• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2022

15:30

SENZACIJA U HUMSKOJ! Luka je Partizanova MUKA! Bijelović ŠOKIRAO Partizan! Spartak POMOGAO Zvezdi! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

SENZACIJA U HUMSKOJ! Luka je Partizanova MUKA! Bijelović ŠOKIRAO Partizan! Spartak POMOGAO Zvezdi! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana poraženi su od Spartaka u odloženom meču sedmog kola Superlige Srbije rezultatom 0:1 (0:0)

Gol odluke postigao je Luka Bijelović u 86. minutu, koji je presudio crno-belima i još više ih udaljio od osvajanja šampionske titule!

Ovim porazom je Parni valjak ukočio u jednoj od najlošijih partija ove sezone, pa se donekle i "oprostio" od toliko željene titule, jer će posle najnovijeg neuspeha teško, gotovo nemoguće, prekinuti dominaciju večitog rivala. I to pred odlazak na reprezentativnu pauzu, zbog Mundijala u Kataru.

Bezidejno su izgledali izabranici Gordana Petrića u prvih 45 minuta. Odlučio je trener crno-belih da promeša karte i u ovaj duel uđe nešto ofanzivnije, sa dvojicom napadača Rikardom Gomešom i Andrijom Pavlovićem, potpomognuti mladim Samedom Baždarom.

I pored toga, domaći su se mučili, teško stvarali prilike, naspram gostiju koji su potpuno rasterećeni ušli u ovaj okršaj i na početku utakmice bili i opasniji rival.

O dešavanjima iz prvog poluvremena svedoči činjenica da se na najbolju priliku čekalo do 37. minuta. Imali su je igrači Partizana, kada je posle udarca Baždara na odbijenu loptu natrčao Aleksandar Lutovac i silovitim šutem pogodio – stativu! Golman Spartaka Manojlović je već bio savladan, ali je Fortuna bila njegov saveznik u toj akciji i Plavi golubovi su “preživeli”.

PARTIZAN - SPARTAK 0:1 (0:0)

STADION: Partizana. Sudija: Nikola Radaković. Žuti karton: Manojlović, Bijelović (Spartak). Strelac: Bijelović 86.

PARTIZAN (4-4-2): Popović – Lutovac, Marković, Saničanin, Urošević – Traore, Natho, Pantić (63. Menig), Baždar – Pavlović (46. Dijabate), Rikardo. Klupa: Stevanović, Dijabate, Fejsa, Ilić, Jović, Menig, Šehović, Terzić i Vujačić.

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović – Tanasin, Ostojić, Bogićević, Vitorović (65. Šimura) – Đurasović, Tumbasević – Bijelović, Stanić, Srećković (81. Todoroski) - Hrstić. Klupa: Dubljanić, Baksevanos, Bosić, Filipović, Mijatović, Obradović, Šimura, Stajković, Todorovski, Tošeski i Đurasović

Do kraj uvodnog dela, prilike da promene rezultat imali su Rikardo i Baždar, međutim, odbrana Subotičana je oba puta zaustavila napadače Parnog valjka.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Tek što je počelo drugo poluvreme, Spartak je mogao do vođstva. Izbio je u kontri Srđan Hristić ispred Aleksandra Popovića, dobro šutirao, a golman Partizana kratko intervenisao, dovoljno da se lopta od prečke odbije u polje. Ni iz drugog pokušaja, kada mu je odbila lopta, Hristić nije uspeo da se ispravi, pa je šansa da povedu Subotičani propala.

Žaliće u Humskoj i za “zicerom” Svete Markovića u 69. minutu, kada mu je kao na tacni loptu poslao Birbas Natho. Izraelac je maestralno izveo “slobodnjak” i centrirao u kazneni prostor, ali je štoper Parnog valjka pokušao u padu i bio “prekratak” da sprovede njegovu ideju u vođstvo Petrićeve ekipe.

Čak tri puta ukazala se prilika Markoviću da glavom pošalje loptu u mrežu gostiju, međutim, i posle kornera Natha u 70. minutu nije bio precizan, što je izazvalo uzdahe na sablasno praznim tribinama stadiona Partizana.

I kada se šanse ne iskoriste, sledi kazna, a izrekao ju je Luka Bijelović u 86. minutu. Tek što je uzeo kapitensku traku od Srećkovića koji je napustio teren, mladi Bijelović je iskoristio nepažnju u odbrani crno-belih i pogodio, za šokantno vođstvo i ispostavilo se pobedu od 1:0!

Do kraja meča, šansu da donese bod Petrićevom timu imao je i Rikardo, čiji su udarci išli u okvir gola Spartaka, ali uvek ih je sa lakoćom kupio nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde.

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice u Humskoj. Senzacija se dogodila, Spartak je pobedio crno-bele sa 1:0!

91. minut - Nova šansa za Spartak! Pobegao je strelac jedinog pogotka odbrani Partizana, izbio sam pred Popovića, ali je golman Partizana pravovremeno istrčao, skratio mu ugao i ukrotio njegov pokušaj loba.

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade u meču Partizana i Spartaka!

88. minut - U manje od 60 sekundi dva pokušaja Partizana. Najpre je Natho loše zahvatio loptu na ivici peterca, a potom je Rikardo tukao glavom preko gola.

86. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!!! Vodi Spartak u Humskoj!!! Luka Bijelović je strelac, šok za Partizan!!!

84. minut - Evo još jednog udarca u okvir gola Spartaka, uputio ga je Rikardo, silovito šutirao, a Manojlović ukrotio njegov udarac.

83. minut - Kakav kiks u odbrani Partizana, lopta je išla ka praznoj mreži, ali je Popović uspeo da je stigne.

81. minut - Završena je utakmica za Nikolu Srećkovića, kapiten gostiju ustupa mestu Andreju Todoroskom. Kapitenska traka je sada kod Luke Bijelovića.

80. minut - Ni tri uzastopna kornera nisu donela promenu rezultata, jer je centaršut Natha ispred Uroševića pokupio Manojlović.

79. minut - Ponovo prete crno-belih, kombinovali su Natho i Baždar, da bi na kraju Menigov šut izblokirali igrači Spartaka. Partizan će izvesti treći uzastopni udarac iz ugla.

Foto: Starsportphoto

 

77. minut - Saničanin je poslao loptu ka Uroševiću, međutim, kapitena Partizana je zaustavila odbrana Spartaka. Nisu uspeli dugo da zadrže posed Subotičani, jer je ubrzo fauliran Dijabate.

73. minut - Još jedna velika prilika za crno-bele! Novi korner izveo je Natho i "pogodio" Markovića u "trepavicu", koji i treći put u meču pokušava glavom sa peterca i biva neprecizan, preciznije, šalje loptu daleko od Manojlovićeve mreže!

70. minut - Slobodan udarac izveo je Spartak, tačnije, Srećković, a drugoj strani kombinovali su Bijelović i Tanasin, da bi usledio centaršut Tanasina, potom i faul Bogićevića u napadu.

69. minut - Žuti karton i za Filipa Manojlovića zbog odugovlačenja igre.

Foto: Starsportphoto

 

68. minut - Kakva šansa za Partizan! Slobodan udarac izveo je Natho, centrirao u šesnaesterac, a Sveta Marković pokušao u padu da zahvati loptu, međutim, bio je kratak i "zicer" je propao. 

67. minut - Napada Partizan, Natho šalje loptu ka Menigu, ali Tumbasević u poslednjem trenutku interveniše. U međuvremenu prvi žuti karton na utakmici za Luku Bijelovića iz Spartaka.

65. minut - Promena i u Spartaku. Japanac Noboru Šimura igraće u nastavku meča umesto Vladimira Vitorovića.

63. minut - Ponovo menja Petrić, umesto Danila Pantića igraće Kvinsi Menig u poslednjih pola časa.

61. minut - Još jedan šut u okvir gola Spartaka, posle kornera Natha loptu je glavom zahvatio Svetozar Marković i tuakao, pravo u Manojlovića koji je bio dobro postavljen!

60. minut - Nova šansa za crno-bele: Oštar centaršut Rikarda po zemlji iskosa u šesnaestercu Spartaka, lopta je otišla pored svih igrača i završila na drugoj strani terena.

Foto: Starsportphoto

 

58. minut - Korner je bio za Partizan, međutim, Danilo Pantić je poput prethodnika iz Spartaka napravio košarkaški rečeno "ličnu u napadu".

54. minut - Đurasović pravi faul u napadu, dok u šesnaestercu Spartaka je Urošević uspeo iz teške situacije da centrira, ali i pošalje loptu preko gola.

51. minut - Dijabate se poigravao u šesnaestercu Spartaka, međutim, defanzivci Subotičana su ga pročitali i otklonili opasnost. Sada je zapretio i Luovac na ubačaj Natha, našao se pored Srećkovića, a onda se okliznuo i šansa Partizana je propala.

50. minut - Rikardo je izgubio balans, a potom i loptu, da bi zatim Pantić pokušao da centrira, ali je bio izblokiran.

Foto: Starsportphoto

 

48. minut - Hrstić prečka! Kakav promašaj za Spartak, sevnula je kontra gostiju, Srđan Hrstić je šutirao, Popović odbranio kratko, lopta se od prečke odbila istom igraču koji je pokušao, ali ni izbliza golu, kao kod prethodnog pokušaja!! Najbolja prilika za Subotičane!

Foto: Starsportphoto

kapiten Spartaka Srećković posle promašaja Srđana Hristića
 

47. minut - Čim je ušao Dijabate je asistirao Baždaru koji se našao u dobroj poziciji, međutim, kao u prethodnim slučajevima je izblokiran kod šuta.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Kao što smo rekli, Petrić je na teren poslao Dijabatea, meč je završen za Pavlovića.

Fuseni Dijabate će u nastavku igrati umesto Andrije Pavlovića, Partizan se vraća na formaciju sa jednim napadačem. 

Foto: Starsportphoto

 

Uskoro počinje drugo poluvreme.

Završeno je prvih 45 minuta na utakmici Partizan - Spartak. Prazne mreže u Humskoj 0:0!

45. minut - Igraće se još 60 sekundi sudijske nadoknade u prvom poluvremenu. 

44. minut - Korner za Spartak izveo je Srećković, Tumbasević bio pored Markovića i Pavlovića, koji su uspeli da ponovo izbace loptu. Imaće Subotičani novi udarac iz ugla, a Srećković ga je ponovo izveo, sada ga je Pantić zaustavio u pokušaju da uputi novi centaršut.

43. minut - Ponovo je Rikardo Gomeš bio u šesnaestercu Spartaka, međutim, izblokiran je. Na vreme je reagovala odbrana Subotičana, iako je napadač sa Zelenortskih Ostrva uspeo da uputi udarac.

Foto: Starsportphoto

trener Spartaka Ljubiša Dunđerski

40. minut - Posle centaršuta Lutovca, Baždar je u padu loše zahvatio loptu koja je otišla daleko pd gola gostiju.

37. minut - STATIVA! Najbolja šansa za Partizan, posle šuta Baždara lopta se odbila do Aleksandra Lutovca koji je strahovito tukao, ali je okvir gola bio saveznik golmana Manojlovića i igrača Spartaka! Kakva prilika za crno-bele!

34. minut - Sada je šutirao i Siniša Saničanin, previsoko i neprecizno, bez potrebe da bivši čuvar mreže Crvene zvezde interveniše.

33. minut - Odigrali su kratak pas Rikardo i Natho, Izraelac je želeo da uposli Pavlovića, ali je pogrešio u predaji lopte.

31. minut - Opet prete crno-beli, Baždar je poslao pas ka Rikardu, koji je loše odreagovao, ni blizu opasnosti po gol Subotičana.

Foto: Starsportphoto

Filip Manojlović, golman Spartaka

29. minut - Kombinovali su Natho i Pavlović pred kaznenim prostorom Spartaka, lopta je došla Rikardu, usledio je šut napadača Parnog valjka koji je otišao tik pored desne stative Manojlovićevog gola.

28. minut - Opet preti Partizanu Srećković, ispred koga je u poslednjem trenutku intervenisao Pantić koji se vratio u svoj šesneasterac i pomogao defanzivcima crno-belih.

26. minut - Prekid sviran u korist Spartaka, pošto je Natho igrao rukom. Usledio je centaršut u kazneni prostor domaćih, ali prelak posao za Aleksandra Popovića ispred koga je pala lopta.

Foto: Starsportphoto

 

24. minut - Sjajna ideja Traorea i Pavlovića, na asistenciju veziste, napadač Partizana je propustio loptu ka Rikardu Gomešu, ali on nije ispratio njihovu zamisao i propala je prilika da se ugrozi Manojloviću. Sada i Baždar šalje pas ka Pavloviću, međutim, bila je prebrza lopta za nekadašnjeg igrača Čukaričkog.

22. minut - Silovit udarac Sameda Baždara izblokirao je Miloš Ostojić. Ostao je na zemlji bivši štoper Partizana, pošto ga je šut Pazarca dobro "očešao" po leđima". Nastaviće, ipak, meč.

21. minut - Baždar je izgubio loptu, da bi potom i igrači Spartaka pogrešili u dodavanju, pritom i napravili faul na protivničkoj polovini, pa su crno-beli krenuli u novi napad.

Foto: Starsportphoto

Janko Tumbasević i Danilo Pantić u duelu

19. minut - Bivši igrač Partizana Miloš Ostojić je nagazio Natha, Izraelac je ostao na zemlji i ukazuje mu se pomoć. Pridigao se iskusni vezista i nastaviće meč.

18. minut - Spartak uspešno parira Partizanu. Bijelović je posle prijema lopte na ivici kaznenog prostora pokušao udarcem, ali je njegov udarac izblokirao već pomenuti Saničanin.

16. minut - Upozorio je sudija Radaković Sinišu Saničanina zbog grubog starta nad protivničkim igračem, sledeći će biti javna opomena za Partizanovog defanzivca.

Foto: Starsportphoto

Siniša Saničanin šutira ka golu Spartaka

13. minut - Pantić je uputio centaršut na drugoj strani se nalazio Urošević, međutim, Subotičani nisu dozvolili nikakvu ozbiljniju stiuaciju. Već u narednom naletu crno-belih Pavlović je šutirao, lopta se odbila Nathu, usledio je udarac Izraelca iz šesnaesterca preko prečke, ali i da je bio precizan, pogodak bi se poništio zbog ofsajda u kome je bio vezista Parnog valjka.

12. minut - Posle sudara Pantića i Stanića na 25 metara od gola gostiju, lopta se odbila do Baždara, koji je šutirao, ipak, daleko od gola.

10 minut - Beležimo prvi šut u okvir Manojlovićevog gola, uputio ga je Rikardo Gomeš, golman Spartaka je bio na pravom mestu. Na drugoj strani Srećković je ušao u kazneni prostor i odlučio se na udarac, lopta je otišla daleko pored stative, ali je "mirisalo" na opasnost po Popovića. 

9. minut - Isti je izveo Izraelac, lopta je išla ka Baždaru, ipak, promašio je celu loptu.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Lutovac u prodoru

8. minut - Lutovac je na suprotnoj strani primio sjajno loptu od strane Natha, stuštio se ka šesnaestercu Spartaka, međutim, dobio je samo korner.

6. minut - Korner za Partizan izveo je Natho na prvu stativu, glavom izbio loptu Stanić, prošla je opasnost za goste.

4. minut - Bjelović je želeo da uposli saigrača u šesnaestercu, ali je Saničanin pročitao njegovu nameru i intervenisao.

2. minut - Kapiten Spartaka Nikola Srećković je bio u prodoru, međutim, sustigla ga je odbrana Partizana i izbila u korner. Isti igrač je izveo udarac iz ugla, ali se Samed Baždar vratio u svoj kazneni prostor i izbacio loptu u polje.

1. minut - Prvi napad imao je Spartak, morao je da interveniše Popović, ali se jedan igrač Subotičana našao u ofsajdu, pa i da je postigao pogodak ne bi se važio. Pomoćnik Svetozar Živin je držao visoko zastavicu podignutu.

Utakmica je počela!

TOK MEČA

16.29 - Akteri izlaze na teren predvođeni glavnim arbitrom Nikolom Radakovićem.

16.28 - Da li radni dan ili veliki zaostatak za večitim rivalom utiče na očajnu posetu u Humskoj, sablasno prazne tribine stadiona Partizana, jedva nekoliko stotina gledalaca.

16.25 - Podsetimo se šta je Gordan Petrić rekao pred dolazak Subotičana:

- Igrači su i fizički i emocionalno umorni. Nadam se da će se odmoriti i da ćemo sutra odraditi tu utakmicu, pa da se posle lepo odmorimo i sačekamo prireme. Spartak je ekipa koja se traži, menjali su trenera. Nisu u istoj formi kao prošle godine. Uspavani su i pored toga što imaju igrače koji mogu da naprave razliku. Za nas sutrašnja utakmica znači mnogo - istakoa je šef struke Partizana.

16.17 - Utakmica u Humskoj počinje za manje od 15 minuta.

16.00 - Na tabeli Superlige Srbije, Crvena zvezda ima 47 bodova, Partizan sedam manje. Crno-beli u poslednjem jesenjem kolu za vikend dočekuju Novi Pazar, a klub sa Marakane gostuje Radniku u Surdulici.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

15.40 - Šef struke crno-belih Gordan Petrić najavio je da će rotirati igrače i opet je promenio formaciju, sada se odlučio da u špicu zaigra sa tandemom napadača Rikardo Gomeš -Andrija Pavlović.

15.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog "Informera" posvećen odloženom meču 7. kola Superlige Srbije između Partizana i Spartaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija