• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2022

10:49

PRED GOSTOVANJE KELNU! Petrićev čovek od poverenja pričao o formi, Rikardu, nadigravanju Francuza i šansama u Nemačkoj!

Starsportphoto

Partizan

PRED GOSTOVANJE KELNU! Petrićev čovek od poverenja pričao o formi, Rikardu, nadigravanju Francuza i šansama u Nemačkoj!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana gostuju Kelnu u 3. kolu Lige konferencija, sa željom da dođu do prvog trijumfa na evropskoj sceni ove sezone. Tim povodom o šansama crno-belih na Rajnenerdži stadionu za “Informer” je govorio prvi asistent u stručnom štabu Gordana Petrića, proslavljeni as crno-belih Albert Nađ

Aktuelni asistent u stručnom štabu Gordana Petrića, nekadašnji kapiten, a potom i funkcioner kluba iz Humske smatra da crno-beli podižu formu iz meča u meč.

- Sumirajući dosadašnje rezultate u Evropi, protiv Nice smo zaslužili mnogo više od poraza, nadigrali smo ih u svim segmentima. Što se tiče Slovačkog, obzirom na to kako je meč tekao, moramo da budemo zadovoljni remijem. Sada idemo Kelnu, koji igra odlično, što su pobedom nad Dortmundom to i potvrdili – rekao je Albert Nađ za “Informer”, a potom nastavio da iznosi komplimente na račun budućeg rivala:

- Izvanredna su ekipa, ali bila je i Nica pa smo ih nadigrali. Ne zavisi, ipak, sve od nas, potrebno je i malo sreće u fudbalu. U predstojećem meču, za nas bi sve osim poraza predstavljalo sjajan rezultat, uoči revanša pred našim navijačima.

PODIGLI SMO FORMU

Proslavljeni as negira tezu da Parni valjak ove sezone igra promenljivo, posle ispadanja iz Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice na penale.

- Nije tačno da igramo po principu toplo-hladno, kao što se priča. Stvorili smo kontinuitet, od večitog derbija krenuli smo sa ređanjem dobrih rezultata. Igrali smo dobro i protiv Zvezde, Radnika, Kolubare, utakmicu sa Radničkim smo rešili u poslednjim momentima, desila se samo ta Mitrovica, Vojvodinu smo dobili ubedljivo... – iznosi argumente Albert Nađ.

Partizan se ekspresno oporavio od šoka u kupu i kvalitet demonstrirao u duelu sa Lalama.

- Bitno je da smo se posle kiksa uzdigli i ostvarili značajnu pobedu. Reakcija igrača je bila izvanredna, uspeli su da se izdignu iz teške situacije, koja nije nimalo bila laka. Vojvodinu smo nadigrali u svim segmentima, i pored toga što su bili sa igračem manje u određenom delu meča, priveli smo utakmicu profesionalno kraju i upisali nove bodove.

NEMA B EKIPA, SVAKI TIM JE NAJJAČI

Nekadašnji ljubimac grobara smatra da u Ligi konferencija nema izvođenja “drugih” (rezervnih) timova.

- Nica je fantastična ekipa, igrali su sa najboljim timom protiv nas u Beogradu. Tako će biti i sa Kelnom. Priče koje kruže da jače ekipe izvode druge sastave protiv slabijih ekipa ne piju vodu. Imaju svoju računciu, Keln jeste sad ispred tri ekipe u našoj grupi, ali Nica je taj Keln nadigrala, kao i mi Nicu. Favoriti su, ne bežimo od toga, ali smatram da imamo čemu da se nadamo u Nemačkoj.

OSTALI MORAJU DA POMAŽU RIKARDU

Najbolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš je ove sezone daleko od prošlogodišnjeg učinka, kada je poneo epitet rekordera kluba iz Humske.

Na evropskoj sceni napadač sa Zelenortskih ostrva je postigao šest golova, dva puta je bio precizan protiv AEK-a Larnake, tri puta u dvomeču sa malteškim Hamrunom, dok je u grupnoj fazi Lige konferencija pogodio na gostovanju Slovačkom.

- Rikardo je bitan igrač za naš tim i to ne može niko da ospori. Ali važno je i to da svi ostali na terenu omoguće njemu da postigne gol. Bitno je ima pomoć, da mu Natho da loptu i da Živković ili Urošević centriraju... Da ne nabrajam u detalje, suština je da svih 10 prvotimaca mora da igra za Rikarda, kao i on da im se “nudi”, tada će lakše stizati do golova - kaže Nađ za naš portal.

DIJABATE IMA KVALITET

Mnogo toga u Kelnu zavisiće i od učinka Dijabatea, po mnogima, najbolje akvizicije Partizana u prethodnom prelaznom roku.

- Dijabate ima određeni kvalitet, ali fudbal je timska igra i ne zavisi samo od 11 igrača, već od 18 fudbalera. Znači, svakom igraču koji se nađe u protokolu mora da bude jasno da čim kroči na teren treba da pruži maksimum.

NE ODUSTAJEMO OD TITULE

Partizan je uspeo da smanji zaostatak za Crvenom zvezdom i prednost spusti na pet bodova.

- Prvenstvo je dugo i mnogo bodova je u opticaju. Borićemo se do poslednjeg momenta, dokle god postoji i teoretska šansa. Biće opterećenja od Evrope, imamo 14 utakmica do kraja novembra, mnogo se nakupilo, ali u ovom momentu imamo razloga za optimizam. Igramo sve bolje i ne odustajemo od titule – istakao je Albert Nađ za “Informer”.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija