• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M

10.05.2022

12:47

POLUFINALNA SERIJA ABA LIGE POČINJE DANAS U "PIONIRU"! Partizan igra za prvo finale posle 9 godina!

Starsportphoto

Partizan

POLUFINALNA SERIJA ABA LIGE POČINJE DANAS U "PIONIRU"! Partizan igra za prvo finale posle 9 godina!

Podeli vest

Košarkaši crno-belih dočekuju Budućnost u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige, a reči trenera Željka Obradovića ne ulivaju optimizam * Odradili smo najgori trening sezone baš pred polufinale, ne znam što, kaže Žoc

Košarkaši Partizana večeras (Arena 1 premium, 19.00) protiv Budućnosti počinju borbu za prvo finale ABA lige posle čak devet godina! To je poslednja šansa da crno-beli spasu sezonu koju su već poprilično upropastili eliminacijom od autsajdera Burse u osmini finala Evrokupa.

Ukoliko uspeju da savladaju podgorički tim, koji sa klupe predvodi Aleksandar Džikić, biće to prvo finale regionalnog takmičenja za crno-beli tim od 2013. Međutim, reči trenera Željka Obradovića nimalo ne ulivaju optimizam navijačima beogradske ekipe.

Patili zbog Burse

Žoc je bez pardona izašao u javnost i rekao da su njegovi košarkaši odradili katastrofalan poslednji trening pred polufinalnu seriju!

- U našem poslu se kaže - tuguješ i živiš do sledeće utakmice. Tako smo i mi posle poraza od Burse. Dao sam vreme članovima ekipe da se odmore, vrate i zaborave na to jer imamo ispred sebe novo važno takmičenje. Međutim, poslednji trening pred Budućnost bio je najgori ove sezone. Ne znam razloge. Trojica su samo radila kako treba. Rekao sam im da je trening bio katastrofa, nadam se da će reakcija na terenu da bude bolja. Ako oni nisu svesni da je Partizan poslednji put bio u finalu 2013, ako mi nemamo tu motivaciju i želju da igramo za titulu, onda nemamo o čemu da pričamo - rekao je razočarani Žoc na istom mestu gde će se večeras boriti.

Foto: Starsportphoto

Partizan čeka Budućnost u polufinalu ABA lige



Trener Partizana na ivici suza rekao je posle poraza od Burse da su on i igrači potrošili godinu dana ni na šta. To je ponovio i pred Budućnost, a čini se da je trofej u ABA ligi jedino što može da ga odobrovolji i spasi sezonu.

Džikić: Partizan je favorit


Trener Budućnost i nekadašnji predvodnik Partizana Aleksandar Džikić ulogu favorita prebacuje na crno-bele.
- Plasmanom u polufinale pobedom nad FMP-om u plej-inu smo generalno uradili ono što smo planirali pred sezonu. Ovo sada je bez opterećenja. Verovatno je pritisak favorita na Partizanu, ali daleko su oni od neiskusne ekipe, naročito nosioci igre - rekao je Džikić.


- Mi smo izgubili godinu dana, sada je prilika da napravimo nešto dobro. Motivacija je najvažnija stvar, a neki igrači neće da trče na treningu, neće da naprave blok... - izgovorio je Željko u očaju.


Pohvale Zagorcu

On se zahvalio i kapitenu Radetu Zagorcu, koji se nije proslavio ove sezone na terenu, ali radi posao van terena.

- Rade je kao kapiten pre nekoliko dana održao sastanak sa igračima. Zahvalan sam mu na tome, odlična stvar je kad igrači komuniciraju, jer to znači da im je stalo - otkrio je Obradović.
Serija se igra na dva dobijena meča, a drugi se igra u Podgorici u nedelju od 20.45. Crvena zvezda i Cedevita Olimpija takođe polufinalnu seriju započinju u Beogradu, ali u četvrtak.
 



ABA LIGA, Plej-of, polufinale



Utorak

Partizan - Budućnost 19.00

Četvrtak

Crvena zvezda - C. Olimpija 19.00

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17