• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.12.2021

14:00 >> 16:50

PARTIZAN JE JESENJI ŠAMPION! Menig PLESAO u Gornjem Milanovcu, METALAC bez ŠANSE! /VIDEO/FOTO/

Starsportphoto©

Partizan

PARTIZAN JE JESENJI ŠAMPION! Menig PLESAO u Gornjem Milanovcu, METALAC bez ŠANSE! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savladali su Metalac sa 3:0 (3:0) u 20. kolu Superlige Srbije

Partizan je jesenji šampion Srbije! Crno-beli će ostati lideri prvenstva do proleća budući da su pobedom protiv Metalca od 3:0 (3:0) stekli pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i to jedno kolo pre kraja polusezone. 

Najavljivan je meč protiv Metalca kao potencijalna "mina" za crno-bele. Ipak, prvo poluvreme bilo je jedno od lakših za izabranike Aleksandra Stanojevića koji su posle samo 37 minuta rešili pitanje pobednika i osvojili nova tri boda u prvenstvu. 

Imao je Partizan neverovatno raspoloženog Kvinsija Meniga. Holanđanin je došao kao veliko pojačanje iz Tventea, ali do sada nije pokazao ni pola onoga što je očekivano. Mogla bi utakmica protiv Metalca da nagovesti bolje dane za bivšeg prvotimca Ajaksa. Menigu je trebalo svega stotinak sekundi da savlada Strahinju Savića i načne mrežu domaćina. 

On i Milovanović kombinovali su po desnoj strani, mladi napadač nesebično je uposlio Meniga za vođstvo crno-belih. Mogao je i sam Milovanović da bude strelac u narednih desetak minuta. Golgeter Partizana propustio je tri velike šanse, na sreću, nije to skupo koštalo beogradski tim. Upravo suprotno, Aleksandar Šćekić je na isteku 28. minuta sa ivice kaznenog prostora poslao projektil u prvi ugao Savićevog gola za 2:0! 

Konačan rezultat postavio je Kvinsi Menig. Holanđanin se prelako oslobodio Mlađovića, okrenuo ga "na petoparcu" i ona pobodio dalji ugao za konačnih 3:0. U nastavku meča, Partizan je održavao stečenu prednost, Metalac je prvi put pripretio tek u 68. minutu preko Stuparevića, ali je Popović ostao pribran. 

METALAC - PARTIZAN 0:3 (0:3)

Strelci: Menig 3, 37, Šćekić 28
Stadion Metalac, Gornji Milanovac     Sudija: Marko Ivković 

Metalac: Savić – Vlalukin, Vasiljević, Mlađović, Antonijević – Fićović, Stojić – Cvetković, Krajišnik, Đurić – Stuparević

Partizan: Popović – Saničanin, Vujačić, Miletić – Živković, Zdjelar, Šćekić, Urošević – Menig, Jojić – Milovanović

Tok meča: 

Drugo poluveme: 

87. minut - Dobri potezi Danila Pantića, ali loša završnica. Bišvi prvotimac Čelsija slabo je centrirao, mnogo sreće za Metalac!

81. minut - Prava uspavanka u drugom poluvremenu, Metalac igra koliko mu Partizan dozvoli, dok crno-beli nemaju previše ambicija za nove golove!

75. minut - Slobodan Urošević je šutirao iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara, bilo je precizno, ali nedovoljno snažno, pa je Savić lako odbranio.

68. minut - Prvi konkretan napad Metalca posle više od sat vremena, Filip Stuparević je lako izbacio Saničanina, ali ga je "dočekao" Igor Vujačič!

65. minut - Pokušao je sada FIlip Holender da iznenadi Strahinju Savića, lopta je prošla tik pored stative sa spoljne strane.

59. minut - Ponovo šansa za Partizan i ponovo Kvinsi Menig. Još jednom mnogo sreće za odbranu Metalca. 

54. mimut - Novi korner za crno-bele, Vlalukin je zaustavio Uroševića. Ipak, loš centaršut Miloša Jojića - 0:3!

Foto: Starsportphoto©

49. minut - Prvi napad Partizana u nastavku, centrirao je Živković, skočio Milovanović i šutirao glavom, nema gola. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

45. minut - POLUVREME! 

41. minut - Pomalo neoprezan start Slobodana Uroševića, bek Partizana prvi dobija javnu opomenu!

37. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Raspoložen je Kvinsi Menig, najbolja partija Holanđanina od dolaska u Partizan! Prelako se ofanzivac crno-belih oslobodio Mlađovića i pogodio dalji ugao, smeši se debakl Metalca - 0:3!

34. minut - Ponovo dobra ideja Kvinsija Meniga koji je izuzetno motivisan danas u Gornjem Milanovcu, izbacio je Holanđanin Vasiljevića i Vlalukina, petom doturio loptu to Miloša Jojića, ali lopta odlazi daleko preko gola - 0:2!

Foto: Starsportphoto©

28. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Bomba Aleksandra Šćekića! Zaslužio je Partizan i drugi gol posle sjajne igre u prvom poluvremenu, crnogorski vezista je "zategao" loptu sa ivice kaznenog prostora i skinuo paučinu u bližem uglu Savićevog gola - 0:2!

26. minut - Još jedna dobra šansa za Partizan, Milovanović je dočekao centaršut Marka Živkovića, ali je napadač crno-belih slabo šutirao glavom - 0:2!

22. minut - Slobodan udarac za Partizan, centrirao je Jojić, lopta je krenula ka golu Metalca, a Vasiljević je sa gol linije izbacio u korner!

19. minut - Još jedna dobra šansa za goste u Gornjen Milanovcu! Sada je Kvinsi Menig pobegao štoperima Metalca, matirao Savića koji je dovoljno zakačio loptu da se ona "zakuca" u stativu, a potom je golman domaćeg sastava uspeo da je "prigrli", još uvek je na snazi rezultat iz trećeg minuta - 0:1!

15. minut - Mogao je Marko Milovanović da postigne već tri gola, ali je još jednom nespretno reagovao talentovani napadač Partizana. Uspeo je Milovanović da preseče pas ka Saviću, pokušao je golgeter da obiđe golmana Metalca, da je uspeo gol bi mu bio prazan - 0:1!

11. minut - Nova šansa za crno-bele, ponovo je Marko Milovanović bio u centru pažnje. Mogao je mladi napadač da prosledi loptu na bok i čeka centaršut, ali se odlučio na udarac. Bio je to lak posao za Savića!

Foto: Starsportphoto©

9. minut - Razmenjuju fudbaleri Partizana pasove oko kaznenog prostora Metalca, sada je Slobodan Urošević kombinovao sa Zdjelarom na levoj strani, ali je Antonijević izbio loptu u korner, ostaje 0:1!

6. minut - Totalna ofanziva crno-belih na startu meča, Metalac još uvek nije prešao polovinu terena.

3. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Partizan vodi posle sjajne akcije Kvinsija Meniga i Marka Milovanovića, Holanđanin se najbolje snašao u petercu i matirao Savića - 0:1!

1. minut - Utakmica je počela, sa centra su krenuli fudbaleri Partizana!

14:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 20. kola Superlige Srbije između Metalca i Partizana. Sve detalje sa današnjeg meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
test

pre 2 godine

Ljudi se odmarali 5 6 dana od utakmice sa Kipranima plus igraju sklanjalice, vlasnik Metalca je bivsi clan njihove uprave. Dok je Zvezda imala 2 dana odmora posle Brage i sad ima dva dana odmora pred TSC. Nema sta to je ta cuvena regularnost

dekduba

pre 2 godine

Ovo je sramota za drzavu Srbiju sta se radi. Da se ekipe ovako sklanjaju klubu iz Humske nije jos vidjeno od vremena Borisa Tadica i Tomislava Karadzica

Jelenko

pre 2 godine

Svaka cast na rezultatu i igri u prvom poluvremenu.Jos kada bi Stanojevicuslisio zelju barem 80 odsto navijaca i izbacio Jojica iz prve postave bilo bi fantasticno.

Sima

pre 2 godine

Mozete partzana proglasiti i konacnog sampiona.Dok je Stankovic trener,pascemo na trece mesto.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija