde, šta će me čekati. Nisam se čuo ovog leta sa Micovim. Čuo sam glasine da je mogao da dođe u Partizan, bilo bi sjajno da je i on došao. Vlado je sjajan čovek, igrač sa najvišeg nivoa - dodao je Amerikanac. 

Poznato je da Obradović često izgubi strpljenje pa se "zacrveni" posle serije grešaka svojih izabranika. Ipak, Ledej nema problem sa tim i shvata da srpski stručnjak to radi iz najbolje namere. 

- Ne pada mi teško, to je normalno. Tako trener Obradović govori. Veoma je strastven. Zato je i došao u klub, daje sve od sebe za tim, moramo to i mi da uradimo, da izađemo na teren i damo sve od sebe. Zato on i postaje crven u licu, zato što se trudi - ističe centar Partizana. 

Tokom karijere u Evropi, Ledej je imao retku sreću da radi sa najboljim trenerima u Evroligi. U dresu Olimpijakosa trener mu je bio Dejvid Blat, u Žalgirisu je sarađivao sa Šarunasom Jasikevičijusom, potom u Milanu Etore Mesina i sada u Partizanu Željko Obradović. 

Foto: Starsportphoto

- Trener Blat je jako dobar čovek. Nije mnogo galamio, ja sam bio mlad, pomogao mi je da podignem nivo igre, da budem dobar, da razumem evropsku igru na najvišem nivou. Važan je za početak moje karijere. Šaras je veoma zahtevan. Trener sa najvišeg nivoa, porodična osoba. Kod njega sam se trudio da se adaptiram i da vidim ono što on vidi na terenu, a bio je vrhunski igrač, video je mnogo toga. Ima stil sličan Obradovićevom, u pogledu toga kako pristupa utakmicama. Postoje i razlike, ali i dosta sličnosti između njih. Mesina je taktičar. Veoma je dobar čovek, emotivan, strastven. Pomaže mu veliko NBA iskustvo da vodi utakmice kao što ih vodi. I to mu je dosta pomoglo i prošle sezone kada smo napravili dobar rezultat - objašnjava Ledej. 

Sa njim je u Beograd stigao i jedan od najboljih strelac u Evropi, Kevin Panter. Ističe Ledej i važnost njegovog dolaska među crno-bele. 

- Blagosloven sam što su me trenirali jedni od najboljih trenera u istoriji Evrope. I ne samo treneri, već ljudi. Trudio sam se da budem poput sunđera i da svakoga dana upijam znanje od njih. Da gledam kako i šta rade. Pomogli su mi i sjajni saigrači, takođe, da postanem ovo što sam sada. Teško mi je da izdvojim imena, bilo je lepo i u Olimpijakosu i Žalgirisu, prošle sezone s utu bili Ćaćo (Rodrigez), Malkolm Dilejni, Kajl Hajns, Điđi Datome. Svi su mi pomogli i mnogo sam naučio. Sa Kevinom sam uvek bio zajedno, učimo zajedno, bili smo dobri prošle sezone, trudimo se da i ovde tako nastavimo - podvukao je centar crno-belih. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Gašić nakon svečanosti: Srbija ceni ljude koji ulažu u svoje znanje da bi bolje služili otadžbini!
Društvo

Ministar Gašić nakon svečanosti: Srbija ceni ljude koji ulažu u svoje znanje da bi bolje služili otadžbini!

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ministar odbrane Bratislav Gašić, prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja (GŠU) Škole nacionalne odbrane "Vojvoda Radomir Putnik" i tom prilikom je poručio da Srbija visoko ceni vredne i motivisane ljude koji ulažu u svoje znanje i obrazovanje da bi svojoj otadžbini služili bolje i marljivije, saopštilo je Ministarstvo odbrane

05.07.2024

15:50

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase
Društvo

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ministar odbrane Bratislav Gašić, prisustvovao je danas, u Domu Narodne skupštine, svečanosti povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

05.07.2024

15:10

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija