• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.07.2022

19:00

BURAN REMI U NIŠU! Radnički ISPUSTIO POBEDU u 96. minutu! Partizan se PROVUKAO na Čairu! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

BURAN REMI U NIŠU! Radnički ISPUSTIO POBEDU u 96. minutu! Partizan se PROVUKAO na Čairu! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana remizirali su u drugom kolu Superlige Srbije na Čairu protiv niškog Radničkog rezultatom 3:3 (1:1).

Kao u najvećem košmaru počela je utakmica po crno-bele. Još su se gledaoci smeštali na tribinama, kada je Bojan Mlađović iznenadio kompletnu odbranu srpskog vicešampiona i posle centaršuta iz „slobodnjaka“ pronašao put do Stevanovićeve mreže.

Samo 12 minuta trebalo je izabranicima Ilije Stolice da se vrate u igru, pošto je heroj Nišlija bespotrebno napravio penal gurnuvši i nagazivši Vujačića u svom šesnaestercu i dozvolio Partizanu da izjednači.

Pre će sneg pasti u julu, nego Natho promašiti penal, što je Izraelac potvrdio poslavši golmana Radničkog u jednu, a loptu u drugu stranu, na isteku 14. ninuta.

Nastavio je Parni valjak posle gola još agresivnije, napadao, stvarao šanse. Najbolju je imao Rikardo (24.) kada ga je u dva navrata pročitao Drobnjak, pa udarac Vujačića preko gola nakon kornera (32.)... ali je nedostajala završnica.

Zabrinuli su se navijači crno-belih, kada je Aleksandar Pejović u finišu prvog dela „polomio“ Stevanovićevu prečku, na isteku 37. minuta, ali i uzalud poradovali pogotku Slobodana Uroševića. Bek Parnog valjka uspeo je da zatrese mrežu 120 sekundi kasnije, međutim, reakcijom VAR-a utvrđeno je da se defanzivac Partizana nalazio u ofsajdu i pogodak je poništen.

RADNIČKI - PARTIZAN 3:3 (1:1)

STADION: Čair.

SUDIJA: Dejan Trifković. ŽUTI KARTONI: Tolordava, Aksentijević, Mlađović, Mesarović (Radnički) - Filipović, Marković, Urošević, Zdjelar, Vujačić (Partizan).

STRELAC: Mlađović 2, Dimić 50, Jovanović 54 - Natho 13, Urošević 71, Rikardo penal 90.

RADNIČKI (4-2-3-1: Drobnjak - Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović - Pejović, Marjanović (74. Mesarović) - Dimić (68. Mićubući), Jovanović (68. Štulić), Mitrović – Petrov (90. Tomić).

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović – Filipović (46. Šehović), Vujačić, Marković, Urošević – Zdjelar, Andrade (82. Holender), Natho (57. Belić) – Menig (68. Terzić), Rikardo, Petković (57. Lutovac).

Već na startu drugog dela, ponovo se kao na početku meča, zatresla mreža Partizana. Lazar Jovanović je protutnjao pored Šehovića i poslao loptu ka Stefanu Dimiću, koji je bio neumoljiv za 2:1.

Nije imala rešenje odbrana Partizana za Jovanovića, koji je samo četiri minuta kasnije i sam se upisao u strelce, povećavši vođstvo Nišlija na 3:1, nanevši ozbiljnu glavobolju Iliji Stolici.

Pokušao je trener crno-belih uvođenjem Kristijana Belića i Lutovca da donese boljitak u igri, međutim, defanzivci Radničkog su imali odgovor na svaku pretnju gostiju.

Foto: Starsportphoto

Saša Zdjelar u prodoru

Uspeo je Partizan u 71. minutu da dođe do drugog gola na utakmici. Postigao ga je Urošević, za razliku od prethodnog puta na regularan način i „zakuvao“ stanje na terenu – 3:2.

Nije se predavao domaćin, nastavio je sa napadima, pa je do četvrtog gola mogao u 82. minutu, kada je kapiten Pejović drugi put na utakmici pogodio prečku, silovitim udarcem iz „slobodnjaka“.

Kada se šanse ne iskoriste, sledi kazna, a ona je došla na najbolniji način za Nišlije. Nepotrebno je Bojan Mlađović faulirao Aleksandra Lutovca u šesnaestercu, VAR je potvrdio najtrožu kaznu, pa se Rikardo Gomeš potrudio da Partizan ipak neporažen napusti Čair, uprkos veoma lošoj igri u drugom poluvremenu - 3:3.

Kako je utakmica tekla pročitajte u nastavku teksta.

Dobar dan i dobrodošli na naš blog posvećen meču 2. kola Superlige između Radničkog i Partizana.

TOK MEČA.

DRUGO POLUVREME

96. minut - Rikardo gol!!!!! Utakmica je završena 3:3!!!!!! Rikardo je pogodio iz penala, pošto je Mlađović strušio Lutovca u šesnaestercu!!!!

95. minut - PENAL ZA PARTIZAN!!!! Bojan Mlađović je oborio Aleksandra Lutovca, a Rikardo Gomeš će izvesti najstrožu kaznu!!!

90+2. minut - Žuti karton za Mesarovića. Sava Petrov je završio utakmicu, na terenu je Branislav Tomić.

90+1. minut - Šehović je imao priliku da izjednači, ali je očajno odreagovao i šansa je propala.

90. minut - Igraće se još šest minuta u sudijskoj nadoknadi.

85. minut - Žuti karton i za Igora Vujačića.

83. minut - Andrade je završio utakmicu, na terenu je Filip Holender.

81. minut - Bomba Pejovića iz slobodnog udarca i ponovo se zatresla Stevanovićeva prečka!!! Koliko sreće je imao Partizan u ovoj situaciji!!!!

Foto: Starsportphoto

navijači Radničkog

80. minut - Odličan šut Pejovića i još bolja intervencija Stevanovića, koji se bacio i odbranio pokušaj kapitena Nišlije.

75. minut - Žestoki sukobi na terenu, igrači su se našli u sukobu, pa se razmahao kartonima Trifković. Dobili su ih Aksentijević i Mlađović (Radnički), Urošević i Zdjelar (Partizan).

74. minut - Promena u Radničkom. Umesto Saše Marjanovića u nastavku meča igraće Aleksandar Mesarević.

74. minut - Bespotrebno je Marković ušao u raspravu sa sudijom Dejanom Trifkovićem i zaradio žuti karton.

71. minut - GOOOOOOOOOOOL!!!! Urošević smanjuje na 3:2, na asistenciju Terzića. Sjajan udarac sa 17 metara završio je iza nemoćnog Drobnjaka.

69. minut - Centaršut Andradea ka Rikardu, brži je bio Marko Drobnjak i uhvatio loptu ispred napadača Partizana.

68. minut - Menja i Tomislav Sivić, Mićibući i Nikola Štulić će na teren. Izlaze strelci Lazar Jovanović i Stefan Dimić koji je zamenio Japanca. U Partizanu Meniga je zamenio Nikola Terzić.

67. minut - Sevnula je kontra na drugoj strani, Mitrović je pobegao Šehoviću i imao otvoren put, odlučio se da šutira, zamalo neprecizno pored gola.

66. minut - Udarac Zdjelara sa opko 20 metara po zemlji, lak posao za Drobnjaka.

65. minut - Mitrović je prošao po desnom boku i iznudio korner.

62. minut - Ništa ne štima u igri crno-belih, potpuna nepovezanost, ne mogu da priđu šesnaestercu Radničkog.

60. minut - Centaršut Andradea iz kornera, Drobnjak je u padu pokupio ovu loptu.

56. minut - Dvostruka izmena u Partizanu, Natha menja Lutovac, dok Kristijan Belić dobija šansu umesto Mihajla Petkovića.

54. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!!! Nišlije vode 3:1, Stefan Mitrović je centrirao iz kornera, a noćna mora Partizana Lazar Jovanović sada postigao gol, preciznim udarcem po zemlji i udvostručio prednost svog tima!!!

52. minut - Silovit udarac Pejovića iz velike udaljenosti, Stevanović je krajnjim naporom vrhovima prstiju odbranio njegov udarac.

50. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Stefan Dimić je strelac za Nišliuje. Prošao je Jovanović pored Šehovića i zavrnuo u šesnaesterac, a Dimić preciznim šutem zatresao mrežu. Proveriće VAR i ovu situaciju. Sve je čisto, vodi Radnički!!!

49. minut - Udarac Meniga sa distance, jako neprecizno, daleko iznad Drobnjakove prečke.

48. minut - Korner za Radnički izveo je Marjanović na prvu stativu, a Savić neprecizno šutirao glavom.

47. minut - Odličan prodor Meniga, ušao je u šesnaesterac, ali ga je u poslednjem trenutku sjajnim startom zaustavio Tolordava.

Foto: Starsportphoto

Tolordava i Rikardo u duelu

46. minut - Ipak Stolica Menja, na terenu je Zlatan Šehović umesto požutelog Aleksandra Filipovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Očekujemo početak drugog poluvremena, nema promena u oba tima.

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme.

45+4. minut - Slobodan udarac za Marjanovića iskosa kod gol-aut linije i odlična intervencija Stevanovića.

45. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

45. minut - Centaršut za Uroševića, koji se nije snašao u šesnaestercu i prilika da se ugrozi Drobnjak je propala. 

40. minut - OFSAJD!!!! Ipak nema gola za Partizan, bek Partizana bio je u ofsajd poziciji prilikom postizanja gola.

39. minut - GOOOOOL!!!! Urošević je strelac posle kornera iz blizine!!!!! Partizan vodi!!!! Ipak će VAR proveriti potencijalnu ofsajd poziciju.

37. minut - PREČKA ZA RADNIČKI! Kakvu je šansu imao Aleksandar Pejović, posle duplog pasa sa Petrovim, usledio je šut kapitena Nišlija i mnogo sreće za već savladanog Stevanovića. Fortuna je bila saveznik crno-belih.

34. minut - Tolordava se nije snašao pred svojim golmanom, pustio je loptu koja je umalo došla Rikardu, ali je Drobnjak bio oprezan i na vreme pokupio centaršut. Ljut je bio Gruzin zbog loše reakcije u ovoj situaciji.

32. minut - Novi korner Andradera i sjajna prilika za Vujačića, koji je nadmudrio Tolordavu i sa šest metara pokušao glavom, međutim, udarac je završio nekoliko santimetara iznad Drobnjakove prečke.

31. minut - Rikardo se driblingom oslobodio čuvara, unutar šesnaesterca dobro šutirao iskosa, ali je Drobnjak bio dobro postavljen i bez problema ukrotio njegov šut.

Foto: Starsportphoto

Rikardo Gomeš u duelu sa Drobnjakom

28. minut - Novi centaršut Andradea iz kornera, iz drugog plana je pokušao Marković, ali je lopta bila jača i popularni Sveta nije uspeo lepo da je zahvati.

27. minut -  Potpuno neprimetan Menig do sada, ali ukazala mu se prilika posle odbitka iz kornera, natrčao je na loptu na nekih 13-14 metara od gola, ipak, Petrov je izblokirao njegov udarac.

24. minut - Kakva šansaaaaaaa za Rikarda, našao se u kontri sam oči u oči sa Markom Drobjaka, zaobišao ga, ali je Čačanin oba puta pravovremeno reagovao i sprečio najboljeg strelca Superlige u prošloj sezoni da donese potpuni preokret u korist crno-belih! Ima Partizan za čim da žali. 

21. minut - Fauliran je Svetozar Marković, ali se igrač Radničkog provukao bez kartona.

17. minut - Kuva na Čairu, rasplamsala se borba, pa su nastale i manje čarke, koje su se ubrzo smirile.

15. minut - Žuri karton za Tolordavu iz Radničkog.

14. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Natho je strelac!!!! Izraelac je sigurno izveo najstrožu kaznu, precizno po zemlji za 1:1. Poslao je golmana u jednu, a loptu u drugu stranu.

13. minut - Slobodan udarac izveo je Andrade, a odbrana Radničkog njegov centaršut izbacila u korner. Posle ubačene lopte Andradea, na drugoj strani prihvatio je Vujačić, a onda je Mlađović bespotrebno gurno crnogorskog reprezentativca i napravio PENAL! Posle odgledanog VAR-a, sudija Trifković je pokazao na belu tačku. Natho će izvesti penal.

10. minut - Ništa se ozbiljnije ne dešava, Partizan drži loptu u posedu.

5. minut - Sada Partizan preti, posle centaršuta Meniga, Petković je imao sjajnu šansu, šutirao glavom, ali nije bio precizan. Tražili su crno-beli penal u ovoj situaciju, međutim, sudija Trifković je samo odmahnuo rukom.

4. minut - Žuti karton, prvi na utakmici dobija Aleksandar Filipović, jedno od šest pojačanja Partizana.

2. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!!!! Samo 120 sekundi bilo je dovoljno Nišlijama da dođu do vođstva, a strelac je Bojan Mlađović. Najviše je skočio u šesnaestercu, na centriranu loptu i šokirao defanzivce crno-belih!!! Radnički vodi 1:0. 

Foto: Starsportphoto

igrači Radničkog slave vođstvo protiv Partizana

1. minut - Meč je počeo.

19.58 - Akteri izlaze na teren Čaira.

19.57 - Utakmica uskoro počinje. 

19.16 - Trener Radničkog Tomislav Sivić u najavi meča je otkrio koji će tim suprostaviti vicešampionu Superlige.

- Živimo u svetu modernih tehnologija i prosto je nemoguće da ja nešto pokušam da sakrijem. Kao što mi otprilike znamo ko će igrati za njih, tako i oni znaju ko će igrati za nas. Duel protiv Partizana će početi sledeća postava: Drobnjak, Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović, Pejović, Marjanović, Dimić, Jovanović, Mitrović i Petrov. To je najbolje što sada imamo, a nedostaje nam samo Jamkam, koji se polako oporavlja nakon što je bolovao od malarije - pričao je Sivić u najavi utakmice i zaista se odlučio za tu startnu jedanaestoricu.

19.08 - Podsetimo se šta je trener Partizana Ilija Stolica rekao pred gostovanje na Čairu:

- Radnički je ekipa prema kojoj imamo zdravu dozu respekta, već sledeće nedelje izlaze na evropsku scenu i želimo im sreću. Radnički je odigrao u prvom kolu mnogo bolje nego što je to pokazao rezultat. Jasno nam je da ćemo pred sobom imati ekipu koja ima zdrave i realne ambicije. Ne mogu da predvidim šta će se događati, ali trudićemo se da otvorimo utakmicu kvalitetno. Ali, kako bude odmicala utakmica odgovaraće i nama jer ćemo se prilagođavati na teren, hvataćemo svoj ritam, svaki minut koji zajedno provedemo na terenu je jako važan. Nije važno kako ćemo otvoriti utakmicu nego kako ćemo je zatvoriti - istakao je Stolica.

Pozvao je šef struke crno-belih na oprez zbog terena u Nišu:

- Nismo sigurni u kakvom stanju je teren, koji neće odgovarati ni domaćinu, ni nama. Nadam se da će biti u boljem stanju nego prošle godine kada je Partizan gostovao u Nišu, kad je bio neprihvatljiv za fudbalsku utakmicu - dodao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Skul

pre 1 godinu

fala zvalavi sto drzis ovu izdajnicku upravu sve ti jebem

Vuki

pre 1 godinu

Znači, trebalo im je dva penala da dodju do boda?

Bojan

pre 1 godinu

Sa ovakvom igrom Partizan je udaljen od totule sto miliona svetlosnih godina. Zato ni jedan trener nije ni želeo doći u Partizan zbog ovakve uprave. Gde je Marko Nikolić? Od kako je otišao titule nema, a neće je ni biti. Nemamo ni golmana kako treba. Odbrana, rupa. Primimo dva gola za 5 minuta. I onda nam poklone penal u 97 minutu za remi. Titula je već sada izgubljena. I 20 miliona evra za učešće u grupnoj fazi Lige šampiona. Sada je sve gotovo. Već imamo dva boda manje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija