• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2022

14:54

ŠOK - PARTIZAN DEFINITIVNO ZAVRŠIO SEZONU! Odustao od plej-ofa šampionata Srbije: Partizan ne želi da bude deo huliganskih pirova...

Starsportphoto

Partizan

ŠOK - PARTIZAN DEFINITIVNO ZAVRŠIO SEZONU! Odustao od plej-ofa šampionata Srbije: Partizan ne želi da bude deo huliganskih pirova...

Podeli vest

KK Partizan je završio sezonu 2021/22 i neće se takmičiti u plej-ofu domaće Superlige

Ovakvu odluku, klub je doneo nakon svih dešavanja tokom finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige, navodi se na sajtu Partizana.

Posle finala ABA lige Partizan je trebalo u petak da igra protiv FMP-a, ali su se crno-beli oglasili saopštenjem i poručili da neće učestvovati. Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović najavio je ovu mogućnost ranije, zbog nepravednih propisa, a sada je ova odluka konačna i potvrđena iz kluba.

- Posle svih apela koji su stizali i iz KK Crvena zvezda MTS i KK Partizan NIS, na svih pet utakmica su se dešavali brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica, ugrožavanja bezbednosti igrača i članova stručnog štaba, delimičnog i potpunog pražnjenja dvorane, kazni i brukanja srpske, odnosno regionalne košarke pred čitavim košarkaškim svetom. 

U svim događanjima, iz Partizana NIS nije izostala samokritičnost, jer su i predsednik Ostoja Mijailović u javnim nastupima i trener Željko Obradović na konferencijama za medije, javno kritikovali neodgovorne pojedince među navijačima crno-belih zbog njihovog neprimerenog ponašanja. Na žalost, nije urodilo plodom.

Partizan ne igra šamopionat Srbije

Ovim činom, Partizan NIS želi da pošalje poruku kako više ne želi da bude deo huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu. Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana NIS i Crvene zvezde MTS bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svet. 

Foto: Starsportphoto©

 

Istovremeno, klub ovim činom ostavlja prostor svim relevantnim faktorima da do početka nove sezone sednu i donesu rešenje koje će sprečiti da se slične stvari ikada ponove. 

Želja KK Partizan NIS je da naš Beograd i naša Srbija imaju dva predstavnika u Evroligi, a ovakvim ponašanjem pojedinaca i njihovim nesankcionisanjem, do ostvarenja te želje nikada nećemo doći. 

Naša zemlja je pokazala da je kadra da organizuje vrhunske sportske događaje. Baš nedavno održani “Final Four” Evrolige pravi je primer za to. Dvorana puna navijača Olimpijakosa praćenih navijačima Crvene zvezde, ukupno četiri kluba, veliki broj turista u našem gradu i niti jedan jedini incident.

Zaključak: Ipak možemo! I to je slika koju bi svi trebali da šaljemo iz Beograda kao košarkaške prestonice Evrope.

Takođe, ovom prilikom želimo da ukažemo i na činjenicu da za 20 godina učestvovanja u Evroligi i Evrokupu, na svim utakmicama u Beogradu zabeleženi incidenti kao na poslednjih pet utakmica finalne serije AdmiralBet ABA lige. To nam govori da nada za ispravljanje duboko ukorenjenih pogrešnih stvari ipak ima osnova.

Foto: Starsportphoto©

 

Zbog toga što nada ipak postoji, KK Partizan NIS će u narednom periodu učinite sve što je u njegovoj moći da se godinama nagomilavani problemi u Košarkaškoj ligi Srbije konačno reše i da se liga iz pozicije u kojoj pojedinci imaju monopol na donošenje svih bitnih odluka vrati pod okrilje nacionalnog Saveza koji bi bio garant jednakih uslova za sve. Jer samo jednaki uslovi za sve su dobra osnova da se tenzije smire i da se okrenemo isključivo košarci.

Ovakav stav kluba je jedinstven i podržali su ga svi njegovi članovi, od Uprave, predsednika, stručnog štaba, do igrača. Partizan NIS ostaje na svom putu, okrenut takmičenjima u regionu i pod okriljem Evrolige, bez bilo kakvih ideja da se takmiči u bilo kojim drugim ligama.

Ovim putem, KK Partizan NIS još jednom upućuje javni apel da se problemi koji potresaju srpsku i regionalnu košarku reše zajedničkim naporima. Samo tako ćemo moći da idemo napred. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 1 godinu

Opet spinuju...Nema ko da igra, pošto samo 4 stranca mogu a oni bez Pantera, Mura, Madara, Ledeja, Lesora, Kuruca, Glasa gube i od FMP. O tome se radi.

AS

pre 1 godinu

KAD NEKO NE MOŽE DA OPRAVDA SKUP PROJEKAT KAO ŠTO JE DOVOĐENJE SVETSKOG TRENERA, ZVUČNIH I SKUPIH IGRAČA, SA CILJEM OSVAJANJA SVEGA A NE OSVOJIŠ NIŠTA, ONDA JE OVO NAČIN DA SKINEŠ ODGOVORNOST SA SEBE I PREBACIŠ NA ZAMISLI SVOJE NAVIJAČE IZMEĐU OSTALOG. BEDNO. E SAD KAD ISPADNU U TREĆI RANG I OSTANU BEZ DRŽAVNOG NOVCA, TO NE ZNAM KAKO ĆE DA OPRAVDAJU.

digitalac

pre 1 godinu

Opet neka ujdurma.Vrše pritisak na savez i sudije da im se pomogne.Čudan klub,čudna družina !!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija