• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: S. R.

28.05.2022

09:02

ILIEV KRIJE IMENA, ALI ZA INFORMER OTKRIVA: Imamo spisak sa petoricom kandidata za trenera!

Starsportphoto

Partizan

ILIEV KRIJE IMENA, ALI ZA INFORMER OTKRIVA: Imamo spisak sa petoricom kandidata za trenera!

Podeli vest

Čelnici crno-belih žele da Aleksandra Stanojevića nasledi neko od bivših igrača kluba koji su napravili dobre trenerske karijere u inostranstvu, poput Vladimira Ivića, Slaviše Jokanovića ili Marka Nikolića

Partizan puca navisoko! Čelnici crno-belih, prema saznanjima Informera, žele da Aleksandra Stanojevića na klupi nasledi neko od bivših igrača kluba koji su napravili dobre trenerske karijere u inostranstvu, poput Vladimira Ivića, Slaviše Jokanovića ili Marka Nikolića!

ŽELJE

SLAVIŠA JOKANOVIĆ
Godine: 53
Broj klubova koje je vodio: 9
Poslednji klub: Šefild junajted (2021)
Broj osvojenih trofeja: 6

MARKO NIKOLIĆ
Godine: 42
Broj klubova koje je vodio: 7
Poslednji klub: Lokomotiva Moskva (2021)
Broj osvojenih trofeja: 5

VLADIMIR IVIĆ
Godine: 45
Broj klubova koje je vodio: 4
Poslednji klub: Votford (2020)
Broj osvojenih trofeja: 5

Stanojević je, kao što je i najavljeno ranije, podneo ostavku u četvrtak, posle finala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde na "Marakani". Ekipa iz Humske poražena je u tom meču 2:1 (1:0) i tako treću sezonu zaredom ostala bez ijednog trofeja.

Brzo će reagovati

Rukovodioci Partizana bili su svesni da Stanojević namerava da ode, pa su već sačinili spisak potencijalnih naslednika. Izdvojili su tri stručnjaka koja su trenutno bez angažmana.

- Moraćemo brzo da reagujemo da bismo imali trenera pre početka priprema. Već obavljamo razgovore, a logično je da krenemo od najboljih trenera. Ideja nam je da pokušamo da angažujemo Ivića, Jokanovića ili Nikolića. Sve su to odlični treneri koji vole Partizan i trenutno nemaju posao. Dakle, ako se dogovorimo sa bilo kojim od njih, mogao bi odmah da preuzme ekipu. Ostaje da vidimo kakvi su njihovi planovi i vraća li se nekom u našu zemlju na duže - kaže naš izvor iz Humske.

Foto: Reuters

Želja Partizana je Vladimir Ivić



Mnogo je trenera koji su igrali u Partizanu, a koji su ili bez posla ili bi ih bilo moguće ubediti da napuste trenutni angažman i dođu u Humsku. Međutim, rukovodstvo srpskog vicešampiona neće nikog zvati dok ne vidi može li da angažuje nekog od trojice pomenutih.

Foto: reuters

Partizan želi da vrati Marka Nikolića



- Hoćemo najpre da vidimo možemo li da dovedemo nekog od trenera koji su se u inostranstvu dokazali kao zaista kvalitetni stručnjaci. Imamo još dobrih trenera, širok je spisak, ali za sada ostale nećemo zvati. Svakako imamo na umu Mladena Krstajića, Iliju Stolicu, Žarka Lazetića i Sašu Ilića. Međutim, oni nam trenutno nisu prioritet - objašnjava naš sagovornik.

OSTALI KANDIDATI



Mladen Krstajić - nema klub
Saša ilić - nema klub
Ilija Stolica - nema klub
Žarko Lazetić - vodi TSC
Veljko Paunović - nema klub

Još od zimus se govorilo da će Stanojević ovog leta napustiti Partizan. On je i sam posle meča sa Zvezdom rekao da je obavestio čelnike kluba o nameri da ode još posle remija sa Čukaričkim u prvenstvu 10. aprila ove godine. Uprkos tome, sportski direktor crno-belih Ilica Iliev i dalje se drži priče da nije očekivao rastanak sa iskusnim stručnjakom.

- Do poslednjeg trenutka verovali smo da će Stanojević ostati trener, tako da nekog drugog nismo ni tražili. Bili smo ubeđeni da će, ako osvoji Kup, ipak odlučiti da ostane. Nažalost, ni jedno ni drugo nije se desilo i tek sad ćemo tražiti novog trenera. Imamo spisak sa pet ili šest potencijalnih kandidata, ali ne bih da otkrivam imena. Razgovaraćemo sa svima, svako od njih ima svoje prednosti. Ne verujem da ćemo preseći pre sledeće nedelje - kaže Iliev za naš list.

Istrošio ga pritisak

Mesecima je trajalo Stanojevićevo nezadovoljstvo tretmanom Partizana u Srbiji. U više navrata isticao je da je njegov klub pokraden. Stoga nije iznenađenje što je želeo da ode.

- Sa Stanojevićem imam prijateljski odnos, naravno da smo razgovarali nakon što je dao otkaz. Razumem ga. Bio je pod konstantnim pritiskom dve godine, na prvoj liniji, stalno na udaru. Istrošen je i dosta mu je. Želim mu puno sreće u nastavku karijere - zaključuje Iliev.

Foto: Action Images via Reuters

Slaviša Jokanović

Odlaze Marković i Jojić

Novi trener Partizana imaće pune ruke posla, pošto će mu ekipa dobrim delom biti izmenjena. Klub će ovog leta napustiti vodeći igrači Lazar Marković i Miloš Jojić. Obojici ističu ugovori i neće im biti ponuđeni novi, jer nijedan nije opravdao očekivanja. Marković, iako ofanzivac i igrač sa najjačim renomeom, nije dao ni gol u domaćem prvenstvu. Osim njih, iz Humske će otići Milan Smiljanić, Lazar Pavlović, Rajko Brežančić i Ivan Obradović.


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mom52

pre 1 godinu

Biće neko od ovih koji su u drugom planu,jer ko će normalan,a da nešto vredi,da radi u srpskom fudbalu,samo početnici ili neuspešni treneri.

Slobodan

pre 1 godinu

Ti da imaš imalo karaktera trebao bi da odeš iz kluba a ne da biraš trenera. Dosta nam je tvog kenjanja.

Bojan

pre 1 godinu

Kada ćeš ti da odeš, i cela uprava. Vi ste glavni krivci za sunovrat Partizana. Dok vi ne odete nema nam boljitka. Treneri ništa ne odlučuju, a vi ste ljudi od koristi na čelu sa Vučelićem, Vazurom i drugima. Nikolić, Jokanović i Veljko Paunović su pravi treneri za ovaj klub. A očito ni jedan neće doći dok ova uprava ne ode.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija