• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2022

14:30

OGLASIO SE IVICA ILIEV! O Partizanu minimalno! Progovorio o svojim planovima i Dušanu Vlahoviču!

Starsportphoto

Partizan

OGLASIO SE IVICA ILIEV! O Partizanu minimalno! Progovorio o svojim planovima i Dušanu Vlahoviču!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana eliminisani su večeras u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su na svom terenu u Humskoj odigrali nerešeno 2:2 (1:0) protiv kiparskog AEK iz Larnake. Ilija Stolica je smenjen, a novi trener je Savo Milošević. Sada se oglasio i doskorašnji sportski direktor Ivica Iliev, ali nije mnogo pričao o klubu, već o sebi i Dušanu Vlahoviću

Partizan je napustio usled nesuglasica sa Miloradom Vučelićem jer se predsednik usprotivio ideji da se smeni Ilija Stolica da bi samo desetak dana kasnije povukao taj potez!

Foto: Starsportphoto

 

Iliev ne planira da se vrati, kao što je bio slučaj 2019! Zapravo, smatra da je vreme za iskorak u funkcionerskoj karijeri.

- Podneo sam ostavku pre nekoliko dana na funkciju sportskog direktora Partizana. To je bio moj izbor, posle sedam godina želim da se okušam u novoj avanturi van Srbije- rekao je Ivica Iliev u intervjuu za navijački portal TotoJuve!

Novinari pomenutog sajta kontaktirali su Ilijeva uoči početka nove sezone Serije A, u svetlu činjenice da je adut Stare dame, Dušan Vlahović, prve seniorske korake u Partizanu počeo baš za vreme njegovog mandata.

- Ovo će biti Dušanova sezona. U prošloj je nailazio na poteškoće, ali je to prirodno u dresu vrhunskog kluba. Uprkos svemu, učinak za Juventus je bio pozitivan. Pokazao je i u Torinu da je igrač ogromnog kvaliteta, što je nadoveštavao od malena, kao veoma talentovan! Bilo je samo pitanje vremena kad će demonstrirati talenat. Nikad se nisam pokajao zbog izbora da ga uvedem u prvi tim Partizana. Reč je o jednom od najvećih talenata koje sam video u karijeri. A video sam dosta fudbalera. Vlahović nema čemu da zavidi, primera radi, Halandu, koji je među najjačim napadačim Evrope! Na istom je nivou, a onda možemo da pričamo o formi i fizičkim aspektima.

Foto: fkpartizan.rs

a

Nakon dolaska u Torinu, Dušan Vlahović je u napadačkom trozupcu igrao kao centralni špic...

- U stanju je da postigne između 25 i 30 golova po sezoni. Ta dva šampiona će Dušanu omogućiti da se zabavlja. Po mom mišljenju, Juventus neće moći ponovo da neslavno završi trku za naslov i baš će Vlahović biti među protagonostima lova na Skudeto!

Njegova prednost mogla bi da bude u činjenici da je u reprezentaciji Srbije već sarađivao sa Kostićem.

- Sviđa mi se način igre doskorašnjeg fudbalera Ajntrahta. Nametnuo se u Bundesligi, nimalo jednostavnoj sa stanovištva intenziteta i tehnike. Filip je brz, a njegovi centaršutevi savršeni za napadače. Di Marija i Kostić važe za neke od najboljih asistenata u evropskom fudbalu zbog čega Juve nije mogao da napravi bolji izbor za napadača kakav je Vlahović. Siguran sam da će Argentinac i Srbin svake sezone beležiti po 15 asistencija“.

Foto: REUTERS/Massimo Pinca

 

Stručnjaci daju početnu prednost sjajno pojačanom Interu i šampionskom sastavu Milana,  Iliev smatra da Juve ne bi niko smeo da otpiše iz trke za titulu.

- Nadam se da će Dušan u dresu Juventusa postići ono što nije sa Partizanom. Na kraju krajeva, boje su nam iste. Vidim ga kako osvaja skudeto, kako je pri ili na vrhu liste strelaca, kako je među najboljima u Ligi šampiona“, dodao je Iliev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija