• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2022

15:19

NIŠTA OD STRANCA! Aleksandar MENJA Aleksandra! Srbin SEDA na klupu Partizana!

Starsportphoto

Partizan

NIŠTA OD STRANCA! Aleksandar MENJA Aleksandra! Srbin SEDA na klupu Partizana!

Podeli vest

Posle odlaska Aleksandra Stanojevića sa klupe crno-belih, uprava Partizana intenzivno traga za njegovim naslednikom

Nekoliko imena bilo je u opciji, od Vladimira Ivića, Marka Nikolića, Saše Ilića, Mladena Krstajića, pa do Italijana Marka Simonea koji je ponuđen vrhuški srpskog vicešampiona.

Niko, ipak, od pomenutih neće sesti na užarenu klupu crno-belih, već se kao prva opcija kluba iz Humske pominje - Aleksandar Vuković!

Srpski stručnjak predvodio je Legiju u prethodnoj sezoni, u koju je došao kao "vatrogasac", posle posrnuća poljskog velikana.

I u kratkom periodu uspeo je da ekipu, od grčevite borbe za opstanak, dovede u mirnu luku, gde je i sačekala kraj šampionata Poljske.

Preuzeo ju je, kako "Mozzart sport" prenosi, u decembru sa zadatkom da spreči sunovrat u Drugu ligu Poljske, jer se tim iz Varšave u tom trenutku nalazio na dnu Ekstraklase, da bi je doveo do desetog mesta, što je veliki pomak imajući u vidu haos koji je zatekao zimus.

Foto: Reuters

Aleksandar Vuković

Inače je omiljen među navijačima, cenjen kod rukovodilaca, prepoznat u tamošnjoj javnosti kao pobednik, pošto je nekoliko puta gasio požar kad je Legiji bilo problematično, a najveći uspeh s njom ostvario najveći uspeh u dosadašnoj trenerskoj karijeri, jer ju je pre dve seozne doveo do šampionskog naslova.

Tokom igračke karijere, u Varšavi je proveo šest godina u dva mandata i tokom tog perioda četiri puta bio prvak države, a dvaput osvajač tamošnjeg kupa. Oprobao se još u Grčkoj (Ergotelis i Iraklis), da bi se zatim vratio u Poljsku i karijeru završio u Koroni Kjelce.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

i on e jadan da na.. jer klosari kako sto je Ilijev kupuje bombe koje ne znaju ni da igraju ,prepotentno g....prvo ih sve maknuti iz Partizana pa onda moze sve drugo

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija