• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.01.2023

21:46

MOŽE DO DO OSMINE FINALA LIGE KONFERENCIJA! Bibars Natho:  DUGO NISMO POBEDILI U VEČITOM DERBIJU, IMAĆEMO PRILIKU 1. MARTA!

Starsportphoto

Partizan

MOŽE DO DO OSMINE FINALA LIGE KONFERENCIJA! Bibars Natho: DUGO NISMO POBEDILI U VEČITOM DERBIJU, IMAĆEMO PRILIKU 1. MARTA!

Podeli vest

Kapiten izraelske reprezentacije, ali od nedavno i državljanin Srbije, vezista Partizana Bibars Natho, tokom priprema u Turskoj govorio je za sajt Partizana, gde je otkrio kako se oseća pod vođstvom Gordana Petrića, da li je vreme za pobedu u derbiju i o čemu stalno razgovara sa Rikardom Gomešom

 Bibars Natho po dolasku u Partizan ima 146 nastupa za klub, 48 postignutih golova i 42 asistencije.

Posle pauze od 40 dana i prvog dela priprema u Beogradu, nastavlja se rad u Turskoj, a Natho je za klupski sajt izjavio da je dobro vratiti se poslu.

- Okej, dobro je vratiti se poslu. Nije baš najbolje vreme za fudbal, ali imamo dobre treninge, siguran sam da ćemo biti spremni - rekao je on.

Ovo su prve pripreme sa Gordanom Petrićem.

- Drugačije je. Prethodni trener je više zahtevao na taktici i pozicioniranju, dok sada više radimo na trčanju i fizičkoj spremi. Što se tiče fudbala, svaki trener ima svoje ideje, ali ja ne mogu da kažem šta je bolje - dodao je on.

Trener Partizana Gordan Petrić je promenio način rada u Beogradu sa po jednim treningom dnevno, ali u trajanju od 2 sata i 10 minuta.

- Da, kada smo se vratili nakon pauze bilo je dosta vremena do utakmica, te smatram da je to bila dobra odluka, trudili smo se. Sada je vreme da treniramo kraće, ali dva puta dnevno. Na kraju sve zavisi od rezultata – ako budu dobri, znači da su i pripreme bile dobre, a ako ne budu dobri, znači da ni pripreme nisu bile dobre - rekao Bibars Natho.

Foto: Starsportphoto©

Ciljevi Partizana su uvek jasni, ali nimalo neće biti lako stići Crvenu zvezdu, ipak Natho nema dilemu.

- Umorio sam od ponavljanja toga, ali zaista moramo da gledamo u svoje dvorište. Ako gledamo previše unapred, možemo da zaboravimo na ono što je za nama. Prvo, da osiguramo drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Drugo, da se približimo večitom rivalu koliko god je to moguće, pa i da ih prestignemo - jasan je Izraelaac.

Partizan zaostaje za Zvezdom 10 bodova, ali Natho ističe da su igrači pokazali da mogu da igraju dobar fudbal.

- Naravno da nije uspešna kada zaostaješ 10 poena za večitim rivalom, ali Evropa je nešto drugo. Čak i u Evropi počeli smo veoma loše – ispali smo iz kvalifikacija za Ligu Evrope, ali bilo je i dobrih stvari. Pokazali smo da možemo da igramo dobar fudbal, nadam se da ćemo tako i nastaviti - dodao je on.

Natho je potpisao novi ugovor, pre isteka starog.

- Da, imam sjajan odnos sa svima u klubu, od uprave do sportskog direktora, uživam u njihovom poverenju, nadam se da će se saradnja i nastaviti. Ali naravno, sve zavisi od mojih igara na terenu - kaže kapiten reprezentacije Izraela.

Foto: Starsportphoto

Krini igrač Makabija iz Haife Dolove Haziza velika je želja Partizana, a Natho jako dobro poznaje ovog igrača.

 - Igrao je sa mnom u reprezentaciji, gledao sam njegove utakmice. Sjajan je igrač, u poslednje dve sezone se mnogo poboljšao. Uvek je bio darovit i tehnički potkovan, ali u poslednje dve sezone zaista je eksplodirao. Mislim da bi mnogo mogao da nam pomogne, nadam se da će klubovi da se dogovore oko novca. On želi da se oproba u inostranstvu, rekao sam mu da u Partizanu može da odskoči. Dobar je dečko i ja mu želim sve najbolje - rekao Bibars Natho.

Dotakao se saigrača iz Partizana, Rikarda.

- Obojica imamo isti mentalitet, želimo uvek da pobedimo, često se i posvađamo zbog nekih igrica. To je pravi sportski mentalitet – kada želiš uvek i u svemu da pobediš. To je važno i za utakmice, često smo bili veoma blizu, ali je malo falilo - istakao je Natho.

Foto: Starsportphoto

Izraelac je od skora i državljanin Srbije, a istakao je da uči srpski jezik, te da cela porodica uživa u Beogradu.

- Sjajno, počinjem da učim srpski jezik. Deca treba da dobiju pasoše, žena i ja uživamo, ona je i započela biznis, ovo je naša druga kuća! Ljudi su uvek izuzetno dobri prema nama. Kada pričam sa ženom, želimo da ostanemo u Beogradu i nakon karijere, bićemo presrećni ako se tako i desi - dodao je Ntho.

Partizan je prvi put u istoriji obezbedio evropsko proleće dve sezone za redom.

- Sada sam to saznao, prošli smo veoma tešku grupu, bili ispred Kelna, bili blizu i da budemo prvi u grupi. Neće biti lako protiv Šerifa, teška utakmica je pred nama, ali mislim da možemo do osmine finala, pa ako budemo imali malo sreće na žrebu i dalje od toga .  dodao je Natho.

Podvukao je da je pobedu u "večitom derbiju" izuzetno značajna.

- Uvek je vreme da se pobedi u derbiju! Dugo već nismo pobedili u derbiju, ali imamo priliku već 1. marta. Počinjemo nastavak sezone na teškom gostovanju, pa imamo Evropu, tako da korak po korak - rekao je Natho.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija