• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2022

10:53

RADIKALNE PROMENE U HUMSKOJ! Vazura najavio: Pregovaramo sa Ngojem, četiri domaća i tri strana igrača! Biće velikih promena, odlazaka... (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

RADIKALNE PROMENE U HUMSKOJ! Vazura najavio: Pregovaramo sa Ngojem, četiri domaća i tri strana igrača! Biće velikih promena, odlazaka... (VIDEO)

Podeli vest

Radikalne promene, kada se radi o igračkom kadru, spremaju se u Partizanu nakon dolaska novog trenera Ilije Stolice

 

Partizan pregovara sa sedmoricom fudbalera, potvrdio je generalni direktor Partizana Miloš Vazura na prozivci u Zemunelu na startu priprema za novu sezonu. 

Žilijen Ngoj, bivši fudbaler Eupena, želja je crno-belih.

Foto: Starsportphoto

 

- Prošle godine smo bili spremni da platimo transfer. Sada je on slobodan. Čudno je, ali je bilo lakše dok je imao klub. Sada ima i druge ponude. U kontaktu smo, želimo ga, ali je to za sada sve. Neće se svakako završiti brzo - rekao je Vazura i nastavio: 

- Dovešćemo dva ili tri stranca, Iliev kao sportski direktor pregovara, kao i nekoliko domaćih igrača. Prelazni rok nije praktično ni počeo, a mi već krećemo na pripreme. Pregovaramo sa četiri domaća i tri strana igrača. Biće velikih promena, očekujemo veliki broj odlazaka i dolazaka.  Idemo ka tome da rešimo goruće.

Foto: Starsportphoto

Parizan se sprema za remont

Pored dolazaka, mnogi igrači će napustiti Humsku.

- Mnogo je igrača kojima ističu ugovori, svima smo se zahvalili i želimo da osvežimo tim sa novim trenerom. Biće potpuno jasna slika pre odlaska u Sloveniju, znaće se sve za nekoliko dana. 

Što se tiče finansijske situacije, Vazura kaže da je dobra:

- Igranje Evrope klubu znači mnogo. Liga Evrope je prioritet, ali i LK se pokazala kao dobro takmičenje. Finansijska situacija je dobra, kao i uvek poslednje tri godine, sve trenere možete da pitate to, sve je stabilno, ostvarili smo dobar bonus na Sadiku, pa ulazimo u ovaj prelazni rok rasterećenije nego pre. Mnogi su se nadali da nećemo ostvariti taj bonus za Sadika, žao mi je zbog njih.

Vazura: Nećemo moliti FSS

Vazura je imao šta da poruči Fudbalskom savezu Srbije i zbog nepozivanja Marka Milovanovića i Sameda Baždara u reprezentacije.

- Negativno gledamo na odnos prema našim mladim igračima. iz poštovanja prema FSS neću da pričam nista, ali smatram da je greška što Milovanović i Baždar nisu pozvani. Slično je u prethodnom periodu bilo sa Stevanovićem pa je sada u Sitiju. Ne zovemo Savez da pozivaju naše igrače u reprezentaciju, nećemo moliti, ali će se svaki igrač odazvati. Pogledajte samo koliko je igrača poniklih kod nas, a igraju za A reprezentaciju: Vlahović, Milenković, Lukić....

Ipak, priznaje Vazura da Partizan ne može finansijski da parira Zvezdi kada je prelazni rok u pitanju.

- Nismo približno sumu od 4.000.000 evra za obeštećenja kao Zvezda. Imamo svoj budžet i po učinku stranaca smo pokazali da bolje radimo, iako se u javnosti postavljaju stvari kao da Rikardo nije postigao 35 golova, da Leonardo i Tavamba nisu ostvarili šta su ostvarili... Kada su domaći igrači u pitanju tu ne možemo da pariramo rivalu jer može da ponudi više novca.  Uzeli su nam nekolicinu igrača. 

Vazura dodaje i da komšije imaju više ponuda za igrače.

- Zvezda ima ponude i za igrače na klupi, poput Ohija. Ni nemamo ponudu za Rikarda koji je postigao 35 golova. Ne govorimo da imamo ponudu da bismo podigli igraču cenu, imamo ponude za naše štopere, mlade igrače, ali nećemo brzo donositi odluke. Što se tiče Rikarda, hoćemo da ostane i on želi da ostane, lepo mu je ovde. Imamo ponude. Rikardo ima tri dodatna dana slobodno, ali dolazi, već danas će biti u Beogradu.

Foto: Starsportphoto

 

Što se tiče prodaje mladih igrača, Patizan zna koga ne želi da proda.

- U zavisnosti od toga koga trener kaže da treba da ostane, sigurno znamo koga nećemo da prodamo. Reći će trener ovog ostavite, ovog prodajte. Ne moramo da prodamo kao ranije, mada u poslednje vreme i nismo, zaboravio sam taj period. Kada smo morali tada smo prodali Škuletića za četiri miliona evra. Svaki put Partizan ima ponuda za mlade igrače, nije dovoljno dobra i ako bude reagovaćemo.


Titula je prioritet!

- Uvek je prioritet titula, ali prethodne sezone nismo uspeli da sačuvamo prednost. Pod čudnim okolnostima smo izgubili titulu, ali zatvaramo to poglavlje. Stanojević je rekao stav, a mi ga podržali. Kolega iz Zvezde je dao veliki intervju kao da su osvojili titulu sa 20 bodova razlike. Nisu osvojili sa duplo više bodova iako su imali duplo veći budžet. Verujemo da će sve biti pošteno naredne sezone i da neće biti nijedne greške. Prethodne godine je bilo mnogo bolje suđenje nego pretprošle, te se nadam da će ove biti savršeno.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 1 godinu

Има ли понуде за Миљковића ? Ако нема, понудити мираз уз њега па да иде.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17