• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.03.2022

13:00

VAR I PENAL U 84. MINUTU POGURALI PARTIZAN! Natho sprečio SENZACIJU, crno-beli jedva "preživeli" Suboticu! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

VAR I PENAL U 84. MINUTU POGURALI PARTIZAN! Natho sprečio SENZACIJU, crno-beli jedva "preživeli" Suboticu! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana teškom mukom savladali su u 26. kolu Superlige Srbije Spartak u Subotici rezultatom 1:0 (0:0) i nastavili pohod ka osvajanju šampionske titule u meču koji je trajao preko 100 minuta

Crno-beli su od starta krenuli silovito i do poluvremena stvorili nekoliko lepih prilika. Najbolju nije realizovao Nikola Terzić u situaciji „iz koje je bilo teže promašiti“, ofanzivac Partizana našao se posle samo 10 minuta „oči u oči“ sa Dubljanićem, koji ga je pročitao i spektakularnom intervencijom ostao nesavladan.

Nisu prezali Golubovi pred superligaškim liderom, pa su do odlaska na odmor, uzvratili šest minuta kasnije, kada je Srećković naterao Stevanovića da intervencijom spasava crno-bele, jer je njegov šut po zemlji išao u okvir gola.

Strepeli su navijači Partizana i u 29. minutu kada je Nikola Srećković u dva navrata pokušao na nekoliko metara od Stevanovića da ga savlada, ali u oba slučaja golman crno-belih je izašao kao pobednik i sačuvao svoj tim.

SPARTAK - PARTIZAN 0:1 (0:0)

STADION: Gradski u Subotici.

STRELAC: Natho p. 85.

SUDIJA: Lazar Lukić (Beograd)

ŽUTI KARTONI: Nikolić, Rošević, Ostojić - Živković, Jović.

SPARTAK: Dubljanić – Đurasović, Bogićević, Ostojić, Milošević – Šimura, Vidaković – Bijelović, Tufegdžić (70. Rošević), Srećković – Nikolić. Trener: Nebojša Vučković.

PARTIZAN: Stevanović – Živković (67. Milovanović), Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Natho - Terzić (45. Jović), Pavlović (46. Lutovac), Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

U nastavku crno-beli su nastavili sa napadima, konstantno bili opasniji, međutim, nisu uspevali da pronađu put do Dubljanićeve mreže. Posao im je otežao sjajni golman Spartaka koji je u 77. minutu uspeo da odbrani siloviti udarac Holendera, koji je išao pod prečku.

Konačno, u 85. minutu, posle najspornijeg detalja na meču, Partizan je stigao do bodova. Sudija Lukić je dobio signalizaciju iz VAR sobe, nakon starta Đurasovića nad Jovićem u šesnaestercu i posle gledanja snimka pokazao na belu tačku. Izraelac Bibras Natho je preuzeo odgovornost i doneo vredan trijumf crno-belima u borbu za šampionsku titulu.

TOK MEČA.

Kraj meča! Partizan je pobedio Spartak rezultatom 1:0.

Igra se stoti minut u Subotici, iako je produžen sedam minuta.

90. minut - Kakav promašaj za Partizan, Milovanović je istrčao kontru i šutirao, Dubljanić kratko odbio, a Jović nije uspeo odbiitak da sa nekoliko metara sprovede u mrežu. Veliki promašaj!

90. minut - Utakmica je produžena za sedam minuta.

90. minut - Žuti karton za Natha.

90. minut - Usledile su čarke na terenu, svi akteri su se našli u klinču posle jednog faula, međutim, ubrzo se situacija primirila i meč će se nastaviti.

89. minut - Milan Smiljanić ulazi umesto Rikarda.

88. minut - Šansa za Milovanovića, u šesnbaestercu je bio ispred dvojice čuvarta i uspeo da uputi udarac, ali neprecizno je tukao i lopta je otišla daleko od cilja.

85. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Partizan, Bibras Natho je poslao loptu u jednu a golmana u drugu stranu, crno-beli su slomili Subotičane 0:1.

82. minut - PENAL ZA PARTIZAN! Gledao se VAR, posle starta Alekse Đurasovića nad Jovićem, sudija Lazar Lukić je dugo gledao i na kraju odlučio da dosudi jedanaesterac za crno-bele

80. minut - Nova šansa za Spartak i nova odbrana Stevanovića, a onda Rikardo u kontri je imao otvoren prostor i u punom trku šutirao daleko iznad prečke.

77. minut - Sjajan šut Holendera sa nekih 13 metara, Dubljanić se izvio koliko je dug i izbio u korner. Isti je izveo Natho, skočio je Vujačić, a Uroševićev šut izblokirao neverovatni Šimura.

76. minut - Ipak Rošević ne može da nastavi meč, posle duela sa Vujačićem, zatražio je promenu.

75. minut - Srećković je bio u prodoru, ipak, dugo je čekao da uputi šut i odbrana Partizana ga je sustigla.

73. minut - Korner za Partizan izveo je Natho, u skoku je bio Vujačić, a Šimura po ko zna koji put očistio opasnost.

72. minut - Saničanin je uputio centaršut, Rikardo zahvatio loptu u šesnaestercu, ali je bio neprecizan prilikom šuta. Dobra šansa za crno-bele.

71. minut - I odmah žuti karton za Roševića, posle samo 60 sekundi provedenih na terenu.

70. minut - Prva promena u Spartaku, Lazar Tufegdžić je napustio teren, a Miloš Rošević je ušao u igru. I tek što je kročio na teren doživeo je povredu u duelu sa Vujačićem.

67. minut - Kreće Stanojević na sve ili ništa, izašao je Živković, a ušao još jedan napadač Marko Milovanović koji će u tandemu sa Rikardom pokušati da zatrese mrežu Subotičana.

64. minut - Nemanja Jović je fauliran od strane Šimure, Natho je lukavo na brzinu izveo faul poslavši loptu upravo ka Joviću u kaznenom prostoru, ali je oklevao prilikom šuta i bio izblokiran. 

Foto: Starsportphoto

 

62. minut - Žuti karton za Nemanju Jovića posle neopreznog starta nad Japancem Šimurom.

61. minut - Novi centaršut Natha iz slobodnog udarca i opet Subotičani u skoku otklanjaju potencijalnu opasnost pred njihovim golom.

59. minut - Korner za Partizan izveo je Natho, lopta se dva puta odbila do njega, da bi iz trećeg puta poslao očajan centaršut, koji je završio u gol-autu.

58. minut - Nova izmena u Partizanu, Menig je završio današnji meč, na terenu je Filip Holender.

57. minut - Centaršut Bijelovića je bio lak plen za Stevanovića.

56. minut - Napadao je Spartak, Bijelović je poslao loptu ka Vidakoviću, ali je njegovu nameru pročitao Vujačić i presekao akciju domaćih fudbalera.

55. minut - Slobodnjak je izveo Urošević i pogodio "živi zid", odbranili su se Subotičani.

53. minut - Stefan Milošević je nepropisno zaustavio Rikarda, Partizan će izvesti slobodan udarac.

52. minut - Rikardo je mogao da uposli Lutovca, oklevao je i izgubio loptu, propala je dobra prilika da se ugrozi gol Spartaka.

49. minut - Lutovac je bio u punom trku, ali ga je sustigao Ostojić i intervenisao. Nedugo zatim Živković je centrirao u šesnaesterac, a Dubljanić lako pokupio loptu.

46. minut - Utakmica je gotova i za Lazara Pavlovića, koga je zamenio Aleksandar Lutovac.

46. minut - Prva promena u Partizanu, Nemanja Jović je zamenio Nikolu Terzića, koji je promašio šansu utakmice u 10. minutu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

DRUGO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Igraće se još 60 sekundi.

45. minut - Tražili su penal igrači Partizana, ali je sudija odmahnuo rukom.

44. minut - Žuti karton za Nemanju Nikolića, napadač Spartaka i bivši igrač crno-belih prvi je požuteo kod Subotičana.

43. minut - Korner za Partizan je izveo Nikola Terzić, Urošević primio loptu u šesnaestercu i silovito šutirao iz blizine, a Dubljanić čudesnom reakcijom odbranio njegov šut. Novi korner za Partizan.

41. minut - Žuti karton za Marka Živkovića, prvi na utakmici za defanzivca Partizana.

Foto: Starsportphoto©

 

40. minut - Imao je kontru Spartak, četvorica igrača u plavim dresovima bili su naspram trojice Partizanovih, ali nisu iskoristili brojčanu prednost, loše su odigrali i Partizan im je ukrao loptu.

37. minut - Spartak sve opasniji, sada je iskosa sa distance pokušao Šimura, ali je ozbiljan udarac ka Stevanoviću završio nešto pored gola Partizanovog čuvara mreže.

35. minut - Zdjelar je poslao pas ka Menigu, ali je bio prebrz i Holanđanin nije uspeo da stigne loptu.

29. minut - Kakve dve sjajne prilike za Spartak u jednom napadu. Oba puta šutirao je fudbaler Subotičana Srećković iskosa u šesnaestercu i u oba slučaja Nemanja Stevanović mu je ušao u šut i sačuvao svoju mrežu. Sjajne reakcije golmana crno-belih, koji je sačuvao Partizan u ovim situacijama.

 

26. minut - Još jednom Bijelović preti Stevanoviću udarcem sa distance, njegov šut završio je u naručju golmana crno-belih.

24. minut - Uzvraća Spartak prilikom preko Bijelovića koji šutira, međutim, odbrana Partizana je bila dobro postavljena.

23. minut - Rikardo je ponovo bio u šansi, najbolji strelac Superlige se našao u šesnaestercu kada je primio loptu i odmah šutirao, ali ga je izblokirao Japanac Šimura i prilika da Partizan povede je propala.

Foto: Starsportphoto©

 

22. minut - Opet je usledio period mirne igre, sve se odvija na sredini terena, bez udaraca ka Stevanoviću i Dubljaniću.

16. minut - Sjajna šansa za Subotičane, Srećković je šutirao unutar šesnaesterca po zemlji, a Stevanović fenomenalno reagovao i sjajnom intervencijom sačuvao Partizan.

14. minut - Novi napad Partizana, Natho je želeo u šesnaestercu da uposli Rikarda, ali je sustigao Bogićević i izblokirao šut Izraelca.

13. minut - Strahovit šut Tufegdžića na dodavanje Nemanje Nikolića, fijuknuo je iznad Stevanovićeve prečke.

Foto: Starsportphoto©

 

10. minut - Kakava prilika za crno-bele! Centrirao je Živković, Rikardo je pokušao i bio izblokiran, "odbitak" je stigao do Nikole Terzića koji je imao stopostotnu šansu, našao se pred Dubljanićem i šutirao po zemlji, ali je golman odbranio njegov udarac. Kolosalna prilika za Partizan je propala.

 

9. minut - Nema uzbuđenja na stadionu Spartaka, bez izrazitih šansi na obe strane. Partizan drži loptu u nogama. 

6. minut - Loš pokušaj Natha, šut Izraelca otišao je daleko od onoga što je on nameravao da izvede.

5. minut - I u ovom meču fudbaleri Partizana imaju podršku svojih navijača sa tribina.

Foto: Starsportphoto©

 

1. minut - Prvi napad Spartaka, završen je lošim centaršutem Tufegžića i loptu će u igru vratiti Nemanja Stevanović.

1. minut - UTAKMICA JE POČELA!

13:57 Akteri izlaze na teren, predvođeni glavnim sudijom utakmice Lazarom Lukićem. Meč uskoro počinje.

13:27 Podsetimo se šta je šef struke lidera Superlige rekao pred gostovanje u Subotici:

- Idemo na teško gostovanje, nezgodno za nas. Sećamo se kako je prethodna utakmica završena... U poslednjem minutu smo osigurali pobedu. Motivsani smo da pobedimo i zadržimo prvo mesto. Spartak je podigao formu, što je pokazao u poslednje dve utakmice i igrom i rezultatima. Sigurno da su veoma opasni. Ne znamo još da li se Nikolić oporavio, da li će moći da igra. Izuzetan igrač. Tufegdžić je izašao iz povrede... Svesni smo svega što nas čeka. Imaju snagu u sredini, fiziku, visoke igrače. Respektujemo svakog, ali verujemo da smo sposobni da dođemo do rezultata koji želimo - istakao je Stanojević.

13:26 Trener Aleksandar Stanojević napravio je veliko iznenađenje u sastavu, pošto nije uvrstio u protokol za ovaj meč Lazara Markovića, dok je neočekivano šansu od prvog minuta dobio Lazar Pavlović.

Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmice 26. kola Superlige, između Spartaka i Partizana koja se igra na Gradskom stadionu u Subotici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

ZNAČI IPAK PENAL? NISAM NI SUMNJAO DA SPARTAK SME DA UZME BOD. BRUKA.

jaypalm456

pre 2 godine

Oni su mozda i smeli ali tu je bio sudija da osigura da ne dodje do toga

marko

pre 2 godine

Bruka i sramota. Sraqm vas bilo svi vide sta se radi

krle

pre 2 godine

Nema penala,sramota i bruka. Ako je ovo penal onda je ssvaki kontakt faul. FSS lopovi. Mora drzava da se umesa i pohapsi sve....

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija