• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2022

16:09

PETRIĆ PRED SPARTAK NAJAVIO PROMENE! Rotacije i protiv Subotičana!

Starsportphoto

Partizan

PETRIĆ PRED SPARTAK NAJAVIO PROMENE! Rotacije i protiv Subotičana!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana u odloženom meču 7. kola Superlige Srbije dočekuju Spartak iz Subotice (četvrtak, 16.30)

Crno-beli su u poslednjem meču savladali TSC u Bačkoj Topoli sa 3:2 i brzo zaboravili remi u Humskoj sa Javorom iz Ivanjice.

- Igrači su i fizički i emocionalno umorni. Nadam se da će se odmoriti i da ćemo sutra odraditi tu utakmicu, pa da se posle lepo odmorimo i sačekamo prireme - rekao je trener Partizana Gordan Petrić, uoči utakmice protiv Spartaka.

U Humskoj su odavno skenirali narednog rivala.

- Spartak je ekipa koja se traži, menjali su trenera. Nisu u istoj formi kao prošle godine. Uspavani su i pored toga što imaju igrače koji mogu da naprave razliku. Za nas sutrašnja utakmica znači mnogo - kaže šef struke crno-belih.

On je dodao da Partizanu svaka pobeda olakšava posao.

- Utakmicu protiv TSC-a smo zaboravili, mada nam jeste donela mir. Dobili smo možda na mišiće, TSC je verovatno zaslužio bod, ali nama je bitno da smo pobedili. Sastav je bio kombinovan, postoji mogućnost da ćemo i sutra kombinovati.

Foto: Starsportphoto

fudbaleri Partizana

Ponovo je kapiten Urošević bio tema novinarskih pitanja zbog sve bolje forme.

- Našao se i protiv Čukaričkog u dobroj poziciji, ali je Natho odigrao majstorsku loptu. Nama je Đorđević 2007. doneo prvenstvo golovima iz slobodnih udaraca. Čaki je to rešio, ali ja njega znam dok je još igrao u Radu, da ima dobru levu nogu, znam njegove kvalitete od pre, sada je to pokazao.

Objasnio je Petrić i zašto je menjao sistem protiv TSC-a.

- Gurnuli smo Dijabatea u špic, pa smo prebacili na 5-3-2, pa ljudi pitaju zašto se igra ovako, postoje razlozi zašto se bira neki sistem, jer smo hteli da zgusnemo odbranu, pošto ne možemo da ispratimo njihove igrače na sredini terena, tako smo i primili gol. Belić i Andrade, naši vezisti koji "imaju nogu", nisu mogli da igraju, pa smo morali da kombinujemo. Kada na stolu imate toliko igrača koji mogu da počnu utakmicu, morate da nađete najbolju postavu da dođete do pobede.

Urošević je često na utakmicama išao i preko granice umora, ali Petrić ističe da je to i do genetike, ali i do njegovog karaktera.

- On je takav tip igrača, ako kažete da ide preko maksimuma, on ide, voli i preko umora da ide, zadnje dve-tri godine je odigrao sve utakmice, to je za poštovanje i primer za sve igrače u ligi. On ima i genetiku, on je takav kakav je, neki igrači nisu takvi, neko ima to, neko nema, ali opet iz tih igrača moramo da izvučemo maksimum, ko koliko može da uradi.

Upitan je Petrić da li očekuje da Urošević bude na spisku reprezentativaca za Katar.

- Ne znam ni kada je spisak, ali video sam da dosta selekcija sada kada objavljuju spisak da čekaju kući da li će videti spisak, kao Brazilci, neki se raduju i neki tuguju. Ne znam da li će Čaki čekati sa nama, mislim da je Piksi već odlučio, da li je Čaki zaslužio, jeste, da li će ići, mislim da nije realno. Mi igramo drugačiji stil, sa bočnim igračima koji nisu odbrambeni igrači, možda je samo jedan bočni igrač odbrambeni, ostali su svi napadači. Čaki je zaslužio, ali ne verujem da će biti na spisku.

Veruje da protiv Spartaka neće biti slična situacija kao protiv Javora, koji je odneo bod iz Humske.

- I ovo što se desilo protiv Javora, mi smo mogli da završimo i ranije, nismo dali šanse, imali smo dobru utakmicu, desilo se to što se desilo, penal u finišu, da li će biti tako protiv Spartaka, ne verujem, Spartak nije slična ekipa, a već sam i igračima rekao da moraju stalno da se dokazuju i ponavljaju. Spartak dolazi rasterećeno, ovo što su pitali da odlože utakmicu, oni su se vezivali za sledeću utakmicu, mi moramo da se skoncentrišemo, da izvučemo ove dve utakmice, nemam primedbu na igrače, nekad su neke tehničke stvari slabije, popravićemo i to.

Foto: Starsportphoto©

 

Očekuje Petrić da bi komunikacija oko VAR-a u Srbiji mogla da se poboljša kao što je to slučaj u Engleskoj.

- Pratim Engleze, mislim da su oni izbegli tu problematiku i neke situacije sa VAR-om u odnosu na početak kada su ga uveli. Možda malo VAR drugačiji je sada osećaj nego kao kada smo mi igrali bez VAR-a, stani kreni, ali VAR treba da reaguje uvek kada nešto vidi. Tu između sudija treba da se napravi bolja saradnja, u Engleskoj je dosta bolje, kako će biti kod nas u narednom periodu, videćemo, opet je i problematično da li ja ili neki treneri treba da komentarišu to.

Novinare je interesovalo i šta misli o tome što je izvučen Šerif kao rival u 1/16 finala.

- Kada smo izvukli Nicu i Keln, dosta prijatelja je pitalo za karte, za ovu utakmicu me niko nije pitao. To pokazuje da možda nismo izvukli atraktivnog protivnika, čuo sam da su oni neke igrače pustili, ali dosta ima do te utakmice, ne znam šta će biti, da li ćemo moći da preletimo preko Moldavije, nismo dobili ovo što sam ja želeo, Lacio koji sam želeo, Bragu koja je kvalitetna, Norvežane sa kojima bismo se mučili, tako da i ovo što nismo prvi u grupi ispada da imamo još jednu evropsku utakmicu koju možemo da prođemo.

Petrić se nada i da će biti što više ponuda za njegove igrače tokom zime, jer je to dokaz da su dobro radili i skrenuli pažnju.

- Daj bože da dođu ponude, znači da su igrači skrenuli pažnju na sebe, rekao sam da klub ima svoju politiku, tačno se zna šta dobijamo i šta gubimo, ali ako neko ode želim im svu sreću, ako neko ode, doći će novi igrač, neka odu svi ako mogu.

Dijabate nije dao gol u domaćem prvenstvu, pa je to predočeno i Petriću.

- Ja to nisam znao da nije dao u domaćem prvenstvu, ali ću ga pitati kada će dati gol. Neosporavano je talentovano dete, ne bi bio u nekim klubovima koji su jači od nas, kao Lester, rekao sam da se on igra fudbala, pa je počeo da ga igra, pa je u jednom momentu počeo opet da se igra. Ali video sam da ga protiv TSC-a čuva četiri igrača. On će biti posle priprema drugi igrač, ako ostane - istakao je Gordan Petrić.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija