• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

10.03.2022

08:05

NE KALKULIŠEMO, SPREMNI SMO DA PIŠEMO ISTORIJU! Fudbaleri Partizana večeras u Humskoj protiv Holanđana!

Starsportphoto

Partizan

NE KALKULIŠEMO, SPREMNI SMO DA PIŠEMO ISTORIJU! Fudbaleri Partizana večeras u Humskoj protiv Holanđana!

Podeli vest

Crno-beli puni optimizma čekaju duel sa Fejenordom u osmini finala Lige konferencija (18.45, RTS 1) * Motiv se ne dovodi u pitanje kad igramo evropski meč pred punim tribinama, kaže Aleksandar Stanojević

Došli smo u situaciju da pišemo istoriju kluba i zato se protiv Fejenorda motiv ne dovodi u pitanje, poručuje Aleksandar Stanojević (48)! Trener fudbalera Partizana tvrdi da su njegovi izabranici spremni da večeras na svom stadionu pruže još jednu dobru partiju, ovoga puta u prvom meču osmine finala Lige konferencija (18.45, RTS 1)!

Crno-beli su ove sezone odigrali čak 14 utakmica na međunarodnoj sceni, pošto su krenuli od 2. kola kvalifikacija, a sada će imati priliku da bore za plasman u četvrtfinale. Poslednji put je "parni valjak" do te faze dogurao u sezoni 1989/90, kada je bio među osam najboljih u nekadašnjem Kupu pobednika kupova.
Maksimalno

Titula je i dalje prioritet, ali došli smo u situaciju da ostvarimo nešto veliko i sigurno nećemo kalkulisati
Aleksandar Stanojević

 

Još jedan spektakl

Aktuelni lider Superlige u prethodnoj rundi, sa dva trijumfa, eliminisao je prašku Spartu, pa na krilima tog uspeha u Humskoj veruju da mogu da se nose i sa neugodnim Holanđanima.

- Fejenord je izuzetan klub, bogate tradicije. Sjajno igraju, beleže više od 20 udaraca na gol po meču, verni su svom stilu, pa ne verujem da će u Beogradu biti defanzivno orijentisani. Siguran sam da će meč biti dinamičan, sa puno trčanja. Mi smo došli u situaciju da pišemo istoriju i ne možemo da kalkulišemo. O motivaciji ne treba trošiti reči. Momcima ne moram ništa da kažem pred ovaj duel. Pa, najbolje da nećemo da budemo inspirisani pred punim tribinama - kaže Stanojević.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Stanojević



Temperamentni stručnjak naglašava da titula i dalje ostaje prioritet, ali da to ništa ne menja kada je reč o Evropi.

- Od početka sezone pričamo da nam je glavni cilj da budemo šampioni. Tako je i dalje, ali to ne znači da ćemo sada da taktiziramo. Ne mogu da odmaram šestoricu prvotimaca, ne ide... Maštamo, želimo i nadamo se uspehu. Naravno da imam strah kako će se ovi dueli odraziti na prvenstvo, ali nemam kud. Sami sebi smo ovo nametnuli - objašnjava Stanojević.

Foto: Starsportphoto

 



On dodaje da je ponosan na svoj tim i da ne sumnja da će igrači večeras pružiti maksimum.

- Zadovoljan sam našom formom, jer osim lošeg derbija, ostale utakmice smo odigrali izvanredno. Ponosni smo dokle smo dogurali. U prilici smo da prisustvujemo još jednom spektaklu pred našim navijačima. Treba da uživamo. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i daćemo sve da napravimo još jedan korak dalje - ističe strateg crno-belih.

Ozbiljan sam, nisam rijaliti trener

 

Trener Partizana osvrnuo se i na pojedine prozivke na društvenim mrežama, među kojima je i nadimak Šamrok Stanoje, što je aluzija na ispadanje od irskog Šamroka 2011.
- To mi je smešno, ne dajem tome na značaju. Ozbiljno se bavim ovim poslom, imam iza sebe istorijske uspehe i plasman u Ligu šampiona, da bih sada komentarisao nadimke. Bilo bi neumesno. Nisam rijaliti trener. Te priče mogu u kafiću, restoranu, ali ne na zvaničnoj konferenciji. Znate li šta smo uradili dosad, poštujete li to ili ne? Prvi smo na tabeli, odigrali smo više od 40 utakmica u sezoni, a pričamo o nečemu neozbiljnom - jasan je Stanojević.

Markec se oporavio

Gosti iz Roterdama dolaze u Humsku bez najboljeg igrača Gusa Tila, dok će Partizanu nedostajati prvi strelac Rikardo Gomeš, koji odrađuje crveni karton. Dobra vest je da se od lakše povrede oporavio Lazar Marković.

- Lazar je spreman, trebalo bi da krene od početka. Jevtović je bio bolestan, u utorak je prvi put trenirao, pa ćemo videti u kakvom je stanju. Mogu da otkrijem da će braniti Popović, a o poziciji desnog beka ne bih javno. Neka bude mala tajna da li će krenuti Živković ili Miletić. Što se tiče Fejse, daleko je od tima i treninga. Na pripremama u Turskoj lakše se povredio, a ispostavilo se da još ne može da se pridruži. To je za nas frustrirajuće - zaključuje Stanojević.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija