• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

27.10.2022

08:33

SRPSKI VICEŠAMPION VEČERAS ŽELI DA OVERI PROLEĆE U EVROPI! Crno-beli jure prvu pobedu u Francuskoj

Starsportphoto©

Partizan

SRPSKI VICEŠAMPION VEČERAS ŽELI DA OVERI PROLEĆE U EVROPI! Crno-beli jure prvu pobedu u Francuskoj

Podeli vest

Partizan hoće da sruši lošu tradiciju protiv Nice u 5. kolu Lige konferencija (18.45). Klub iz Humske nikad u istoriji nije uspeo u gostima da savlada neki tim iz Lige 1

Fudbaleri Partizana spremni su da protiv Nice sruše lošu tradiciju i ostvare prvu pobedu na tlu Francuske (18.45, RTS 1, Arena 1 premijum)! Crno-beli nikada u klupskoj istoriji nisu uspeli u gostima da savladaju neki tim iz Lige 1, pa će večeras na Azurnoj obali u 5. kolu Lige konferencija pokušati da prekinu taj niz i ujedno overe novo proleće u Evropi!

Srpski vicešampion trenutno je lider u grupi D sa osam bodova, a uspeh na "Alijanc rivijeri" zagarantovao bi mu prvo mesto pre poslednje runde. To ujedno donosi i direktan plasman u osminu finala. Jasno je da izabranicima Gordana Petrića neće biti nimalo lako, jer će naspram sebe imati ekipu čija je vrednost čak 234 miliona evra, a čine je zvučna imena poput Kaspera Šmajhela, Dantea, Rosa Barklija, Arona Remzija, Marija Lemine, Nikolasa Pepea...

Uvek pod pritiskom

Pored toga, ni statistika nije na strani Beograđana. Dosad su odigrali deset duela sa "trikolorima" i samo jednom slavili, uz četiri remija i pet poraza. Taj trijumf je ostvaren daleke 1965. godine protiv Nanta kod kuće (2:0), dok se "parni valjak" nikada nije radovao u Francuskoj (gubio od Nanta, Marseja i Tuluza).

SKOR PROTIV FRANCUZA

Sezona 1965/66.
Partizan - Nant 2:0, 2:2
Sezona 1985/66.
Partizan - Nant 1:1, 0:4
Sezona 2003/04.
Partizan - Marsej 1:1, 0:3
Sezona 2003/04.
Partizan - Okser 1:4
Sezona 2000/10.
Partizan - Tuluz 2:3, 0:1
Sezona 2022/23.
Partizan - Nica 1:1


Iskusni vezista Ljubomir Fejsa (34) veruje da je došlo vreme da se to sada promeni.

- Znamo šta nam je činiti u Nici. Protivnik ima izuzetno kvalitetan tim, ali mi smo došli da pružimo maksimum i ostvarimo još jedan povoljan rezultat. Biće teško, jer oni praktično nemaju više prava na grešku. Sve utakmice u Evropi su manje-više slične, ni sa kim nije lako igrati, a u Partizanu nikad nisi rasterećen. Pritisak je tu, svesni smo kakve su nam obaveze i da opuštanja nikad nema i ne sme da ga bude - kaže Fejsa.

Nica se u prvom okršaju u Humskoj provukla i izvukla bod (1:1), ali će posle iznenađujućeg poraza od Slovačkog (2:1) sada morati da ide na sve ili ništa. I trener Lusijan Favr je pod pritiskom, preti mu otkaz zbog slabih rezultata ove sezone, a večeras neće moći da računa na suspendovanog štopera Žan-Klera Todiboa.

Foto: partizan.rs

 


Fejsa kaže da će sve te činjenice više biti motiv za domaćina nego prednost za Partizan.

- Svaki meč je priča za sebe. Oni su se posle kiksa protiv Čeha okrenuli pripremi za duel sa nama i sigurno će juriti trijumf. Upoznali smo ih, znamo šta možemo da očekujemo i odakle nam preti opasnost. Imaju nezgodne pojedince, ali najbitnije je da mi odigramo na pravom nivou - jasan je Fejsa.

Pokazali zube

Crno-beli neće biti kompletni na Azurnoj obali, pošto zbog povreda na gostovanje nisu krenuli desni bek Aleksandar Filipović i vezista Patrik Andrade. Defanzivac Siniša Saničanin (27) smatra da to neće poremetiti planove.

- Posle dve pobede nad Kelnom, verujem da naši navijači sad očekuju da slavimo i u Nici. Pokazali smo zube ove sezone i videli da možemo sa svima da se nosimo. Ispratili smo i njihove partije i rezultate, ali ne obaziremo se mnogo na to. Došli smo u Francusku da igramo fudbal i uživamo na terenu, to nam je i trener Petrić rekao u svlačionici. Verujem da ćemo ispuniti sve taktičke zamisli i ostvariti naš cilj - poručuje Saničanin.

Foto: Starsportphoto©

 

Vad iz Mađarske glavni arbitar

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da glavni arbitar na duelu Nice i Partizana bude iskusni Ištvan Vad (43) iz Mađarske. On je 2015. godine sudio crno-belima protiv Steaue u Humskoj (4:2) u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a ove sezone je pravdu delio na četiri utakmice u evrokupovima. Pomagaće mu zemljaci Vensel Tot i Ištvan Albert, dok je četvrti Adam Farkaš.


LIGA KONFERENCIJA

5. kolo
Grupa D

Četvrtak
Nica - Partizan 18.45
Slovačko - Keln 18.45


Standings provided by Sofascore

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija