• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2022

15:25

FESTIVAL PROMAŠAJA U HUMSKOJ! Partizan 7. put zaredom u finalu Kupa Srbije! Rockov sprečio DEBAKL Lala! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

FESTIVAL PROMAŠAJA U HUMSKOJ! Partizan 7. put zaredom u finalu Kupa Srbije! Rockov sprečio DEBAKL Lala! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana igraće osmi put zaredom u finalu Kupa Srbije, pošto su u polufinalnom meču savladali Vojvodinu na stadionu u Humskoj rezultatom 2:1 (2:0)

Možda i najbolje poluvreme u sezoni odigrali su izabranici Aleksandra Stanojevića, pa je pravo čudo kako Novosađani nisu primili bar pet golova tokom prvih 45 minuta.

Utrkivali su se igrači u crno-belim dresovima ko će da promaši veći zicer. Smenjivali su se Rikardo, Marković, Natho...međutim naspram sebe imali su fenomenalnog golmana Vojvodine Emila Rockova koji je činio čuda u prvom poluvremenu.

Srećom po Partizan, otpor gostiju slomljen je već u 4. minutu, kada je Rikardo Gomeš odlično odreagovao na centaršut Markovića i sa "peterca" ubacio loptu iza čuvara mreže novosadskog tima - 1:0.

Prednost je duplirao Kvinsi Menig, maestralnim pogotkom pred odlazak na pauzu. Kratko mu je loptu u kaznenom prostoru dodao Igor Vujačić, a Holanđanin je pored Lazarevića dobro ciljao i pogodio suprotan ugao Rockova, koji u ovoj situaciji nije mogao ništa da učini - 2:0.

Partizan je stao u nastavku, što su Novosađani iskoristili i u 53. minutu preko kapitena Zukića stigli do smanjenja rezultata. Vođa Lala je odreagovao sjajno na dodavanje Simića i preciznim šutem sa nekoliko metara unutar šesnaesterca vratio neizvesnost u meč.

PARTIZAN - VOJVODINA 2:1 (2:0)

STADION: Partizana u Humskoj.

STRELCI: Rikardo Gomeš 4, Menig 43. - Zukić 53.

SUDIJA: Stanko Ostraćanin (Kraljevo).

ŽUTI KARTON: Miljković, Jojić - Zukić, Jeličić

PARTIZAN: Stevanović - Urošević, Vujačić, Miletić, Miljković (58. Lutovac) - Zdjelar, Jevtović (26. Jojić) - Natho (58. Terzić), Menig (81. Jović), Marković (81. Holender) - Gomeš. Trener: Aleksandar Stanojević.

VOJVODINA: Rockov – Lazarević, Jeličić, Stevanović (73. Kovačević), Đorđević (50. Bjeković) – Maksimović (65. Nešković), Topić – Vukadinović (46. Kabić), V. Simić, Zukić – Matić (65. Vukčević). Trener: Dragan Radojičić.

Do kraja je Partizan, ipak, uspeo da sačuva prednost stečenu iz prvog dela i izbori plasman u sedmo finale Kupa Srbije zaredom, gde će igrati protiv pobednika meča Crvena zvezda - Novi Pazar.

Crno-beli su od sezone 2014/15 konstantno igrali u borbi za trofej. Jedini su ga osvajali četiri puta u nizu, sada će imati priliku i da peti put podignu pehar najmasovnijeg takmičenja u poslednjoj deceniji.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj utakmice, Partizan je u finalu Kupa Srbije pošto je pobedio Vojvodinu sa 2:1.

90. minut - Tri minuta sudijske nadoknade u Humskoj.

90. minut - Slobodan udarac izveo je Jojić, izblokiran je, kao i Jović do koga je stigla lopta.

87. minut - Kakva šansa za Partizan, Rikardo je odlično prošao i vratio loptu za Terzića, ovaj šutirao, a Bjeković sa gol-linije izbacio loptu u polje i spasio Novosađane.

85. minut - Urošević je šutirao sa nekih 18 metara, ali je izblokiran.

81. minut - Dvostruka promena i u Partizanu, Nemanja Jović će igrati umesto strelca drugog gola Meniga, dok je mađarski reprezentativac Filip Holender na terenu zamenio Lazara Markovića.

78. minut - Pokušaj Zukića direktno iz kornera da ugrozi Stevanovića, lepo je zamislio, ali je lopta otišla preko prečke i pogodila spoljni deo mreže. Prethodno je Nešković imao priliku, međutim, Vujačić ga je stigao i izblokirao, pa su Novosađani dobili udarac iz ugla.

74. minut - Slobodan udarac za Partizan izveo je Jojića, ali očajan pokušaj otišao je daleko, daleko iznad gola.

73. minut - Kovačević će u Vojvodini na teren, izlazi povređeni Dušan Stevanović koji je hramajući izašao iz igre.

66. minut - Izgubio je živce i trener crno-belih Aleksandar Stanojević, pa je i njemu, kao i prethodno šefu struke Vojvodine Draganu Radojičiću, sudija Ostraćanin pokazao žuti karton.

65. minut - Dve promene u Vojvodini, strelac gola u prošlom meču istih rivala Nešković je zamenio Maksimovića, dok je bivši napadač Partizana Bojan Matić izašao, a na terenu je Vukčević.

62. minut - Terzić je dobio loptu u kaznenom prostoru, ali je izblokiran i Partizan je dobio korner. Isti je izveo Menig, a Nemanja Miletić zahvatio loptu glavom, koja je fijuknula pored gola.

59. minut - Žuti karton za Jojića, zbog grubog starta nad protivničkim igračem s' leđa.

58. minut - Dvostruka izmena u Partizanu Miljković menja Lutovca, dok Natho ustupa mesto mlađem Nikoli Terziću.

53. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Vojvodina preko Dejana Zukića smanjuje na 2:1!!! Sjajno je prošao Simić, nadmudrio čuvare i dodao u šesnaesterac Zukiću, a kapiten Novosađana silovitim udarcem naterao Stevanovića na kapitulaciju - 2:1! Iako do ovog trenutka golman Partizana nije imao ozbiljniju intervenciju!!!

50. minut - Nova promena u Vojvodini, umesto Stefana Đorđevića na terenu je Marko Bjeković.

48. minut - Miljković je probao da doda loptu u šesnaestercu, učinio je to neprecizno i prilika da se ozbiljnije ugrozi Rockov je propala.

47. minut - Stigla je i zvanična informacija iz Partizana, u kojoj se navodi da je Marko Jevtović napustio igru, jer mu se ukočio vrat.

46. minut - Vojvodina je prva napala u nastavku, dobru akciju nije uspeo da kruniše Simić, jer je slabo odreagovao. 

Počelo je drugo poluvreme u Humskoj. Prvu promenu napravio je i Dragan Radojičić, umesto Miljana Vukadinovića igraće Kabić.

Prvo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena, Parni valjak ima dva gola prednosti zahvaljujući Rikardu i Menigu, ali ponavljamo, Vojvodina je trebala da primi bar još toliko pogodaka, ako ne i više. Što nije, najveći krivac je Emil Rockov.

43. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Partizan 2:0 pogotkom Kvinsija Meniga!!!! Sjajno je Holanđanin tukao pored Lazarevića i maestralno pogodio suprotan ugao Rockova. Prethodno mu je kratak pas u šesnaestercu odigrao Vujačić!!! Zaslužio je Partizan drugi gol odavno.

40. minut - Odlično je Menig izbacio Jeličića iz igre, ušao u kazneni prosto i šutirao, gađao je bliži ugao, ali je magični Emil Rockov bravuroznom odbranom opet zaustavio crno-bele fudbalere, u nastavku akcije Zdjelar je prebacio prečku. Šta radi golman Lala u Humskoj? Prosto neverovatno.

39. minut - Žuti karton za Jeličića iz Vojvodine, posle oštrog starta na Menigu.

38. minut - Javnu opomenu je dobio i trener Vojovodine Dragan Radojičić, jer je prigovarao sudiji Ostraćaninu.

37. minut - Kontra Partizana, Marković je imao levo Natha ali je pogrešio u dodavanju i prilika da se ugrozi Rockov je propala.

35. minut - Žuti karton nad Aleksandra Miljkovića zbog grubog starta nad protivničkim igračem.

33. minutu - Novi, novi, novi zicer za Partizan, sada je posle kornera Meniga, odlično šutirao Zdjelar, a sjajni Rockov izvio se koliko je dug i paradom odbranio već viđen gol. Čuda čini "jedinica" Novosađana u Humskoj.

28. minut - Opet dve džinovske prilike za Partizan, koje je odbranio Emil Rockov. Najpre je Lazar Marković u kontri šutirao pravo u golmana Vojvodine, da bi u nastavku akcije probao i Jojić, međutim, preslabo za sjajnog čuvara mreže Lala. 

26. minut - Prva izmena u Partizanu, umesto povređenog Marka Jevtovića na terenu je Miloš Jojić. Prinudna promena za Aleksandra Stanojevića.

24. minut - Još jedan zicer za Partizan, kakva prilika za Natha, poklonio je Rockov loptu Izraelcu koji se odmah stuštio ka njemu, napravio nekoliko koraka i šutirao, ali slabo, slabo, obzirom da oko njih dvojice nije bilo nijednog igrača. 

Nova akcija crno-belih, Natho je dodao Rikardu, koji je produžio loptu za Markovića, a ovaj šutirao sa 17 metara daleko pored gola.

20. minut - Odlična prilika za Vojvodinu i opet preko Veljka Simića, koji je pobegao Miljkoviću, šutirao u punom trku, međutim, lopta je fijuknula nekoliko santimetara pored konstrukcije Stevanovićevog gola.

18. minut - Novi zicer za Partizan, tačnije za Rikarda Gomeša, koga je fantastično "spojio" sa golom Bibras Natho, požurio je napadač crno-belih i šutirao po zemlji, pa ga je Rockov pročitao i ponovo fantastično intervenisao.

14. minut - Natho je ukrao loptu i uposlio Meniga u kontri, pokušao je Holanđanin sa 20 metara, iako je imao boljih rešenja, ali ga je Jeličić malo omeo u tome i Rockov je lako uhvatio njegov udarac.

9. minut - Uzvraća novosadska Stara dama, prvi šut ka Stevanoviću, sa distance je po lopti opalio Veljko Simić, udarac bivšeg igrača Zvezde završio je u naručju golmana domaćih.

Foto: Starsportphoto

Rikardo Gomeš proslavlja 35. gol u sezoni

8. minut - Kakva šansa za Lazara Markovića, zicer je imao kapiten Partizana, protutnjao pored čuvara i istrčao ispred Rockova, ali je golman Vojvodine fenomenalno reagovao i sprečio asistenta prvog pogotka da duplira prednost Stanojevićevog tima.

7. minut - Novim pogotkom Gomeš je stigao do 35. gola ove sezone, što samo potvrđuje njegovu ubojitost od starta sezone. Sa još jednim pogotkom, Rikardo se izjednačio sa legendarnim ljubimcem Grobara Matejom Kežmanom po broju golova u jednoj sezoni.

Foto: Starsportphoto

fudbaleri Partizana slave vođstvo protiv Vojvodine

4. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Partizan vodi golom Rikarda Gomeša, sjajan prodor Lazara Markovića koji je prošao nekoliko igrača, usledio je centaršut na peterac, loptu je prihvatio najbolji strelac Superlige i rutinskim udarcem savladao Emila Rockova - 1:0! Kakav početak za crno-bele!

3. minut - Prvi žuti karton na utakmici, za kapitena Vojvodine Dejana Zukića, koji nije hteo da se udalji na propisno odstojanje.

1. minut - UTAKMICA JE POČELA!

16:30 - Sudija Stranko Ostraćanin je "talija" za fudbalere Vojvodine, jer im je delio pravdu četiri puta i Lale su dobile sve utakmice, dok je Partizanu sudio takođe četiri puta, uz tri pobede i poraz u Ličanima od Mladosti.

16:26 - Fudbaleri Partizana su do finala Kupa Srbije izbacili kruševački Trajal (3:0), leskovačku Dubočicu (1:0) i prvoligaša Loznicu (2:0).

Sa druge strane, Lale su eliminisale Jagodinu (5:1), Javor iz Ivanjice (5:2, 1:1, penali) i Rad (4:0).

16:15 - Podsetimo se šta je trener Partizana rekao pred duel sa Lalama:

- Nije lako u kratkom vremenskom periodu dvaput dobiti dobru ekipu. Nema popravnog, više se rizikuje u datom trenutku, maksimalno smo oprezni i motivisani. Znamo da nam utakmica donosi još jedno finale. Dobro se poznajemo, iako su je vodila trojica trenera otkako sam ovde. Očekujem promene, možda i sistema, na sve smo spremni. I mi smo spremni. Sigurno je Novosađanima kup prioritet, nama je na prethodnom meču bilo prvenstvo, sad je fokus na ovom i jedva čekamo da počne. Bićemo i mi drugačiji, koncentrisaniji, čvršće ćemo ući, greške ispraviti... Nikad ne poredim vremena, svaka utakmica nosi nešto novo, neću da pričam kako je bilo nekad. Vojvodina je uvek težak protivnik, ne opterećujem se da li je nekad bio derbi, jel nam bilo lakše... Svaka utakmica sa Vojvodinom je teška - istakao je Stanojević.

16.10 - Ako prođe Vojvodinu, klub iz Humske igraće sedmi put uzastopno u finalu Kupa Srbije. Prvi put je to bilo protiv Čukaričkog, pa Javora iz Ivanjice, lučanske Mladosti, Vojvodine i tri puta sa večitim rivalom Zvezdom. U tom periodu, podigli su trofej četiri puta.

15:53 - Partizan i Vojvodina sastajali su se čak tri puta u poslednje tri sezone. Prošle su igrali isto u polufinalu, ali na "Karađorđu", kada je Partizan slavio 1:0 golom Svetozara Markovića. Sezonu pre toga su odlučivali o pobedniku na "Čairu" u Nišu, tada su Lale slavile posle penala i podigle pehar.

15:33 - Finale Kupa Srbije odigraće se 26. maja, pehar brani Crvena zvezda koja je prošle sezone u finalu savladala večitog rivala iz Humske posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 4:3. U regularnom delu nije bilo golova. 

15.28 - Čelnici kluba iz Humske odlučili su da časte navijače za duel kupa Srbije sa Novosađanima, pa su ulaznice za ovaj meč bile besplatne.

15.25 - Pratite uz portal Informer.rs polufinalni meč Kupa Srbije između Partizana i Vojvodine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija