• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

11.05.2022

08:15

FUDBALERI CRNO-BELIH DOČEKUJU VOJVODINU U POLUFINALU! Stanojević: Hoćemo da vratimo Kup u Humsku!

Starsportphoto

Partizan

FUDBALERI CRNO-BELIH DOČEKUJU VOJVODINU U POLUFINALU! Stanojević: Hoćemo da vratimo Kup u Humsku!

Podeli vest

Trofeji su uvek obaveza Partizana, zato ćemo učiniti sve da se prvo plasiramo u finale, a potom i da Kup vratimo u naše vitrine, poručuje Aleksandar Stanojević (48), trener srpskog vicešampiona!

Iskusni stručnjak pred današnji polufinalni duel sa Vojvodinom u Humskoj (16.30, Arena 1 premijum) naglašava da je trijumf imperativ, ali i upozorava da ne sme da bude opuštanja kao u prvenstvenom okršaju sa "lalama" minulog vikenda (2:1).

Ova utakmica, pored borbe za pehar, ima dodatnu važnost zbog toga što će pobedniku doneti sigurno učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone, bez obzira na učinak u Superligi.

Nema opuštanja

Za "parni valjak" je motiv više i činjenica da ništa nije osvojio još od sezone 2018/19, kada je slavio upravo u Kupu Srbije.

- Naravno da to stvara određenu vrstu pritiska. Borba za trofeje se u ovom klubu podrazumeva, uvek se to očekuje, tako da smo navikli na to. Pričao sam već, nama je titula glavni cilj, ali svaki pehar je važan za Partizan, pa tako i ovaj. Trijumf u današnjem meču donosi nam novo finale i to samo po sebi mnogo znači - kaže Aleksandar Stanojević.

Foto: Starsportphoto©

Fudbaleri Partizana, cilj je titula, ali i Kup je važan



On dodaje da izuzetno poštuje Novosađane i da će ekipa biti spremna na sva eventualna iznenađenja koja protivnik sprema.

- Vojvodina ima dobar i neugodan tim. Nikoga nije lako dva puta zaredom pobediti, pogotovo što je ovo eliminaciona utakmica i nema popravnog. Više ćemo rizikovati, maksimalno smo motivisani, ali i oprezni. Dobro se poznajemo, iako svaki meč donosi nešto novo. Možda oni promene i sastav i sistem, ali mi smo spremni na sve. Svesni smo da je njima Kup prioritet zbog izlaska u Evropu, međutim, i nama je jako bitan - naglašava Stanojević.

Natho potpisao novi ugovor

 

Izraelski fudbaler Bibars Natho (34) juče je i zvanično potpisao novi ugovor sa Partizanom. Iskusnom vezisti, koji je u Humsku stigao u avgustu 2019, saradnja sa crno-belima isticala je 30. juna ove godine, ali će na obostrano zadovoljstvo biti nastavljena.
- Presrećan sam što sam produžio ugovor. Kao što sam više puta istakao, Partizan je moj život. Snažno verujem u ovaj tim i projekat na čelu sa trenerom Stanojevićem i znam da možemo da budemo prvaci. Daću sve od sebe za navijače, ekipu i klub - poručio je Natho.

 


Kormilar crno-belih u subotu je bio nezadovoljan zbog opuštanja njegovih izabranika u drugom poluvremenu protiv "lala".

- Perfekcionisti smo i uvek tražimo više. Bio sam ljut jer smo vodili sa 2:0 i sve kontrolisali, a nismo iskoristili situaciju da ranije rešimo sve dileme. Bili smo nedisciplinovani u odbrani, a u napadu previše opušteni. Sve sam to i rekao igračima, zato očekujem da danas uđu jače u duel i da isprave greške - jasan je Stanojević.

Podrška Rikardu

Ova utakmica biće prilika i za najboljeg strelca Partizana ove sezone Rikarda Gomeša da sruši rekord Mateje Kežmana. Napadač sa Zelenortskih Ostrva na koti je od 34 gola, dok je bivši as crno-belih 2000. godine postigao 35 pogodaka u svim takmičenjima.

- Rikardo je izuzetan profesionalac. Raduje me što je uvek gladan golova, ali i što želi da asistira saigračima. Ne šutira ni penale, zaista je timski igrač. Ne opterećujemo se, ali voleo bih da obori rekord - zaključuje Stanojević.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija