• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Z.

26.10.2022

10:28

PARTIZAN U NICI IGRA ZA ISTORIJSKO PRVO MESTO! Crno-beli u četvrtak mogu da obezbede proleće u Evropi!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN U NICI IGRA ZA ISTORIJSKO PRVO MESTO! Crno-beli u četvrtak mogu da obezbede proleće u Evropi!

Podeli vest

Partizan nikad nije osvojio lidersku poziciju u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Ukoliko 'parni valjak' slavi sutra protiv Francuza u 5. kolu Lige konferencija, srušiće tu tradiciju i obezbediće osminu finala

Fudbaleri Partizana sutra uveče protiv Nice (18.45, RTS 1) mogu da ispišu novu stranicu klupske istorije! Crno-beli će u 5. kolu Lige konferencija imati priliku da pobedom nad francuskim prvoligašem obezbede prvo mesto u grupi D, ali i direktan plasman u osminu finala!

Ekipa iz Humske nikad u prošlosti nije uspela da takmičenje u grupnoj fazi nekog evrokupa završi na liderskoj poziciji. Na Azurnoj obali im se pruža mogućnost da sruše tu lošu tradiciju, pa nema sumnje da će izabranici Gordana Petrića imati motiva napretek. Pogotovo ako se uzme u obzir da bi prolaskom među 16 najboljih izbegli baraž i eventualni dvomeč sa nekim od timova koji su ispali iz Lige Evrope.
Samo hrabro

Verujem u trijumf nad Nicom, to ne bi bilo iznenađenje. Nisu oni PSŽ, pa da ih se plašimo
Darko Tešović

Partizan ima motiva napretek

Takođe je veoma bitna činjenica da bi trijumf na "Alijanc rivijeri" doneo Partizanu i značajan skok na rang-listi UEFA, na kojoj je trenutno 67. Osvojio bi dva boda za klupski koeficijent i napredovao za deset pozicija, čime bi stekao daleko bolju poziciju za žreb narednog leta. I na kraju, "parni valjak" bi popravio i stanje u kasi, pošto bi mu pobeda donela premiju od 1,75 milion evra.

Foto: Starsportphoto

 



Nekadašnji vezista crno-belih Darko Tešović (52) uveren je u novi uspeh.

- Nica nije bauk i zato ne bi bilo iznenađenje da Partizan ostvari povoljan rezultat. I Keln smo svi mnogo uzdizali samo zato što dolazi iz Bundeslige, pa se ispostavilo da možemo dva puta zaredom da ih pobedimo. Verujem da će momci sutra odigrati opušteno, bez straha i prevelikog respekta, jer nisu oni Pariz Sen Žermen. Ukoliko momci iz Partizana budu hrabri, čvrsti i na svakom delu terena svesni, odgovorni i jednostavni, neće biti problema. Motiv im je prvo mesto u grupi, više od toga im ne treba. Imaće priliku i protiv Slovačkog u poslednjem kolu, ali zašto ne završiti posao odmah - poručuje Tešović za Informer.

Klinčarski: Konačno igramo na rezultat


Legenda crno-belih Nikica Klinčarski (65) očekuje da će Petrićeva ekipa ostvariti cilj u Francuskoj.
- Partizan je konačno počeo da igra na rezultat. Onako kako treba, kako i navijači najviše vole. Ovaj tim je stekao dovoljno iskustva, ima snage i kvaliteta da se nosi sa svakim rivalom, čak i sa onima koji su možda na papiru jači. Momci su to dokazali u dva duela sa Kelnom. Očekujem pozitivan rezultat sutra, pogotovo jer se Nica provukla u Beogradu. I verujem da ćemo na kraju biti prvi u grupi. To bi bila velika stvar za imidž i rejting kluba, ali i za samopouzdanje igrača i trenera - kaže Klinčarski za Informer.

Odbranu svi igraju

Navijače "parnog valjka" najviše brine nešto slabija izdanja defanzivne linije, odnosno podatak da su na nekoliko utakmica ove sezone primali više od jednog pogotka (dva od AEK Larnake i Čukaričkog, po tri od niškog Radničkog, Hamruna, Slovačkog i Javora). Odbrana je na ukupno 22 duela kapitulirala 25 puta (prosečno 1,14), ali zato napad funkcioniše odlično. Postignuto je 56 golova ove sezone, tačnije 2,54 po meču.

Iskusni stručnjak smatra da to ne mora ništa da znači.

- Ne vidim zašto bi odbrana bila označena kao slabiji deo Partizanovog tima. Fudbal je kolektivna igra. Protiv Kelna su svi učestvovali u defanzivi, počev od centarfora. To što je na nekim utakmicama primljeno više golova nije samo do poslednje linije. Možda vezni red nije odradio svoj posao ili krila nisu pomagala bekovima. Videli ste da su Vujačić, Marković i Urošević često bili i strelci ove sezone, tako da je sve stvar timske igre - jasan je Tešović.

 

LIGA KONFERENCIJA

5. kolo

Grupa D

Četvrtak
Nica - Partizan 18.45
Slovačko - Keln 18.45

Standings provided by Sofascore

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija