• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2022

18:50

OVO JE VELIKA STVAR ZA PARTIZAN! Vujošević OTKRIO šta je mnogo puta ISTICAO!

Starsportphoto

Partizan

OVO JE VELIKA STVAR ZA PARTIZAN! Vujošević OTKRIO šta je mnogo puta ISTICAO!

Podeli vest

Posle osmogodišnje pauze Partizan će sledeće sezone ponovo igrati u Evroligi, zahvaljujući suspenziji ruskih klubova

Sjajna vest za se one kojima je crno-bela boja obradovala sve kojima su crno-bele boje bliže srcu, a među njima i Duška Vujoševića.

Navijači i dalje pamte kakve su uspehe pravili dok je ekipom dirigovao legendarni trener... Borbe na glavnoj evropskoj pozornici ponovo će se voditi u Beogradu.

- Crno-beli su prvi put dobili nešto što nisu „zaradili“ na terenu, za razliku od nekih drugih, kod kojih je to bio češći slučaj. Bio je red i da se tako nešto desi - rekao je za Sport klub Duško Vujošević, pa nastavio:

- Ova vajld kard je splet određenih okolnosti, svima dobro poznatih, posle isključenja ruskih klubova. Da u ovom trenutku ne mešamo politiku i sport. A opet, zahvaljujući tome, ispravljena je jedna velika nepravda, s obzirom da je Partizan u nekoliko navrata, u relativno bliskoj prošlosti, i te kako zaslužio višegodišnju pozivnicu.

Foto: Starsportphoto

Duško Vujošević u razgovoru sa direktorom Partizana Zoranom Savićem

Dobro zna Vujošević šta može sve da donese ova današnja odluka.

- Ovo je velika stvar za klub, zbog koje smo svi mi, partizanovci, mnogo srećni. Ali, igranje Evrolige je daleko više. Mnogo puta sam istakao da je to najbolja škola za igrače u Evropi, kroz koju oni mnogo napreduju. Ekipa će morati da bude u skladu sa izazovima, težinom i kvalitetom takmičenja. Dva evroligaša iz Beograda, mnogo je dobra stvar generalno za srpsku košarku. Učešće crno-belih izazvaće i reakciju Crvene zvezde, a to je sve za vetar u leđa košarkaškom sportu u celini.

Nedavno su Crvena zvezda i Partizan igrali finale ABA lige, u kome je sport nekako ostao u drugom planu... Ružna dešavanja van terena sigurno neće moći da prođu tek tako u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Oni jesu strogi, kao što je jasno da postoje određene teškoće sa navijačima, od kojih je bacanje sitnih predmeta na parket, još i najmanji problem. Setimo se samo kako je Velika Britanija svojevremeno izašla na kraj sa ružnim scenama na fudbalskim stadionima. I kod nas bi država morala da pokuša da sredi situaciju, zbog interesa sporta u celini, slika koje se šalju daleko od granica zemlje. Da se razumemo, sporta nema bez navijača, ali ne sme da se toleriše kriminal. Trebalo bi da se uspostavi red, poštuju pravila, ali… Navijačko ponašanje je refleksija nečeg drugog, sve se dešava po sistemu spojenih sudova. U svakom slučaju, puno sreće i uspeha Partizanu u Evroligi - istakao je Vujošević za Sport klub.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

izgubio si ti kompas odavno od kako siusao u smrdljivu politiku

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija