• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

29.06.2022

10:52

JEDAN OD NAJBOLJIH FUDBALERA KLUBA IZ HUMSKE ZA INFORMER PORUČUJE: Neću otići iz Partizana bez titule!

Partizan

JEDAN OD NAJBOLJIH FUDBALERA KLUBA IZ HUMSKE ZA INFORMER PORUČUJE: Neću otići iz Partizana bez titule!

Podeli vest

Želim da podignem šampionski trofej sa crno-belima, to je cilj koji sam zacrtao i neću odustati dok ga ne ostvarim * Moguće je da ovde završim igračku karijeru, kaže Izraelac

Titula je glavni motiv što sam ostao u Partizanu, to je cilj koji sam zacrtao i neću odustati dok ga ne ostvarim, poručuje Bibars Natho (34) u razgovoru za Informer!

Jedan od najboljih fudbalera srpskog viceprvaka je u finišu minule sezone produžio ugovor do kraja 2023. godine, a glavni razlog za to je novi pohod na šampionsku krunu. Otkako je došao u Humsku u avgustu 2019, nije uspeo da podigne nijedan trofej sa crno-belima i zato žarko želi da prekine taj post.
 

Porodica uživa

Izraelac je svestan da će borba u narednom prvenstvu biti još teža, jer je ulog i direktan plasman u Ligu šampiona, ali veruje da "parni valjak" konačno može da sruši petogodišnju dominaciju Crvene zvezde.

- Titula je glavni motiv što sam ostao u Partizanu. Želim da osvojim trofej namenjen prvaku države, to mi je najveća želja i neću odustati dok to ne ostvarim. Pričao sam i ranije koliko volim ovaj klub, da se u njemu osećam sjajno, kao i da moja porodica uživa u Beogradu. Supruga je počela da radi, sinovi idu u školu, treniraju fudbal... Nije bilo nijednog razloga da ne nastavimo saradnju - kaže Natho za naš list.

Iskusnom vezisti je teško palo što su crno-beli u finišu prošle sezone ostali bez titule, iako su u većem delu prvenstva imali bodovnu prednost.

Foto: informer

Bibars Natho i novinarka Informera Marija Zorić



- Očigledno da nismo osvojili dovoljan broj bodova. Imali smo čak 98, ali nedostajalo nam je još malo da bismo bili prvaci. Naravno, ostaje ogromna žal što dobra sezona, u kojoj smo i u Evropi daleko dogurali, nije krunisana bar jednim trofejom. Boli nas to, ali moramo da idemo dalje. Naredna takmičarska godina će biti još teža, čeka nas žestoka borba. Titula donosi i mesto u Ligi šampiona, pa je samim tim dodatno dobila na značaju. Moraćemo da budemo spremni na sve - jasan je Natho.

Tokom pauze došao je novi trener Ilija Stolica, a otišao veliki broj igrača. Ipak, iskusni vezista smatra da će, uz pomoć kvalitetnih pojačanja, ekipa ponovo biti konkurentna u svim takmičenjima.

- Sa novim šefom stručnog štaba promenio se sistem, način rada, mentalitet... Na to moramo svi brzo da se adaptiramo i da što pre dostignemo neophodni nivo forme. Već za desetak dana igramo prvu takmičarsku utakmicu, kreće prvenstvo i moramo odmah da počnemo da pobeđujemo. Posebno će teško biti u tim uvodnim mečevima. Bitno je da od starta upisujemo bodove, čak i ako igra ne bude ubedljiva. Prilično se promenio tim ovog leta i ako ne budemo počeli kako treba, onda će i pritisak biti mnogo veći.

Bivši as Olimpijakosa moskovskog CSKA uporedio je rad Ilije Stolice i njegovog prethodnika Aleksandra Stanojevića.

- Velika je razlika između njih dvojice. Imaju drugačije zahteve, neguju različit stil igre. Što je i normalno, jer svaki trener ima neku svoju viziju i ideje. Na kraju, mi smo profesionalci i moramo da se prilagodimo svim promenama i da ispunimo ono što se od nas traži. To je naša obaveza - tvrdi Natho.

Ne patim od toga da nosim kapitensku traku


Kreator igre "parnog valjka" je i veliki ljubimac navijača Partizana, koji u njemu vide pravog vođu na terenu i budućeg kapitena.
-To je veliki kompliment i mnogo mi znači. "Grobari" su za mene nešto posebno. Smatram da ta traka koja se nosi oko ruke ipak nije ono najvažnije. Postoji mnogo igrača koji su lideri u svojim timovima, a nisu kapiteni. Kada sam bio klinac, stalno su mi govorili da se vođa ne postaje, već se takav prosto rodiš. Iskreno, meni nije potrebno da nosim kapitensku traku, jer se i ovako uvek trudim da za ekipu dam sve od sebe na terenu i van njega i nastaviću to da radim - objašnjava Natho.

Novajlije imaju kvalitet

On dodaje da su se novajlije dobro uklopile i da će sigurno pomoći ekipi da ostvari zacrtane ciljeve.

- Momci koji su došli imaju kvalitet, odmah se to vidi. Šehovića znam od ranije, Fića je tu već nekoliko dana, a i Patrik polako ulazi u ritam. Nije lako nadomestiti odlazak sedam-osam igrača iz prošle sezone. Ipak, verujem u sve njih, svesni su gde su došli. Znaju da je ovo veliki klub, da su ambicije visoke i da će morati da se nose sa teretom velikih očekivanja.

Kapiten izraelske reprezentacije ušao je u proceduru dobijanja srpskog pasoša. Naredne sezone nosiće i novi broj na dresu, a ne krije da bi voleo možda čak i da završi igračku karijeru u crno-belom dresu.

- Istina je, umesto šestice ubuduće ću na leđima imati desetku. Taj broj sam nosio pre nekih 20 godina, kada sam ulazio u profesionalne vode, a kasnije sam ga promenio. Međutim, sad želim desetku da nosim do kraja, da sa njom završim karijeru. I vrlo je moguće da to bude baš u Partizanu - zaključuje Natho.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija